www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başörtüsü sözü

Başörtüsü sözü

CHP Bursa 2. Sıra Milletvekili Adayı Erkan dönmez, ?İnegöllülere söz veriyorum, benim partim başörtüsünü yeniden yasaklamaya yönelik somut bir adım atarsa, ilk karşı çıkacaklardan biri ben olacağım?

24 Haziran seçimlerine ilişkin çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez, Gazeteci Şerif Gürbaş´ın konuğu oldu. Gazeteci Şerif Gürbaş´ın sorularını yanıtlayan Dönmez, ekonomiden eğitime, HDP ?den FETÖ´ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Erkan Dönmez kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?

?KURŞUNLU DOĞUMLUYUM?

1978 yılında İnegöl´ün Kurşunlu beldesinde dünyaya geldim 19 yaşımdan beri siyasetin içerisinde olan, Uluslararası ilişkiler mezunu ve 2004 yılında Kurşunlu beldesinde Türkiye´nin en genç belediye başkanı olarak göreve başlayan, 10 yıl hiçbir şaibeye karışmadan layığı ile görevini yerine getiren bir kardeşinizim.

 

CHP ile ilk ne zaman tanıştınız. Demokrat partili bir ailenin ferdi olarak, CHP´den belediye başkan adaylığınız nasıl karşılandı?

?DEDEM, BAŞTA TORUNLUKTAN RET ETMİŞTİ?

?Belediye Başkanı oluşum sürpriz oldu. 99´da babam DYP belediye başkan adayıydı, kaybetti. O süreçte babası değil, oğlu aday olsa kazanırdı dediler. Ciddi bir sevgi ve saygı kazanmıştım. O dönem CHP´den bir teklif gelince boşluğu doldurmak istedim. Kendi yakın çevrem beni çağırdı ve mutlaka aday olmam gerektiğini söylediler. Demokrat kökenliyim, insanlar kabul edemez endişesi içerisinde kabul ettim. Ailem öncelikle kabul etti. Başta dedem bizi torunluktan reddetti. Oryantasyon sürecinde onu moral ve motivasyon olarak dede-torun ilişkisini kurabilmek adına elimizden geleni yaptık. En son 1 hafta kala rahmetli dedem ?Parti bizim ideolojimize uygun olmasa da, Erkan Dönmez olarak evladımıza sahip çıkmalıyız´ dedi. CHP´ye başlangıcımız böyle oldu.?

 

24 Haziran seçimlerinde 2. Bölge. 4. Sıra adayısınız. Diğer adaylara göre sıralamada biraz daha alt sıralarda olmanız sizin için handikapmı?Şansınız nedir?

?SEÇİLECEĞİME İNANCIM TAM?

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı var. Seçim sistemi çok değişti. Birçok seçmen bunu bilmiyor. Seçim sistemine göre Cumhur ittifakının toplam oylarıyla millet ittifakı toplam oyları üzerinden dağılım gerçekleşecek. 7 Haziran seçimlerine baktığımızda olayı objektif görebiliyoruz, CHP orada 205 bin oy almış. 205 bini alan CHP ittifaktan 1. parti olarak çıkacaktır. İYİ Parti´nin de Saadet Partisi´nin de üzerinde oy alacak. Bu ittifakta toplanan oylarda Millet İttifakı 6, Cumhur İttifakı 4 olsun istiyoruz. Son anket ve araştırmalar neticesinde ittifakların 5´e 5 alacakları tablosu var. Bu 5 vekil içerisinde 4´ü CHP alacaktır, 1 tane de İYİ Parti alacaktır. Gönül ister ki, Saadet Partisi´nden Fikret ağabeyimiz, veya İYİ Parti´den Hasan ağabey de gitsin. Biz gidemezsek onlar gitsin. En az benim kadar İnegöl´e hizmet edeceklerdir. ?

 

24 Haziran seçimlerinde son haftaya girildi. Pazar sandık başındayız. Sizler günlerdir kapı kapı geziyorsunuz, seçmenlerde gözlemlediklerinizi paylaşırmısınız, vatandaş en çok nelerden şikayet ediyor ve hangi duygularla sandığa gidecek?

?İKTİDARLAR KÖTÜ EKONOMİLER GÖTÜRÜR?

?Bütün siyasi partileri götüren ekonomi oldu. Şuanda seçmene baktığımda artık ülkede her kesimin işadamından kamyoncusuna kadar ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Bütün gelen hükümetlerin gidişine baktığınızda son noktada bir ekonomik sıkıntı gözlenir. AK Parti´nin ciddi bir ekonomik kriz öngörüsü olması sebebiyle bir seçim planı var. Baskın seçimin oluşunun sebebi kriz daha artmadan, derinleşmeden önlem alalım, seçimleri kazanalım, kriz gelirse de seçimleri kazanmış şekilde kemer sıkarız düşüncesiydi. Bu mümkün olmadı, kriz daha erken geldi. Çiftçiler artık ?Yetti gari´ diyorlar. Esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatabiliyor. Sanayici kardeşimiz özellikle mobilyacılarla yaptığımız toplantılarda maliyet girdilerinin çok arttığını söylüyorlar. Sunta fiyatı 2 kat arttı, sünger fiyatları 1 yılda yüzde 200 arttı, kumaş fiyatları artmış durumda, mobilyanın genel anlamda kullanılan tüm aksesuarlarında en kötü yüzde 100 artış olmuş. Bir mobilyacı kardeşimizin ?Koltuk fabrikamı sattım. Baktım ki kriz derinleşiyor, satıp elimdeki fabrikadan kurtuldum, rahatladım´ diyor. İnsanlar son zamanlarda işyeri açmak yerine kira getirecek dükkânları almaya çalışıyorlar. İnegöl´de 15 sene önce 50 emlakçı vardı, şimdi 500´e yakın emlakçı var. Emlakçı neden var? Vatandaş arsasını satıyor, köylü tarlasını satıyor. Bunun dışında dükkân gelirleriyle ilgili işletme kurmayayım kira geliri elde edeyim diye dükkân satın alıyor. İnegöl kira geliri en yüksek yerlerden biri. Bunun sebebi İnegöl ihracat fazlası veren bir yer, işsizliğin en aşağıda hissedildiği bir yer. Hem çiftçilik, hem sanayi hem de turizm var. Köfte, mobilya gibi ciddi markaları var. İnegöl kendini aşmış bir kent. İznik ve Yenişehir köylüsü bizden daha kötü durumda. Çiftçilik yapamayan kardeşimiz burada mobilya sektöründe bir iş bulup geçimini sağlıyor ama İznik´teki kardeşimizin bu imkânı daha zayıf. Oradaki çiftçi kan ağlar vaziyette. Bugün Edebey kirazı dünyada markadır ve ihracatı vardır. Bu dönem Edebey´de ihracat tamamen kesildi ve fiyat 2,5 lira. 1 kilo kiraz satacaksınız, İnegöl kafeteryalarında oturup 1 bardak çay içemeyeceksiniz. Çiftçinin geldiği durum bu? Çiftçi artık planlı bir şekilde ürününün 1 yıla kaça satılacağını bilmek zorunda. Uzun zamandır AK Parti´nin tarım politikaları çiftçiyi hem küstürdü, hem de tarımdan uzaklaştırdı. Tarım politikaları iflas eder bir durumda.?

 

Liderlerin mitinglerine baktığımızda meydanlar dolu. Liderler ciddi vaatlerde bulunuyor. Sizce vatandaşlar kime nasıl itimat edecek. Hangi liderin sözüne inanacak. Kararsız seçmenler var. Seçmen sandığa neye göre gitmeli?

KENDİ ÜLKEMİZDE İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDUK?

?İnsanlar artık bir umut arayışı içerisindeler. Bu umudun Muharrem Beyden yana olacağını düşünüyorum. Millet ittifakında hem Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu´nun, hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in ciddi projeleri var. Sosyal politikalarımız birbirine yakın. Hepimizin istediği; bu ülkede mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir insan profili olmasıdır. Kimsenin evinde dert, sıkıntı olmasın. Bu sıkıntı ve problemler insanları hem ekonomik anlamda hem de psikolojik anlamda rahatsız ediyor. Psikolojiniz bozuksa araba kullanırken de sokakta gezerken de bu yansıyor. Hatta hastanede doktora geldiğiniz zaman doktora, memura, öğretmene bile davranışlarınızı etkiliyor. İnsanlar depresyon hastası olmuşular, bunun sebebi mutsuzluk. Bundan sonra yeni sosyal politika ve projelerle tekrar Türkiye´yi mutlu bir hale getirmeliyiz. Gittiğim köylerdeki en büyük sıkıntılardan biri Suriye projesidir. Suriyelilere kucak açtık, misafirperverliğimiz var ama bunu yapalım derken kendi vatandaşlarımızı 2. sınıf vatandaş konumuna da getirmememiz lazım. Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkacağız ama sahip çıkarken de kendi vatandaşlarımızın bizim için daha değerli olduklarını görerek o bölgede barış sağlanması adına çalışıp onlara güvenli hat oluşturarak ülkelerine geri dönmelerini sağlayalım diyorlar. Suriyelilerle ilgili 40 milyar dolara yakın para harcandığı söyleniyor. Krizin sebeplerinden biri Suriyelilere verilen imtiyazlardır. Bursa´da Suriyeli bir vekil adayı da var?

 

CHP olarak İYİ Parti ve Saadet Partisi ile millet ittifakında yer alıyorsunuz. Ancak bazı yazılı ve görsel medyada ve özellikle de sosyal medyada CHP ile HDP´nin gizli ittifak içerisinde olduğu algısı yapılıyor. Bu iddiaların gerçeklik payı nedir.

?ÇAMUR AT İZİ KALSIN?

?Millet İttifakı Saadet Partisi ve İYİ Parti ile yapıldı. Sandıkta oy kullanmaya gittiğinizde bunu kare içerisinde göreceksiniz. Birçok toplantıya katıldım, miting ve organizasyonlara katıldım, gizliden gizliye HDP ile bir ittifak içerisinde olduğumuzu hiç duymadım. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. HDP ile bir ittifak içerisinde olduğumuz algısını yayıyorlar. Çok üzülüyorum. Bütün AK Parti milletvekillerinin genel anlamda bu işi pompaladıkları görülüyor. Millet İttifakı illet ittifakı, bölücü ittifak gibi millet ittifakını terör örgütüyle bağdaştırıp yıpratmaya çalışıyorlar. 16 yıldır vatandaşa verdikleri sözleri yerine getiremeyişinin sıkıntısındalar. Çamur at izi kalsın mantığındalar. Çamur atan, karalayan, çirkeflik yapan insanlara milletimiz artık oy vermez, herkes akıllandı. Dağda çoban bile televizyonu açtığında 99 kanalı seyredebiliyor, bu ülkede herkes akıllı, herkes nasıl oy kullanabileceğini biliyor. AK Parti milletvekili adaylarına söylüyorum; gelin projeleri konuşalım, ekonomiyi konuşalım, terör, eğitim, sağlık ve Suriye sorununu konuşalım. Bizden ne terör örgütüne yandaş olur, ne de üye olur. Bu anlamda içimiz rahat. Vatandaşımızın da bunu gördüğünü ve buna istinaden oy kullanacağını görüyorum.?

 

Peki size göre HDP terör örgütü PKK´nın siyasi uzantısımıdır?Muharrem İnce´nin Demirtaş´ı ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?

?ÜNİTER YAPIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR?

?Her HDP´ye oy vereni PKK´lı görmüyorum ama bizim kırmızıçizgilerimiz var. Üniter yapı anlayışıyla ulusal birlikte ayrılmayan, bayrağımız, vatanımız, bölünmez bütünlüğümüz bizim kırmızı çizgimiz. Bunu kabul etmeyenlerle şahsi olarak aynı yolda yürümem, partimin de kabul edeceğini sanmıyorum. 1923´te bu cumhuriyeti kurmuş ve gençlere armağan etmiş Atatürk partisi olarak bu ülkenin mutluluğundan, birlik ve beraberliğinden yanayız. HDP´yi Kürt milliyetçisi partisi olarak algılatıyorlar, bu ülkede Kürt vatandaşlarımız var, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorlar. Manavı, yörüğü hepimiz kardeşiz, tüm etnik kökenlerle kardeşçe yaşıyoruz. Her HDP´linin terör örgütü destekçisi olduğunu, her HDP´ye oy verenin terör örgütüyle yan yana getirildiğini düşünmüyorum. Selahattin Demirtaş artık biz Türkiye partisiyiz diyorsa, terör örgütünü lanetlemeli. Muharrem İnce tüm Cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret edeceğim dedi, madem bu adam tutuklu YSK bu adamı neden Cumhurbaşkanı adayı gösterdi? TRT´nin program yapılmasına izin vermesine kadar birçok imkânlar veriliyorsa Cumhurbaşkanı adayımız da buraya ziyarette bulunabilir. Bunun ardından Muharrem İnce´nin terör örgütüyle aynı çerçeveye konmasının alçakça bir hareket olduğunu ifade ediyorum.?

 

CHP´nin geçmişte dini özgürlükler konusundaki politikaları, 24 Haziran seçimlerinde yeniden gündeme getirilmekte. CHP iktidar olursa okullarda ve kamu kurumlarında serbest hale getirilen başörtüsü yasağı yeniden uygulanacak deniyor. Dindar insanlara geçmişte uygulanan baskılar yeniden vuku bulacak mı. Bu konuda nasıl bir güvence verebilirsiniz?

 

?BAŞÖRTÖRÜSÜ SORUNU BİTMİŞTİR?

?Geçen gün yine Muharrem İnce´ye bu soru soruldu. Muharrem Bey, benim kardeşimin de annemin de başı örtülü, ben de muhafazakarım. CHP´den Milletvekili seçilirsem artık başı açığın da, başı kapalının da bu ülkede inançlarını özgürce yaşamasını istiyoruz dedi. Bu ülkede bir başörtüsü sorunu yaşanmış olabilir, ama bu sorun ülkemizde kalmamıştır. Muharrem bey; ?bu ülkede şuan başörtüsü sorunu yok, bundan sonra da olmayacak, geleceğe bakacağız, bilime ve fenne bakacağız Başörtüsü sorunu bitmiştir, bunu tekrar kaşıyıp gündeme getirilmesinden rahatsızım´ dedi.. Bu konuda bende İnegöllülere söz veriyorum, benim partim bu konuyla ilgili somut bir adım atarsa, ilk karşı çıkacaklardan biriyim. Çok rahatım, artık bu ülkede başörtüsü sorunu kalmamıştır?

 

Milletimiz CHP´ye niçin oy vermeli. CHP iktidarında milletimize neler vaat ediyorsunuz?

?EN İYİ MANİFESTOYU PARTİMİZ AÇIKLADI?

CHP gerçekten şuanda Türkiye´de en iyi manifestoyu açıklayan partilerden biridir. CHP´nin projeleri bütün kesimlere hitap ediyor. Bunları yaparken hem işçiyi, hem çalıştıranı düşündü. Asgari ücret 2200 lira derken bunda biz çalıştıran işveren tarafına baktığımızda vergileri almayacağız. Asgari ücrette alınan vergiyi almayacağız, işverene de böyle bir yük getirmeyeceğiz. Üretimden yana olan bir portföy çizeceğiz. Çiftçinin tekrar üretip tekrar kente dönen insanları yeniden kendi kırsalına döndürebilme adına yeni projeler gerçekleştireceğiz. Bunlardan biri tohum, gübre ve zirai ilaçlardan vergileri kaldıracağız. Mazottan şikâyet var, bunu 3 liradan vereceğimizi söyledik. Maliyet girdilerini aşağı çekerseniz, mazotu düşürürseniz, 1 yıl önceden ekilen ürünü planlı şekilde 1 yıl sonra nereye ve nasıl satacağınızı açıklarsanız çiftçi güvenli şekilde üretim yapar. Köyden kente göçün önlenmesini sağlayıp kendi kendine yeten bir ülke haline geleceğiz. Esnafa diyor ki; vergi kaçırmamak adına ödediğiniz vergi kadarında faizsiz kredi vereceğiz. O krediyle esnafımız işini de büyütebilecek, cari dengesini de kurabilecek. Vergi kaçağının da önüne geçilecek. Ne kadar vergi öderse o kadar faizsiz kredi alacak.Bunun dışında eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitim ücretsiz olsun. İnsanlar artık devletin bünyesinde bulunan okullara çocuklarını göndermez hale geldi. Devlet bünyesindeki okullarda ciddi anlamda eğitim sorunları var, bunun üzerine vatandaşlar çocuklarını özel okullara taşıdılar. Bunu da maliyeti ortada. En iyi okul neresiyse çocuğunu oraya göndermeye çalışıyor. Özel okullara karşı değiliz ama devlet okullarında sözleşmeli ve ücretli öğretmen dengesini kurmamız lazım. Bu anlayış olmamalı. Bir sezonda 5 kere öğretmen değişmemeli. Sabahçı ve öğlenci anlayışı bitirilip daha sağlıklı eğitime kavuşturulmalı. Boş olan müfredat tekrar ele alınmalı. 2 hafta önce karneler verildi ama okul karneleri verilmesinden 1 ay önce çocuklar ders yapmayı bitirdi. Ülkede ciddi bir eğitim sorunu var. Bu sorunun derhal çözüme kavuşturulması lazım. Liyakat sahibi insanların Milli Eğitim Bakanı ve Milli Eğitim Müsteşarı olması lazım ki okullarımız tekrar başarılı hale gelsinler. CHP´ye neden gençler oy versinler? Gençlerin en büyük sıkıntısı üniversiteye gittiklerinde ekonomik sıkıntı yaşamaları. Burs konusunda çekiyor, kiraladıkları ev masraflarını çekiyorlar. Biz ne diyoruz? Eğer seçilirsek 2 yıl içerisinde gençlerin yurt sorununu çözeceğiz. Bu konuda işadamlarını, tüm belediyeleri seferber edecek ve gençlerin yurt sorununu çözecek. Gençler artık çeşitli cemaat yurtlarına teslim edilmeyecek. Elektrik, su ve kira giderleriyle ilgili 400 lira para yardımı yapılacak, 29 Ekim ve 19 Mayıs´ta burs verilecek. 10 bin öğrenciyi yurtdışına eğitim amacıyla göndererek onlara eğitim imkânı sağlayacak. Ülkenin gelişebilmesi, değişebilmesi için eğitim olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesidir?.

 

 

Ülkemizin en önemli sorunu olarak neyi görüyorsunuz. Terör ve ekonomik sorunları nasıl aşmayı planlıyorsunuz?

?BİR ÇOK SORUNUMUZ VAR?

?İlk olarak terör, ikinci olarak eğitim. Trafik, altyapı, hava yerel sorunlardır. Adalet, işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği gibi sorunlarımız var. En düşük emekli maaşı 730 lira en yükseği 6 bin 500 lira. Dünyanın hiçbir yerinde 9 kat fark yoktur.Ülkede ciddi anlamda gelir adaletsizliği var. Bu bir kesimin zenginleşmesi bir kesimin de ciddi anlamda yoksullaşması demek. Eskiden orta seviyedeki insanlar bizim için önemliydi. Şimdi orta seviye ortadan kalktı, bir zengin bir de fakir var. Memurların da yaşam şartları artık çok iyi değil. Sıradan bir memur maaşı yeterli düzeyde değil diye düşünüyorum.?

 

Milletvekili seçilirseniz İnegölle ilgili projeleriniz var mı. İnegöllün il olmasına ilişkin partinizin görüşü biliniyor. Bu konuda kesin il sözü vaat ediyor musunuz?

?BÜYÜKŞEHİR YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ?

?İnegöl´ün il olması için elimden geleni yapacağımı her platformda söyledim. İnegöl uzun zamandır güçlü bir siyasisinin olmayışının eksikliğini hissediyor. Seçilirsem İnegöl´ün il olması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bundan önce de mücadele etmiştim. Belediyelerin kapanmaması, köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmaması adına çabaladım. Bu işin yanlış olduğunu, ciddi bir kimlik kaybı olacağını anlatmamıza rağmen daha iyi olacak dediler, şimdi kendileri bu yasa gözden geçirilmeli diyorlar. O gün bas bas bağırarak savunanlar bugün yanlışlarını itiraf ediyorlar. Yanlış olduğunu görebildilerse ne mutlu bize. O da bir referanstır. ?

 

Seçimler ilk turda biter mi? İkinci tura kalırsa hangi adaylar kalır? Örneğin Erdoğan ile Temel Bey yada Merak Hanım kalsa hangi adayı desteklersiniz?

?Muharrem bey dedi ki; ?Kim 2. çıkarsa 1. çıkanın yanında olacaktır´ Milletvekili olsam da olmasam da 2. tura kim kalırsa onun yanında onla birlikte aynen bugün çalıştığım gibi gece gündüz çalışacağım?.

 

Cumhurbaşkanı farklı partiden meclis çoğunluğu farklı partilerden teşekkül ederse, Türkiye´yi ne bekliyor. Birde AK Parti yeniden kazanırsa diye sorayım, ülkemiz için ne gibi sonuç doğurur?

?ERDOĞAN´IN YANLIŞLARINI SÖYLEYECEK KİMSE KALMADI?

?Mevcut Cumhurbaşkanımızın tekrar kazanması durumda ülkenin daha sıkıntılı günler yaşayacağını düşünüyorum. Mevcut Cumhurbaşkanımızın seçim mitinglerini daha sakin bir dille geçiştirip insanları germeyen, insanları kutuplaştırmayan bir anlayış içerisinde yürümesini temenni ediyorum. Seçim bittiği akşamı herkes birbiriyle ağabey, kardeş, dost olarak ilişkilerine devam edecek. Şuan Cumhurbaşkanımızın şöyle bir sıkıntısı var,Cumhurbaşkanının etrafında ciddi bir kabuk var, bu kabukla Cumhurbaşkanının ülkenin gerçek sorunlarının kendisine iletilmediğini, kendisine bilgi verilmediğini, ülkenin gerçek sorunlarının çözümü adına bir şey yapılmadığını düşünüyorum. Bir danışman kadrosu var ve bu kadro Cumhurbaşkanımızı doğru yönlendirmiyor. Ülke yangın yeri ama güllük gülistanlık gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunu söylemek isteyecek, yanlış yaptığını iddia edebilecek insanlar vardı. Bazı insanlar partinin yaptığı yanlışlara karşı çıkabiliyorlardı ama şuan bu yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanlığı sistemini mevcut Cumhurbaşkanımızın kazanırsa, bu çevresiyle ülke daha da geriye gider diye düşünüyorum?.

 

İttifak içerisinde olduğunuz İYİ Parti´nin FETÖ ile bağlantısının olduğu iddia ediliyor. Bu konuda ve Fetö konusundaki düşüncenizi alabilirmiyiz.

?FETÖ´NÜN SİYASİ AYAĞI GÖRMEZDEN GELİNİYOR?

?Meral hanımın FETÖ ile bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. FETÖ ile yan yana gelenler meydanda, televizyonlarda methiyeler okuyanlar da meydanda. Sevgi ve özlem hasretleri çekenler de meydanda? Bu anlamda Meral Akşener´in Türkçe olimpiyatlarında teşekkürü var. Diğer yöneticilere baktığında FETÖ yoktu cemaat olayı vardı, herkes destek oluyordu. Cemaate destek olanların hepsi dışarıda ama birçok insan içeride. Ülkede herhangi bir yoksul aile imkânlarıyla çocuklarını polis yapıyorlar ama orta bölümünü FETÖ´nün okulunda okudu diye çocuğu polislikten attılar. Böyle birçok insan var. Şuanda bizim başımızda Enerji Bakanlığı yapan Bakanımız hangi okul mezunu? O arkadaş aldatılabiliyor Bakanlık yapabiliyor da fakir bir kardeşimizin çocuğu o okullarda okudu diye polislikten atılıyorsa ciddi bir adalet sorunu vardır. Babası Bank Asya´dan kredi çekti diye öğretmenlikten, memurluktan atılan bir sürü insan var. Cezaevlerindekiler hep fakir çocukları. Eli silahlı, bu devlete karşı fiili anlamda darbeyi gerçekleştirme anlamında bir eylemde bulunanları isterseler assınlar, ama yeniden adalet anlamında da bu vatan hainliği konumundaki bazı ailelerin çocuklarının getirilmesi yeniden gözden geçirilmeli. FETÖ´nün hiç siyasi ayağı yokmuş gibi kimse içeri alınmıyor, ama garibanın çocuğu görevden atılıyor. FETÖ´yü besleyip bu yere getiren zaten ortada. Mevcut iktidar bizi PKK ile aynı kefeye koymaya çalışıyor. Meral Akşener´i de FETÖ ile bir kefeye koymaya çalışıyor. Megri şarkısı bir PKK ağıtıdır, o ağıtta kimler ağladı biliyoruz. Bir teröristin öldürülmesi üzerine yazılan bir ağıttır. Halk bunu da sorgulamalı. Bizim PKK ile YPG ile PYD ile veya diğer terör örgütleriyle yan yana olma şansımız yok.?

 

Son olarak seçmene neler söylemek istersiniz?

?İNEGÖL 4 VEKİLİ HAK EDİYOR?

?İnegöl çok büyük bir kent. İnegöl 4 tane Milletvekilini hak ediyor. İnegöl´ün milletvekili olacağına inancım sonsuz. İnegöl´ün yerlisi olan, İnegöl´de doğmuş, büyümüş, yetişmiş, 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, kamuyu tanıyan bir kardeşiniz olarak İnegöl´ün sorunlarını iyi biliyorum ve bu sorunların üzerine en iyi şekilde gidebilecek bir adayım. Her ne kadar yakamda CHP rozeti olsa da vekil seçildiğim gün CHP rozetini çıkarıp Milletvekili rozetiyle birlikte hangi ideolojiden olursa olsun vatanını seven herkesin yanına koşacağım. Bu doğrultuda İnegöl´deki tüm dostlarımın, ağabeylerimin, büyüklerimin oylarına talibim.?



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01