BAYIRBUCAK´A YARDIMLAR SÜRÜYOR

BAYIRBUCAK´A YARDIMLAR SÜRÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Suriye´deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kez yiyecek ve giyecek maddelerinden oluşan 2 Tır yardım malzemesi daha bölgeye gönderildi.

 

Suriyeli mazlumlara destek olmak için Bursa´da başlatılan seferberlik, Büyükşehir Belediyesi´nin koordinasyonunda çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle Hayrat Vakfı ve işadamlarının katkılarıyla toplanan yardımlarla Türkmenlerin yaralarının sarılması hedefleniyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Bayırbucak´a gönderilen su, erzak, battaniye ve kömür yardımının ardından şimdi de bölgeye başta un olmak üzere yiyecek ve giyecek maddelerinden oluşan 2 Tır yardım malzemesi daha gönderildi. Tırlar, Büyükşehir Belediyesi´nin DoğanbeyOtoparkı´nda düzenlenen törenin ardından dualarla bölgeye uğurlandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın kent dinamikleriyle birlikte zor günler yaşayan Suriyeli Türkmenlere yardım etmeye devam edeceklerini bildirdi. Başta Bayırbucak Türkmenleri olmak üzere Suriye´deki Müslümanların bir yandan savaşın ağır şartlarıyla diğer yandan da kışın soğuğuyla mücadele ettiğini belirten Başkan Altepe, ?Oradaki dost ve akrabalarımıza, kardeşlerimize sahip çıkma konusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sadece iyi günlerinde değil kötü günlerinde de onların yanındayız. Sadece Bursa´dan Bayırbucak Türkmenlerine yüzlerce Tır gönderildi. Bugün de 2 Tırı yola çıkartıyoruz? dedi.

 

Yardım Tırlarının içinde kışın ağır şartlarını hafifletecek gıda ve giyecek maddelerinin bulunduğunu, organizasyonun Büyükşehir Belediyesi-Hayrat Vakfı ortaklığıyla yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, ?Bölgeyle sürekli irtibat halindeyiz. Orada ne eksiklik varsa, buradan ihtiyaçları gideriyoruz. Temennimiz savaşın bitmesi ve insanların normal hayatlarına dönmesi. Türkiye ile birlikte güçlü bir geleceğe hazırlanmaları. Ben emeği geçenlere, başka vakıf yetkilileri olmak üzere işadamlarına, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

Yardım organizasyonunu düzenleyen Hayrat Vakfı Bursa Bölge Sorumlusu Oğuzhan Reyhanlıoğlu ise yiyecek ve giyecek maddelerinin toplanmasında katkısı olan tüm hayırseverlere teşekkür ederek bölgede ciddi anlamda hayat mücadelesi verildiğini ifade etti. Konuşmaların ardından yardım malzemeleriyle dolu Tırlar, Suriye´nin Bayırbucak bölgesine dualarla uğurlandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32