Basketbol Kursları Devam Ediyor

Basketbol Kursları Devam Ediyor

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılı Kasım ayında açılan basketbol kursları, yarıyıl tatilinde verilen aranın ardından 3 ayrı grupta 43 öğrencinin katılımı ile yeniden başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde İnegöl’deki çeşitli liselerin öğrencilerinin katılımı ile basketbol antrenörleri Ali Başaran, Levent Ayas ve Batuhan Yeşilova’nın eğitmen olarak görev aldığı basketbol yetiştirme programları, yarıyıl tatilinde verilen aranın bitimi ile yeniden başladı.

 

2013 Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek olan toplam 288 saatlik eğitim sonrasında başarılı olan kursiyerler, sertifika almaya hak kazanacak. Basketbol antrenörleri Ali Başaran ve Levent Ayas, devam eden kurslarla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada kendilerine İnegöl gençliğinden basketbol eğitimi almayla ilgili yoğun bir talep geldiğini söylediler. Bu talepleri Kasım ayı başında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile paylaştıklarını belirten Başaran ve Ayas, “Bu görüşmelerin ardından, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurslar açıldı. Burada eğitim alan öğrenciler; eğitimleri sonrasında gerek okul takımları, gerekse İnegöl’de yer alan basketbol branşında faaliyet gösteren kulüplerin altyapılarına girebilmek için avantaj elde edecekler” ifadelerinde bulundular.

İlerleyen dönemlerde de öğrenciler ve velilerden gelebilecek talepleri değerlendirmeyi düşündüklerini belirten çalıştırıcılar, sadece liseler değil ilkokul ve ortaokul seviyesinde de kurslar açarak İnegöl’deki eğitimli basketbol sever sayısını arttırmayı düşündüklerini söylediler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07