www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAM

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAM

İnegöl Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. yaptığı açıklamayla ramazan bayramı hazırlıkları ve bayrama özel uygulamaları kamuoyu ile paylaştı.

Bayram hazırlıklarına ilişkin bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bildiğiniz gibi 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı. İnegöl Belediyesi olarak Ramazan Bayramı ile alakalı her türlü hazırlığımızı tamamladık. Bununla alakalı kısa bilgilendirme yapmak gerekirse; tüm birimlerimiz hazırlıklarını tamamladı ama özellikle nöbet günlerinde aktif olan birimlerimiz var. Zabıta, Temizlik İşleri, Mezarlıklar ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz nöbetçi ve icapçı listelerini oluşturmuştur. Bayram süresince herhangi bir olumsuzlukta bu ekipler müdahale edeceklerdir.?dedi.

---------------------------------------------------

 

Belediye Başkanı Alper Taban, ramazan bayramına sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısıyla İnegöl Belediyesi´nin Ramazan Bayramı hazırlıklarını kamuoyu ile paylaştı. Taban, encümen salonunda gerçekleştirilen Başkan Yardımcıları toplantısında,  bayrama özel uygulamaları ve yapılan hazırlıkları duyurdu.

Ramazanı Doyasıya Yaşıyoruz

Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Biliyorsunuz başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu güzel ayı hep birlikte şehrimizde doyasıya yaşıyoruz. Ramazanın tüm güzelliklerinden hep birlikte istifade etmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi iftar ve sahur programlarıyla aynı sofra etrafında buluşarak aramızdaki kardeşliği, birlik beraberliğimizi daha da arttırırken, beraberinde çat kapı iftarlarımızla hemşerilerimizin sofralarına ortak oluyoruz. Onlar ile birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz? dedi.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Umut Eli

Ramazan etkinliklerinden söz ederek konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: ?Dünyaca ünlü hafızlarımızın kuran-ı kerim tilavetleri ve teravih namazlarıyla Ramazanı bu sene İnegöl´de yine bambaşka yaşamaya devam ediyoruz. Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi marifetiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımlarımızı devam ettiriyoruz. Bunun kapsamını genişletebilmek adına da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımız, işadamlarımız, sanayicilerimiz bizlere bu konuda sundukları imkanlarla, hayırlarla bizlere verdikleri destekleri biz de ailelerimizle buluşturmuş oluyoruz. Ben bu konuda bir kez daha destek olan hemşerilerimize teşekkür ediyorum.?

İcapçı Ekipler Görevde Olacak

?Bildiğiniz gibi 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı. İnegöl Belediyesi olarak Ramazan Bayramı ile alakalı her türlü hazırlığımızı tamamladık. Bununla alakalı kısa bilgilendirme yapmak gerekirse; tüm birimlerimiz hazırlıklarını tamamladı ama özellikle nöbet günlerinde aktif olan birimlerimiz var. Zabıta, Temizlik İşleri, Mezarlıklar ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz nöbetçi ve icapçı listelerini oluşturmuştur. Bayram süresince herhangi bir olumsuzlukta bu ekipler müdahale edeceklerdir.?

Şehirde Bayram Temizliği

?Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından bayram öncesinde geniş çaplı bir bayram temizliği planlandı ve yapıldı. Şehrimizin bayrama pırıl pırıl bir şekilde hazır olmasını istiyoruz. Bu kapsamda tüm cami müştemilatları ve şadırvanlar ekiplerimiz tarafından ayrıntılı bir şekilde temizleniyor. Yine İnegöl merkezde bulunan tüm ana caddeler, çarşı içi ve alışverişin yoğun yapıldığı yerler başta olmak üzere şehrimizin dört bir tarafı baştan aşağıya elden geçiriliyor. Ova köyleri meydanları hem otomatik süpürge aracıyla hem de meydancı ekiplerimiz tarafından süpürülerek bayrama hazır hale getiriliyor. Sanayi bölgesinde de genel bir temizlik yapılıyor. Sanayi mevkii ekiplerimiz ve makinelerle özenle temizlenecektir. Bunun yanında Bayram süresince rutin çöp ve geri dönüşüm toplama hizmetimiz de devam edecektir.?

 

Defin Hizmetleri Hazırlıklarını Tamamladı

?Mezarlıklar Müdürlüğümüzle ilgili de Ramazan Bayramı tatili sürecinde hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için gerekli çalışma programı yapılmış olup, Defin Hizmetleri Müdürlüğümüzde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için icapçılar görevlendirilmiştir. Kent, Mahmudiye ve Mesudiye mezarlıklarında defin yapmaya uygun mezar yerleri hazırlandı. Mezarlıklarımızın bakım ve temizliği noktasında da Büyükşehir Belediyemizce çalışmalar sürüyor.?

 

Çözüm Merkezi 7/24 Hizmette

?Çözüm Merkezimiz, başınız sıkıştığında, belediyemizden destek almak istediğinizde, bir konu iletmek istediğinizde 7/24 hizmetinizde olan bir birim. Eğitimli arkadaşlarımız 153 hattını aradığınızda sizlere cevap verirler ve konuyu alarak ilgili müdürlüğe iletip olumlu veya olumsuz sonuçlandırarak vatandaşa cevabını veriyor. Vatandaşlarımız 153 hatlarını gönül rahatlığıyla arayabilirler.?

 

Huzurevindeki Yaşlılarımızı Yalnız Bırakmayalım

?Huzurevimizi biz protokol olarak ziyaret ediyoruz ama bu vesileyle yine tüm ilçe halkımızı büyüklerimizi ziyaret etmeleri noktasında davet ediyorum. Burada gerçekten kendilerini bayramda yalnız hissetmemeleri adına ziyaret programına alırlarsa çok mutlu oluruz.?

 

Esnafımızın Yanındayız

?Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin bayram öncesi rutin kontrolleri artarak devam ediyor. Bayram öncesi, bayramda ve sonrasında yine kolluk kuvveti görevlerini yerine getirmeye devam edecekler. Özellikle çarşı merkezi, Pazar yeri ve şehrimizin muhtelif yerlerinde denetimlerini sıklaştıracak olan yaka kameralı zabıta ekiplerimiz; şehrimizin huzur, sükûn ve esenliği için bayram öncesi ve bayram boyunca 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Halkımızın da buna destek vermesini istiyoruz. Çünkü bu gibi dönemlerde kim olduğu, ne yaptığı belli olmayan pek çok kişi türeyebiliyor. Bu konularda biz esnafımızın sonuna kadar arkasındayız. Sadece bayramlarda da değil. Her zaman. Eğer bayramlar işin harman zamanıysa, para kazanılacak zamanlarda, bu parayı esnafımız kazanmalı. Onun için biz her türlü önlemi almak adına hazırlıklarımızı yaptık.?

 

Kaldırım İşgallerine Bayram Esnekliği

?Kaldırım işgalleriyle ilgili çok net kararlarımız var. Bu kararlarımızı 2015 yılı Şubat ayında yürürlüğe sokmuştuk. O tarihte yürürlüğe soktuğumuz bu kararlarda, bayram dönemleri için özel istisnalar uygulanıyor. Dolayısıyla bu süreçle ilgili de bayramlarda belirli esneklikler getiriyoruz. Bu kapsamda esnafımız satış yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri için kendi iş yerinin önüne sergi açabilmesine ve satış yapabilmesine 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü itibariyle müsaade verdik. Bu uygulama 03 Haziran 2019 Pazartesi akşamına kadar devam edecek. Bu da tamamen esnafımızın satışlarını hareketlendirebilmek için alınan karardır. Bayram sonrası yaya yollarında kaldırım işgallerine son verilmesi kararımız aynen uygulanmaya devam edecektir.?

Araç Trafiğine Kapanacak Yollar

?Araç trafiğine kapatılacak alanlarımız var. Bunlar da yine ilçe halkımızın rahat bir şekilde alışverişlerini yapabilmesi için gerekliydi. Bu düzenlemeyi de 1 Haziran Cumartesi, 2 Haziran Pazar ve 3 Haziran Pazartesi günleri olmak üzere; Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacak. Bayram dolayısıyla çarşı-pazarın kalabalık olacağından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmak adına bu karar alındı.?

Su Kesintisi Beklenmiyor

?Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi ile karşılaşmamak için bayram öncesi su şebekeleriyle alakalı tüm bakım ve onarım çalışmaları Büyükşehir Belediyesine bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi şuanda öngörülmüyor. Ancak, yaşanabilecek arıza ve vatandaş sorunlarıyla alakalı; depo bekçileri, arıza ve ekip şefliği çalışanlarından oluşan nöbetçi ve icapçı ekipler bayram boyunca hazır olarak bulundurulacaktır. Yaşanabilecek olası sorunlarla ilgili de BUSKİ icapçı ekiplerini oluşturdu. Vatandaşlarımız gerek 153 hattına gerekse de ALO BUSKİ 185 veya 270 24 00 numaralı telefon numaralarına bildirebilirler.?

Bayramlaşmaya Davet

?Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da artacağı Ramazan Bayramında, İnegöl´ün tüm dinamiklerinin yer alacağı bayramlaşma programı da 04 Haziran Salı günü saat 11.00´da Kültür park içindeki Gölbaşı Alyans Düğün Salonunda gerçekleşecek. Bu protokol bayramlaşması gibi gözüküyor ama tüm ilçe halkımızı ben bu bayramlaşmaya davet ediyorum. Buradan tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Şimdiden hem Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.?

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51