www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAYAT EKMEK PROJESİ HÜSRANLA SONLANDI

BAYAT EKMEK PROJESİ HÜSRANLA SONLANDI

İnegöl Belediyesi tarafından 2013 yılının Mart ayında hayata geçirilen bayat ekmek toplama projesi, bilinçsizce atılan çöpler yüzünden hüsranla sonlandı.

Örnek proje olarak 2013 yılı Mart ayı içerisinde İnegöl Belediyesi tarafından şehrin birçok yerine konuşlandırılan bayat ekmek toplama kutuları, bilinçsizce atılan çöplerden dolayı hüsranla sonlandı. İstenilen verimin alınamamasının ve projenin yanlış kullanılması sonucu bayat ekmek toplama kutuları, İnegöl Belediyesi ekiplerince konuşlandırıldıkları yerlerden toplandı.

 

‘DUYARLI OLUN’ ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2013 yılında ekmek israfına yapılan vurgunun ardından ülke genelinde adeta seferberlik başlatılan ekmek israfını önlenmek için İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek proje hüsranla sonuçlandı. Proje kapsamında İnegöl’ün muhtelif bölgelerine konuşlandırılan 20 adet ‘Bayat ekmek toplama kutusu’ bilinçsizce içlerine atılan çöp ve benzeri atıklar dolayısı ile amacından saptı. Henüz kurulduğu an Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da altını çizerek ifade ettiği ‘Bunlar çöp kutusu değil, duyarlı olun’ çağrısı boşa çıktı. 230 bin nüfuslu İnegöl’de her gün yaşanacak tonlarca ekmek israfının önlenmesi için gerçekleştirilen bu projenin olumsuzlukla sonuçlanmasının ardından ilerleyen zamanlarda benzeri projelerin uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu. 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19