Bayramı Suriye´de Geçirecekler

Bayramı Suriye´de Geçirecekler

İç savaş nedeniyle İnegöl´e gelerek hayatlarını devam ettiren yaklaşık 3 bin Suriyeli, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için ülkelerine gidiyorlar.

İç savaş nedeniyle Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde yaşayan Suriyeliler, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Hatay´ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı´ndan çıkış yaparak ülkelerine gitmeye başladılar.

Önceki yıllardaki bayram geçişlerine göre bu yıl Ramazan bayramı tatilinde uygulanan planlama, Kurban bayramında da devam ettirildi. Daha önce son bir hafta içerisinde çıkış yaparak bayram tatiline giden Suriyelilerin gidişlerinde izdiham yaşanmaması için Hatay Valiliği tarafından gerekli planlamalar yapıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Cilvegözü Sınır Kapısı´na gelen Suriyeliler, Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri içerisinde sırayla işleme tabi tutuldular. Türkiye´de kaldıklarını belgeleyen yabancı tanıtma belgesini gösterenler kayıt yaptırdıktan sonra Suriye´ye geçiş yaptılar 

Bayram tatili için Bursa´dan Suriye´ye gidenlerin sayısının 40 bini bulduğu, İnegöl´den ise bu rakamın şuan için 3 bin civarında olduğu iddia edildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68