www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bayrak Zirveye Dikildi

Bayrak Zirveye Dikildi

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcusu olan 30 kişilik ekip, Niğde Aladağlar´da en yüksek 2. zirve olan 3756 rakımlı Demirkazık Dağı´na çıkarak Türk bayrağını ve İnegöl Belediyespor bayrağını zirvede dalgalandırdılar.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30´da Hikmet Şahin Kültürpark´ı içerisinde bulunan İnegöl Belediyespor binası önünden harekete geçen Antrenör Bülent Aktaş liderliğindeki 30 kişilik ekip, Cumartesi sabahı Çamardı ilçesi Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ Evi´ne ulaşarak geçtiğimiz yıl bölgedeki Federasyon eğitim kampında düşerek hayatını kaybeden antrenör Özgür Bodur anısına düzenlenen programa katılım gösterdiler.

Program öncesi Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar ve Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Okay Vural ile bir araya gelen Aktaş ve ekip, Başkan Başar´ı dağcılık konusunda sürekli gelişim halinde olan İnegöl´ün Oylat kayalıklarına ve İnegöl Belediyespor tesislerine davet ettiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, anma programına çoğunluklu sayıyla katılım gösteren İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ekibine ve antrenörleri Bülent Aktaş´a teşekkürlerini iletti.

Özgür Bodur´u anma programından sonra yola koyulan ekip, yürüyüş öncesi kamp yapılacak olan Sokullupınar mevkiine geldi. Çadırları kurarak bölgeye yerleşen ekip, istirahatin ardından Cumartesi´yi Pazar´a bağlayan gece saat 01.00´da toplanarak Bülent Aktaş´ın liderliğinde ve Hasan Hüseyin Boğaz´ın yardımcı rehberliğinde zirveye doğru yola çıktılar. 

İlk olarak Narpuz Vadisi´nden geçen ekip daha sonra Kızılçarşak bölgesine ulaştılar. Burada zorlu bir yürüyüş gerçekleştirerek ekip Kızılçarşak´ı geçerek öğle molası verdiler. Molanın ardından Güney rotasına yönelen ekip, yaklaşık 400 metrelik teknik tırmanışa geçtiler. Zorlu tırmanışın ardından 3756 rakımlı Demirkazık Dağı zirvesine varan ekip üyeleri, karşılarındaki Erciyes ve Hasan Dağı gibi dağların manzaralarını fotoğraflayarak ölümsüzleştirdiler. Zirvede Türk bayrağı ve İnegöl Belediyespor bayrağını dalgalandırarak zirve defterini imzalayan ekip daha sonra yeniden 400 metrelik teknik rotaya girerek tek tek iniş gerçekleştirdiler.

Zorlu Demirkazık zirve yürüyüşünü tamamlayarak saat 20.00 sıralarında kampa ulaşan 30 kişilik ekip, toparlanarak Çamardı İlçesi´nde kendilerini bekleyen otobüse doğru hareket ettiler. Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ Evi´ne ulaşarak araç binen ve yola çıkan ekip Pazartesi günü sabah saat 09.00´da İnegöl´e vararak faaliyeti sonlandırdılar.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01