?BAYRAMLARI YASAKLAMAK İHANETTİR?

?BAYRAMLARI YASAKLAMAK İHANETTİR?

Atatürkçü Düşünce Derneği İlçe Başkanı Birol Atay, son yıllarda milli bayramların çeşitli bahanelerle ertelendiğini ifade ederek; ?Bu bayramları yaşamamızda binlerce şehidimizin kanı vardır. Bu bayramları yasaklamak, savsaklamak en başta şehitlerimize ih

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir basın bildirisi yayınlayan ADD İnegöl İlçe Başkanı Birol Atay, ?Milli bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 96. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 16 Mart 1920´de İstanbul´un düşman kuvvetleri tarafından işgal edilmesi üzerine bağımsızlık mücadelesinin bundan böyle Anadolu´da sürdürüleceği fikri kesinlik kazandı. 17 Mart 1920´de Mustafa Kemal, meclis konusunda ilk genelgesini yayınlayarak, milli mücadele yanlılarını Ankara´da çağırdı. 22 Nisan 1920´de yapılan çağrı ile 23 Nisan 1920 günü saat 14.00´de merasim ve dualar ile meclis açıldı. 24 Nisan 1920De Mustafa Kemal, Meclis Başkanı Seçildi. 1933 yılında Atatürk yeni bir gelenek başlattı ve o seneki 23 Nisan sabahında çocukları makamında kabul etti ve Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip Bey´in kaleme aldığı ?Andımız´ çocuklar tarafından ilk kez o tarihte okundu. Olağanüstü şartlarda oluşan ve Kurtuluş Savaşımızın mucizevi mücadelesine yön veren kararların alındığı çatı olan TBMM´nin kuruluş gününü çocuklara adayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda tutulmasının önemine vurgu yapmıştır. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz? dedi.

?GENÇLERİN MİLLİ DUYGULARI KÖRELTİLMEK İSTENİYOR?

?Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ülkelerindeki çocuklar ile paylaşan tek ülke Türkiye´dir? diyerek sözlerine devam eden Atay, ?Ama ne yazık ki, son zamanlarda milli bayramlar olan 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi önemli günlerin kutlanmaları maalesef oldubittiye getirilerek çeşitli bahaneler ile ertelenip özellikle çocukların ve gençlerimizin milli duygularının gelişmesi engellenmeye çalışılmaktadır. Bu durumu halkımızı derinden üzmektedir. Şunu hiç unutmayalım kiulusal bayramlarımız, tasada ve kıvançta bir olduğumuz en önemli günlerimizdir. Her koşulda coşkuyla, heyecanla kutlamalıyız. Bu bayramları yaşamamızda binlerce şehidimizin kanı vardır. Bu bayramları yasaklamak, savsaklamak en başta şehitlerimize ihanettir. Ulusal birliğimize vurulan bir darbedir. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM´nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber veFotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00