www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BATI´YA ?DUR? DEMEMİZ LAZIM

BATI´YA ?DUR? DEMEMİZ LAZIM

Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Adnan Ordu, ?Türkiye ve İslam coğrafyası olarak rahat etmek, özgür yaşamak istiyorsak önce Batı´ya ?Dur´ dememiz lazım? dedi.

 

BTP İlçe Başkanı Adnan Ordu, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın iç ve dış politikada yaptığı yanlış tutumların Türkiye´yi komşularıyla kavgalı hale getirdiğini belirten Ordu, ?Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş milletimizi uyarmıştı fakat buna rağmen millet teveccühünü AK Parti´den yana kullandı. AK Parti, FETO denilen cemaatle işbirliği yaparak iktidara geldi. Bu konunun bu aşamaya geleceğini kendileri de biliyorlardı, ama buna rağmen 13 sene iktidar olarak beraber çalıştılar. Ne oldu da araları açıldı? Tabi ki ağa babaları Amerika, bunların oyunlarını bozdu. Neden? İstesek de istemesek de, Fethullah Gülen Ortadoğu´ya Türk okullarını açarak Türkiye´ye bir sempati oluşturdu. Amerika bunu fark etti ve ?Bensiz söz sahibi olacaklar´ diyerek Tayyip Erdoğan´a ve Fethullah Gülen´e farklı konuşup onları birbirine düşürdü. Bu, Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasına ve Ortadoğu ülkelerinin karışıklıklarına sebep oldu. Bunların amacı da Ortadoğu projesini hayata geçirmek ve 20 İslam ülkesinin iç işlerinin karışmasıydı. Bunda da başarılı oluyorlar. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, şunu ikaz etmiştir; sınırlarımızdaki komşularımız hiçbir zaman atılamazlar, bizim komşumuzdurlar. Gerekirse ticaretlerini bizler yaparız. Atlantik ötesinden gelip de emir yağdırarak komşularımın kanına girmesi doğru olmamıştır. Daha önce Irak karıştırıldı Kürdistan bölgesi vuruldu, Suriye de vurulma aşamasında. İstesek de istemesek de, PKK Kürdistan´ı kurmak için canla başla mücadele ediyor, inşallah başarılı olamazlar. Türkiye Cumhuriyeti toprakları kolay kazanılmamıştır. Birçok şehit verdik. Bu sürecin bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Çok zarar gördük, neredeyse komşumuz kalmadı. Geçmişe baktığımızda Çanakkale´de bize Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, İran yardımcı oldu. Ne oldu da komşularımızla kötü olacak kadar zalimleştik. Bunun vebalini millet olarak çekemeyiz? dedi.

 

FAİZİ HELAL KILAN HOCALAR ÜRETTİLER

Kapitalizm ekonomisinin hiçbir zaman halka fayda sağlamadığını belirten Ordu, ?Geçmişte Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız şu kelimeyi kullanmıştır; ?Faydalı olacaksa kapitalizmi niye uygulamayalım.´ Bunu kendisi değil ağa babalarının ağzıyla söylüyor. Nitekim şuanda başarmış durumdalar. Kapitalizmi yerleştirdiler. Hiçbir zaman İslam âleminin ve Müslümanların kullanmayacağı bir ekonomi politikası uygulanıyor. Milletimizin yüzde 80´i bankalara borçlandırılmıştır. Hatta günümüzde faizin helal olduğunu söyleyecek hocalar üretmişlerdir. Günümüzde bazı hocalar faizi helal kıldılar. Sonuçta ev sahibi olunuyor deniyor. Hayır. Eğer gerçekten yeraltı kaynaklarımız, bor madenlerimiz, toryumumuz, mermerimiz varsa bunların kamulaştırılarak devlet eliyle çıkarılıp millete dağıtılmasıdır. Asıl olan budur. AK Parti sosyal devlet olmak istiyorsa bunu uygulamak zorundadır. Şimdi bakıyoruz millet borçtan çırpınıyor. Teşvik kredileri veriyorlar. Bu krediler yine onlara dönecek. Böyle bir şey olur mu? Ama bu paralar vatandaşın cebine karşılıksız konulduğunda rahatlıkla harcayacak. Bunun örneğini yaşadık. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş´ın uluslararası milli ekonomik modelini konferans ve seminerlerle duyurmasına ve bazı ülkelerin bunu uygulamaya başlamalarına rağmen maalesef bizim iktidarımız bunu kulak ardı ederek Atlantik ötesindekinin ödevlerini yerine getirmiştir.Dolayısıyla bizlere hiçbir hizmeti yoktur. Allah hidayete erdirsin ve milletimiz yeniden şaha kalksın. Ufukta böyle bir şey göremiyoruz. Bugün bir Norveç ekonomisine bakıyoruz. Orada bir siyasetçi kalkıp dini kullanmıyor. Vatandaş istediği dini yaşasın diyorlar. Ama bizde seçimlere 1 ay kala bir dua okunuyor olay bitiyor. Bu böyle olmamalı. Davos´a gidiyor; ?Oneminute´ diyor, sonra moderatöre söyledim diyor. Eğitimli kardeşim, bunu neden değerlendirmiyorsun? PKK ile istişare etmiyoruz diyor fakat sınırda halılarla karşılanıyor. Sınırlarımızda mayınlar vardı, coğrafyamızı koruyordu, oradan PKK giremiyordu. Tarım arazilerine açacağız diye mayınları temizlettiler. PKK laneti şimdi gelip askerimizi polisimizi vuruyor, dönüp gidiyor. Eğer coğrafya olarak rahat etmemizi, özgür yaşamamızı istiyorsak önce Batı´ya ?Dur´ dememiz lazım? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19