www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başkanlık Kupası´nda Heyecanı Sürüyor

Başkanlık Kupası´nda Heyecanı Sürüyor

İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası´nda heyecan sürüyor. Öğrencilerin özgüvenlerini artıran ve okul dışında eğlenceli ve adrenalin dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapan Başkanlık Kupası organizasyonunda Küçük Kız ve Küçük Erkek kategorisinde yapılan voleybo

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen Başkanlık Kupası, tüm hızıyla sürüyor. 6 branşta 23 kategoride düzenlenen ve 4 bin öğrencinin katılımıyla Bursa´nın en büyük spor organizasyonu unvanına sahip İnegöl Belediye Başkanlığı kupasında, grup maçlarının ardından çapraz eşleme ile yapılan çeyrek ve yarı final maçları sonucunda voleybol branşının küçük kız ve küçük erkekler kategorisinde final heyecanı yaşandı. Küçük kızlar kategorisinde Sezai Karakoç Ortaokulu ile Gazipaşa Ortaokulu takımlarının karşı karşıya geldiği finalde, çekişmeli geçen maçın sonunda rakibini 2-1´lik skorla mağlup eden Gazipaşa Ortaokulu şampiyon oldu. 3´üncülük 4´üncülük karşılaşmasında ise Cerrah Ortaokulu İstaş Kentaş Ortaokulu mağlup ederek 3´üncü oldu. Küçük erkekler kategorisinde ise, Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ile Alanyurt Kocatepe Ortaokulu takımlarının karşı karşıya geldiği finalde, son ana kadar mücadelenin devam ettiği maçta rakibini 2-1´lik skorla mağlup eden Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu şampiyon oldu. 3´üncülük 4´üncülük karşılaşmasında ise Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulunu mağlup ederek 3´üncü oldu.

 AKTAŞ KARŞILAŞMAYI TRİBÜNDE ÖĞRENCİLERLE İZLEDİ

Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda oynanan final karşılaşmalarını Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta tribünde öğrencilerle birlikte takip etti. Nefes kesen mücadelelerin yaşandığı müsabakalarda öğrenciler şampiyonluğa ulaşmak adına büyük bir mücadele verirken, dolu tribünlerde de coşku ve tezahürat eksik olmadı.

 AMAÇ; DAHA FAZLA ÖĞRENCİYİ SPORUN İÇERİSİNE KATABİLMEK

Maç sonrası Başkanlık Kupasının küçük kızlar ve küçük erkekler voleybol finallerine ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerin spor yapması ve sporun içerisinde tutulabilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Başkanlık Kupası´nın bu yıl 2´ncisini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak ?Bu yıl 32´si Ortaokul ve 21´i lise olmak üzere toplam 53 okuldan yaklaşık 4 bin sporcunun katılım gösterdiği Başkanlık Kupası organizasyonumuzun startını futsal, basketbol ve voleybol maçlarıyla vermiştik. Bu görkemli Başkanlık Kupası organizasyonu ile amacımız daha fazla öğrenciyi sporun içerisine katabilmek ve sporun içerisinde tutabilmek? dedi.

 6 BRANŞ VE 23 KATEGORİ

Bu yıl futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 6 branşta düzenlenen müsabakaların 23 kategoride gerçekleştirildiğini de dile getiren Aktaş, ?Kategorilerin 14´ü erkekler arasında, 9´u ise kız öğrenciler arasında. Öğrencilerimizin özgüvenlerini artıran ve okul dışında eğlenceli ve adrenalin dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapan Başkanlık Kupası organizasyonumuzda Yıldız Erkek Basketbol, Genç Kız Voleybol ve Genç Erkek Futsalda öğrencilerimiz adeta bir şölen havasında müsabakalarını yaptılar. Ve final maçları ile bu kategorilerdeki maçlarımızı tamamlamıştık? şeklinde konuştu.

 ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Aktaş, ?Bugün de Küçük Kız ve Küçük Erkek Voleybol final maçları oynanıyor. Bildiğiniz gibi 13 Mart Pazartesi günü küçük kız ve küçük erkek voleybol grup müsabakalarının startını vermiştik. Grup maçlarının ardından çapraz eşleme ile yapılan çeyrek ve yarı final maçları sonucunda bugün Küçük Kız Voleybolda 3.cülük - 4.cülük maçında İstaş Kentaş Ortaokulu, Cerrah Ortaokulunu, küçük erkeklerde de Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunu mağlup ederek 3´üncü oldular. Final maçlarında ise küçük kızlarda Sezai Karakoç Ortaokulu ile Gazipaşa Ortaokulu, küçük erkeklerde ise Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ile Alanyurt Kocatepe Ortaokulu karşıya karşıya geldi. Küçük kızlarda Gazipaşa Ortaokulu, küçük erkeklerde ise Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu rakiplerini yenerek şampiyon oldular. Ben, tüm takımlarımızı ve öğrenci kardeşlerimizi göstermiş oldukları bu performanslarından dolayı tebrik ediyorum.?

 BU TÜR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

?Birbirinden zor ve çekişmeli maçlarda olağanüstü bir performans sergileyen geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi yapmış oldukları müsabakalarda izlerken ve onların bu heyecanlarına ortak olurken bizler, onları böylesi güzel aktiviteler ile buluşturduğumuzdan dolayı ayrıca mutlu olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Öğrencilerin ders dışında da sportif faaliyetlerde uğraş vermelerini ve onların özgüven kazanmaları açısından önem arz eden bu tür etkinlikleri belediye olarak düzenlemeye devam edeceklerini belirterek ?Müsabakalara katılan tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyor, güzel bir organizasyon olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

 Bursa´nın en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan Başkanlık Kupasında haftaya Genç Erkek Voleybol final maçlarına ev sahipliği yapacakken, 27 Mart Pazartesi günü Belediyespor salonunda Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Voleybol grup maçlarına start verirken, 28 Mart Salı günü ise Yeniceköy spor salonunda Genç Erkek Basket ve Kurtuluş Sahasında da Yıldız Erkek Futbol maçlarının oynanacağı belirtildi.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25