BAYRAĞI EN ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM

BAYRAĞI EN ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM

28 Mart 2004 yılında İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alinur Aktaş, 7 yıllık hizmet dönemini düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. 7 yılda yaptığı hizmetleri 12 ana başlık altında açıklayan Aktaş, eski Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin&#

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Otel Angelacoma’da 7 yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Sabri Günaydın, Turgay Yel ve Gülhan Şahin’in yanı sıra Belediye daire müdürleri, birim sorumluları ve basın mensupları katıldı.

İnsan Odaklı Çalıştık

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olarak göreve seçildiğini ve 1 Nisan 2004’te eski Belediye Başkanı Hikmet Şahin’den mührü devraldığını kaydeden Aktaş; “Ben bir şeyin unutulmamasını istiyorum. Biz tüm kurumlarla barışık ve istişareye açık bir Belediye olduk. Kavganın ve küskünlüğün tarafı hiç olmadık. İnegöl’ün menfaati için maddi ve manevi tüm imkânlarımızı kullandık. Yaptığımız tüm çalışmaları vatandaşlarımızla paylaştık, ciddi manada mailler ve telefonlar aldık, bunların hepsini değerlendirdik. Yani insan odaklı çalıştık” dedi.

7 Yılı 12 Başlıkla Anlattı

7 yılda yaptıkları hizmeti 12 konu başlığı altında topladıklarını kaydeden Aktaş, “İlk önce Kentsel dönüşüm çalışmaları. Bunlar söylenirken çok kolay söylenen ancak imalat ve uygulama sürecinde ayrı bir gayret ve çaba gerektiren konular. İkinci konumuz ise tarihi doku ile alakalı. Bununla alakalı da her geçen gün artan bir ivmemiz var. Üçüncü konumuz kentlilik ve şehir estetiği ile alakalı. Bu alanda da önemli çalışmalara imza attık. Dördüncü konumuz kültür sanat etkinlikleri. Bu alanda bir müjdemiz daha var. Eski tekel binasında yapılan restorasyonda sona gelindi ve kısa bir süre sonra burası gençlik merkezi olarak hayata geçecek. Burası kültür ve sanat faaliyetlerimizin resmi noktası olacak. Beşinci konu başlığımız, en çok önemsediğimiz konulardan biri, spor etkinliklerimiz. Çünkü 49 bin ilköğretim ve lise öğrencisinin bunu ziyadesi ile hak ettiğini düşünüyoruz. Altıncı konu başlığımız yine beşinci konumuzla alakalı spor yatırımlarımız. Yedinci konu başlığımız ticari hayatın canlandırılması alanında yaptıklarımız. Bunların en önemlisi İFOR fuarcılık şirketinin kurulması. Sekizinci konu başlığımız sosyal hayatın canlandırılması. Umuteli sosyal yardım merkezi, bizim bu konudaki en büyük ve belki de tek yatırımımız. Dokuzuncu konu başlığımız, belki de belediyelerin asli görevlerinden birisi olan ve en önemli konulardan birisi çevre ve ekolojik dengenin korunması konusu. En az 5–6 yılda yapılacak olan çalışmaları biz belediyeden kaynak aktararak kendimizden feragat ederek 1 buçuk yılda hayata geçirdik. Onuncu konu başlığımız, şehircilik anlamında önemli bir konuma sahip olan imar ve şehircilik alanında yapılan çalışmalar. Bir İnegöl’ün daha büyük bir kimliğe ve coğrafyaya kavuşması için yapılan çalışmalardır ki, bunlar başarıyla tamamlanmıştır. On birinci konu başlığımız içeriği itibari ile çok şey yapılan eğitim konu başlığı. Ben Alinur Aktaş olarak dönemimle alakalı eğitim gönüllüsü bir insan olarak anılmaktan büyük bir zevk duyarım. Çünkü bu ülkenin eğitimle çok daha iyi yerlere geleceğine sıcak bakan bir insanım. On ikinci konu başlığımız sağlık. Bizim direk asli görevimiz olmamasına rağmen, sağlıkta bir toplumun en önemli gelişmişlik göstergesi” dedi.

Zirvede Bırakacağım

Belediye Başkanlığı görevini zirvede bırakacağını kaydeden Alinur Aktaş, “Zerre miktarı heyecanımızı kaybetmeden ben ve ekip arkadaşlarım çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü ülkemiz bir atılımın içerisinde. Rahmetli Hikmet Şahin Başkanımdan devraldığım bu bayrağı, bir gün en zirvede ama her zaman bir İnegöl aşığı olarak teslim edeceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başbakan İnegöl’e Gelecek Mi?

Aktaş, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Cazibe Merkezi açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelip gelmeyeceği şeklindeki soruya Başbakanla yaptıkları görüşmeyi anlatarak cevap veren Aktaş, “Salı günü AK Parti İlçe Başkanımız ve Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı ile birlikte Ankara’daydık. AK Parti grup toplantısına katıldık. Toplantı sonrasında da Başbakanımızla bir görüşme yaptık. Başbakanımıza Bursa programı içerisinde tele konferansla değil de bizzat İnegöl’e gelerek açılış programlarına katılması ve bu konuda bize destek vermesi için bir davet yaptık. İnegöllülerin kendilerini çok özlediğini söyledik. Kendisi kesinlikle Bursa programı içerisinde böyle bir şey yapabileceğini söyledi. Biz de Belediye marifeti ile yaptığımız çalışmaları liste halinde verdik ve değerlendireceğini söyledi. Biz Başbakanımızı İnegöl’de ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Suyu İçilen Bir Şehir Gösterin

İnegöl’ün içme suyu ve otopark yapılacağı şeklinde açıklamalar yapılan eski yüksek okul alanının durumunun ne olacağı şeklindeki soruya, soruyla cevap veren Aktaş, “Bana Türkiye’de çeşmesinde su içilen bir şehir gösterir misiniz? Hazır su artık hayatın bir gerçeği oldu. Ben iddia ediyorum İnegöl’deki su Türkiye’de birçok ilden çok daha sağlıklıdır. Alanyurt belki biraz daha İnegöl’den kötüdür ama deposunu yıllardır temizletmeyenler var, eski hatları olanlar var. Bazı evlerde su iyidir bazılarında değildir. Halen daha çeşmeden su içen birçok aile ve insan var. Ama şu bir vaka, şehrin büyümesi ve temelleşmesine orantılı olarak su kalitesinin düştüğü bir gerçek. Otopark çalışmasından da vazgeçmiş değiliz. Orada 610 araçlık bir otopark var. O otopark yap-işlet-devret şeklinde ihale edilecek. Otoparkı tamamen bize kalacak, diğer kısımları ihale ile verilecek” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00