www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAŞKANLIK SAVAŞI

BAŞKANLIK SAVAŞI

İTSO seçimlerinde 18 komiteyi alarak büyük bir başarı gösteren başkan adayı Kenan Kender, Metin Anıl’ın yeniden başkan olmak için listesindeki bazı meclis üyelerinden destek istediğini ileri sürdü.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda komite ve meclis seçimleri bitti, ancak Başkanlık tartışmaları devam ediyor. Her gün yeni bir spekülasyonun ortaya çıktığı Başkanlık seçimi öncesinde Metin Anıl’ın da aday olacağı ortaya çıktı. Komite seçimlerinden tek aday olarak çıkan Kenan Kender, kendi listesinde bulunan bazı meclis üyelerinin Metin Anıl tarafından kahvaltıya davet edilip Metin Anıl’ın desteklenmesi için teklifte bulunulduğunu iddia etti.

SAYGIMDAN KARŞISINA LİSTE DAHİ YAPMADIM

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kenan Kender, İTSO üyeleri ve kamuoyuna seçim sonrası gerçekleşen önemli bir gelişme hakkında bilgi verme ihtiyacı doğduğunu söyledi. Pazartesi günü seçimi kazanmış olan beyaz liste meclis üyelerinin bir kısmının İTSO Başkanı Metin Anıl tarafından kahvaltıya davet edilip kendilerinden Kenan Kender başkan adaylığında girdikleri ve kazandıkları seçimde Metin Anıl başkanlığı için destek istendiğini belirten Kender, “Metin Anıl, benim ve bazı meslek komitelerinin dışında sadece Başkanlık için oy kullanacak olan bazı meclis üyelerini çağırarak, destek verdikleri takdirde başkan olmak istediğini belirtmiştir. Üzülerek ve şaşkınlıkla bu gelişmeye şahit oldum. Ben kendisine olan saygımdan ve geçen dönem son kez aday olduğunu, bu dönem sadece meclis üyesi olarak sektörünü temsil etmek istediğini belirttiği için ben 3. meslek komitesinden karşısına liste dahi yapmadım” dedi.

AZINLIKTA KALAN LİSTE İLE BAŞKANLIK ARAYIŞINA GİRECEK MİYDİ?

Seçimden yaklaşık on gün önce bütün çalışma gruplarının bir arada olduğu ortak toplantıda, kamuoyunda sanki iki başlılık olduğu varmış gibi bir algı oluştuğunu düşündüğü için hepsinin huzurunda adaylığını bir kez daha tekrarladığını ifade eden Kender, “Metin Anıl’ın da bulunduğu bu toplantıda başka aday var mı diye sorduğumda, kendisi başta olmak üzere kimse cevap vermedi. Başkan adayı olduğunu açıklamadı. Bu güven tazelemesinden sonra arkadaşlarımıza kolaylıklar dileyerek toplantıdan ayrıldım. Seçimlerden iki gün öncede diğer Başkan adayı Sayın Ayhan Salman ile telefon görüşmesi yaparak centilmence oy pusulalarımızın renklerini beyaz ve mavi olarak belirledik. Seçime de beyaz liste Başkan Adayı Kenan Kender, mavi liste Adayı Ayhan Salman olarak girdik. Seçmenlerimiz oyunu kullanırken buna göre iradelerini ve tercihlerini ortaya koydular. Beyaz listelerin kaybetmesi durumunda seçimin kaybedeni Kenan Kender olacak idi. Şimdi kamuoyunun huzurunda soruyorum, Sayın Metin Anıl bu durumda azınlıkta kalan beyaz listelerden seçilen arkadaşlarımızı toplayıp başkanlık arayışına girecek miydi?” diye konuştu.

“KENAN KENDER’İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİN”

Kenan Kender, üyelere oylarına sahip çıkmalarını isteyerek şöyle konuştu: “Tüm kamuoyundan ve özelliklede seçimde oy kullanan İTSO üyelerinden isteğim oylarına sahip çıkarak meclise gönderdikleri temsilcilerine konunun hassasiyetini belirtmeleri ve beyaz liste başkan adayı Kenan Kender’i desteklemeye devam etmeleridir. Bu sonuca rağmen cumartesi gününe kadar başkan adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız var ise basın yoluyla kamuoyuna açıklasınlar. Seçimlerin hayırlı olmasını diler, tüm kamuoyuna saygılarımı sunarım.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19