Baykan; "Hangi projeleri yapacaksınız"

Baykan;

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, “İnegöl Belediyesi tarafından satılacak arsaların karşılığında hangi projeler yapılacak?” sorusunu yöneltti.

İnegöl Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinde belediyeye ait 14 adet arsanın satışı için karar alınmıştı. Konuşla ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, “Satılan arsaların karşılığında elde edilecek bedel ile İnegöl’e hangi projeler ve yatırımlar yapılacak?  Kamuoyu bu konu ile alakalı aydınlanma bekliyor” dedi.

YAPILAN HİZMETLER ALINAN OY İLE TERS ORANTILI

Baykan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “2004 yılından beri İnegöl’de yerel seçimleri yüksek oy oranları ile kazanan Ak Partinin İnegöl’e yapmış olduğu hizmetler, vatandaşlarımızın vermiş olduğu oyla ters orantılıdır. Hizmetler her ne kadar vasat olsa da, vatandaşlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanına göstermiş olduğu teveccühün yansıması olarak, Ak Parti Yerel Seçimlerde yüksek oylarla Belediye Başkanlıklarını kazanmıştır. 2004 Yılından itibaren yaşanan bu döngü, maalesef İnegöl’e Bursa’ya ve dolayısı ile Türkiye’ye çok şey kaybettirmiştir. Siyasette başarılı hizmetler yapabilmek için kişilerin iyi niyetli olmaları, doğru ve dürüst olmaları yeterli değildir. Başarı için doğru plan, doğru program ve doğru sistemin uygulanması gereklidir. Bunu uygulamak içinde verileri tabandan, sahadan almak zorundasınız. Halktan kopuk, halka inemeyen, halkın derdini anlayamayan yönetim mantığı tabanla tavan arasındaki mesafeyi her geçen gün açmaktadır. Bu maalesef genelde de, yerelde de aynıdır. Yapılacak hizmetler için verileri masa başında toplarsanız o veriler masadakilerden başka kimseyi memnun etmez. Sahadan veri toplarsanız sorunu, hastalığı, talebi tam tespit eder hedefi 12 den vurursunuz.”

Halktan kopuk, halka inemeyen, halkın derdini anlayamayan yönetim mantığı, gün gelir İnegöl için büyük önem arz eden Halk Ekmek Fabrikasını, halka rağmen sattırır. 

Gün gelir Çevre Yolu yapacağız diye yılan gibi kıvrılıp sanayinin göbeğine çıkan çevre yolu yaptırır.

Bu zihniyet gün gelir Terminal yapacağız diyerek, büyüyen İnegöl’e eski yerinde daha küçük terminali yaptırır. 

Gün gelir kamu oyunun ekseriyetinin karşı çıktığı şu anki yerinde Hastane binasını yaptırır. 

Alanyurt, Yenice, Akhisar, Süleymaniye, Orhaniye,…ve  Kırsal Mahallelerdeki sorunları burada anlatmaya kalksak biz anlatmaktan, sizler de dinlemekten yorulursunuz.

İNEGÖL’Ü BU SATILAN ARSALARIN KARŞILIĞINDA HANGİ PROJELER BEKLİYOR?

“Yaklaşık 20 Yıllık süre zarfında İnegöl, ne yazık ki doğru yönetilmemiştir. Konser ve Kültürel etkinliklere karşı değiliz ancak bu etkinlikler insanların su ihtiyacını karşılamıyor. Sokakların, caddelerin hali ortada. Yamalarla dolu yollar İl olmayı bekleyen İnegöl’e yakışmıyor. Mevcut altyapı İnegöl’e  yakışmıyor. Sanayi içinde uygulanan yol düzenlemesi tam bir keşmekeş. Yolların kalitesi ayrı bir facia. Bu sebeple Ak Partinin İnegöl özelinde, yaklaşık 20 yılı bulan başarısızlık hikayelerinin ardından ister istemez aldıkları her karar, açıkladıkları her proje bizler tarafından endişe ve güvensizliğe sebep oluyor. Geçtiğimiz günlerde icra edilen İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclisinde 14 adet arsanın satışı için Belediye Başkanı Alper Taban´a oy birliği ile yetki verild. Bu satışlardan gelen bedeller hangi projelerde harcanak. Kamuoyu bu konuyla ilgili aydınlanma bekliyor. İnegöl’ü hangi tarihte, nerede, hangi proje ve hizmetler bekliyor.  Bunları da açıklarsalar İnegöllüler olarak bizler de bilgi edinmiş oluruz.”

BAŞARIZISLIĞIN MÜHRÜ OLAN PROJE

Satışa çıkartılan arsalarda yaklaşık için 150 milyon tahmini bedel gelir bekleniyor. Azımsanamayacak olan bu meblağın heba olmaması için, İnegöl Belediyesi Yerel Yönetimine talip olan Yeniden Refah Partisi olarak halkımız adına daha somut bilgi talep ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi devletin  “Yap- İşlet – Devret”  modeli İnegöl Belediyesinde Sat – İşleteme –Mahvet olarak devam ediyor. Şimdi küçük bir hatırlatma ile sizleri 2018’in Şubat ayına götürelim. Bursa ve İnegöl protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen, eski hastanenin bulunduğu alanda yapılan İnegöl Belediyesi hizmet binası ve kent meydanı projesinin temeli düzenlenen törenle atılmıştı. Kentin en büyük projesi olma özelliğini taşıyan 50 milyon TL’lik projenin Ekim sonu gibi bitirilip belediyeye teslim edileceği bildirilmişti. 2022 Yılına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çalışmaların hızlanarak devam edeceği bir sürece girildiğini ifade ederek hedeflerinin 2022 yılı sonunda binayı hizmete açmak olduğunu dile getirmişti. İhale üzerine ihale, maliyet üzerine maliyet, açılış tarihi üzerine açılış tarihi vere vere millete gına getirmişlerdir.  2023 Yılı biterken tam olarak bitmeyen bu proje, bunun gibi birçok proje gibi Ak Parti adına  başarısızlığın, beceriksizliğin imzası ve mührü olmuştur. 

İNEGÖL MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN HİZMET AŞKINI HAK EDİYOR

“Yeter artık demenin vakti gelmiştir. Hizmete susayan İnegöl’e Hizmet etmeyi kendine düstur edinen Yeniden Refah Partisine Belediyeyi teslim etme vakti gelmiştir. İnegöl geçmişte olduğu gibi, bu gün de Milli Görüş Belediyeciliğini, Milli Görüş’ün hizmet aşkını fazlası ile hak ediyor. Bolluk, bereket ve huzur için, temiz, şeffaf ve adil bir yönetim için, partimiz için değil, Milletimiz için biz varız diyen anlayışı için hepinizi Yeniden Refah Partimize bekleriz. Parti kapımız da, gönül kapımızda tüm halkımıza açıktır. Saygı, sevgi ve muhabbetle bekleriz.”

             

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22