Baskı ve tahakküm arttı

Baskı ve tahakküm arttı

Türkiye´de kutuplaşmanın, baskının ve tahakkümün arttığını belirten Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram, ?Muhalif sesler susturulmuş, devletin omurgasını oluşturan kurumlar yıpratılmıştır.?dedi.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram, seçim çalışmaları kapsamında Yeniceköy Mahallesi´ni ve çarşı merkezinde bulanan esnafları ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde gösterilen teveccühe özellikle teşekkür eden Bayram, seçmenlere seçim ve teşkilat çalışmalarını anlattı.

?TRT ADALETSİZ DAVRANIYOR?

Seçim maratonunun iyice hız kazandığı ramazanın son günlerinde, insanların doğru fikirleri bulma imkân ve eğilimine daha fazla sahip olduğunu belirten Fikret Bayram,?Devlet kurumu olan TRT´nin yayınlarında, bu bahsettiğimiz doğru fikirlere ulaşma eğilimine aracı olacak tarafsız bir medya yaklaşımı göremiyorum. Nitekim Cumhur İttifakı içerisinde yer alan partilerin her birine 14-24 Mayıs tarihleri arasında vermiş olduğu süre 28 saat olup, diğer muhalefet partilerine verilen süre bunun çok çok altındadır. Örneğin, ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi´ne verilen süre 2 saat ve diğer muhalefet partilerine verilen süre birkaç dakika kadar az olurken, Saadet Partisi´ne hiç süre verilmemiştir. TRT´yi bu konuda adaletsiz ve yanlı buluyorum? dedi.

 

?MÜCADELEMİZ HER ŞART ALTINDA DEVAM EDECEK?

Fikret Bayram, ülke menfaati ve devlet bekası kavramlarını sık sık dile getirirken, bunun için de tek geçerli yolun hayırlı bir seçim atmosferi olduğunu belirtti. TRT örneğinde olduğu gibi, çeşitli kurum ve kuruluşlarca uygulanan adaletsiz şartları eleştiren Bayram, ?Zorluklar ve engeller nasıl karşımıza çıkarsa çıksın, ben ve teşkilatım mücadelemize her şart altında devam edeceğiz. Saadet Partisi Türkiye´nin teminatıdır. Vatandaşlarımızın her birine ulaşıp, ellerini sıkıp dertlerini dinleyeceğiz. Bizim tek temennimiz bu güzel insanlarla, güzel işler başarmaktır? şeklinde konuştu.

?BASKI VE TAHAKKÜM ARTTI?

Türkiye´de kutuplaşmanın, baskının ve tahakkümün arttığına dikkat çeken Fikret Bayram, ?Muhalif sesler susturulmuş devletin omurgasını oluşturan kurumlar yıpratılmıştır. Ekonomi darboğaza girmiş, tarım ve hayvancılık bitmiştir. İsraf ve yolsuzluk had safhaya çıkmıştır. İşsizlik artmış. Borçlar artık ödenemez hale gelmiştir. İnsanımız gıda için bile dışarıya muhtaç hale getirilmiştir. Dış politika da büyük bir karmaşa yaşanmakta koskoca bir ülke sabah bir yana akşam başka bir yana savrulur hale getirilmiştir. Adalet iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşturmuştur? diye konuştu.

?BİR ŞEYİ YAPARKEN ON ŞEYİ YIKTILAR?

Hükümeti eleştirdiklerinde, bazılarının kendilerine kimi yapılan icraatlar üzerinden cevap vermeye çalıştıklarını belirten Fikret Bayram,?Başörtüsü problemini çözdüler diyorlar, biz de diyoruz ki, ahlaki değerleri dejenere etmeden de çözebilirlerdi. IMF´ye olan borcu bitirdiler diyorlar, biz de diyoruz ki dış borç almadan yapsalardı. Diyorlar ki köprüler, yollar, tüneller yaptılar biz de diyoruz ki borçlanarak geleceğimizi ipotek etmeden yapmalıydılar. Diyorlar ki okul hastaneler yaptılar biz diyoruz ki, üretime dönük tesisler inşa ederek bunu yapabilirlerdi. Diyorlar ki, milli gelir 15 bin dolara çıktı biz de diyoruz ki borcu gelir gösterip şişirerek değil, üreten ekonomi ile gerçek daha yüksek bir gelir düzeyine ülkemizi ulaştırabilirlerdi? dedi.

Konuşmasına, Osman Nuri Topbaş´ın ?Müminler birbirlerini yıkayan iki el gibi olmalıdır? diyerek devam eden Fikret Bayram,?Yani birbirinin maddî, manevî noksanını telafi etmeli, birbirlerinin sevincini ve hüznünü paylaşmalı, kusurlarını affetmeli, daima hakkı ve hayrı tavsiye etmeli ve din kardeşini Allah katında kendinden daha üstün insan olarak görmeli? sözleriyle son verdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50