Bayramsa, Bayramınız Mübarek Olsun

Bayramsa, Bayramınız Mübarek Olsun

Partilerinin bayramlaşma töreninde konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, İslam coğrafyasında ve ülkemizde yaşanan sorunlara dikkat çekerek “Terör ve kaoslarla Müslümanlar kendi yurtlarında garip bırakılıyorlar. İslam dünyası bu durumdayke

İnegöl’de yoğun geçen bayram mesaisinde, tüm siyasi partilerde olduğu gibi Saadet Partisinde de konu terördü. Ramazan ayında ve bayramda da devam eden PKK saldırılarını ele alan Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, saldırılara tepki gösterdi. Bayramın ikinci günü parti lokalinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına, çok sayıda partili katıldı. İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, İlçe Başkanı Bahri Urgun, Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Baygın ve Özgür Öztürk, İlçe İstişare Kurulu Üyeleri ile gençlik kolları ve çok sayıda parti mensubu bayramlaşma töreninde hazır bulundu.

İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, Belediye Meclis üyesi Özgür Öztürk ve İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber’in selamlama konuşmaları ile başlayan bayramlaşma töreninde konuşan Bayraktar, Berber ve Öztürk, partililerin bayramlarını kutladılar.

RAMAZAN DİRİLİŞ AYIDIR

Son olarak İlçe Başkanı Bahri Urgun kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. “Ramazan ayı vesilesiyle bizim aslında her dem kapımızın, gözümüzün önünde duran birçok duyguyu yaşamış olduk” diyerek konuşmasına başlayan Urgun, “Yokluğa sabretmenin, nimete şükretmenin hikmetini anlamaya çalıştık. Velhasıl, Ramazan vesilesi ile insanlıktan üzerimize düşeni almaya çalıştık. Müslüman olmanın hazzını en yüksek derecede, gururla yaşadık. Mübarek Ramazanın manası bizim için mühimdir. Ramazan ayı, adeta yeniden bir diriliştir. Ramazan ayı, çıtayı biraz daha yükseltmektir. Ramazan ayı, zorluk ayı olmakla beraber kolay bir kurtuluş yoludur. İşte bizler, Mübarek Ramazan ayından bunları anlıyor, bu dersleri çıkarıyoruz. Ramazan ayının da bize anlattığı gibi her zorluğun sonunda büyük bir mükâfat vardır. Ramazan birlik ayıdır, kardeşlik ayıdır. Ülkemizi bölmek için kardeşi kardeşe düşürenlere fırsat verilmemesi gereken bir aydır. Ama maalesef birleştirici olması gerekenlerin, ayrıştırıcılık üzerine siyaset yaptıklarını görüyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Muhaciriyle bu bayram hepimizin bayramı. Kurtuluş savaşında omuz omuza veren bizler ülkemizi bölmeye çalışanlara karşıda, birbirimize düşmek yerine omuz omuza vermeliyiz” dedi.

“İSLAM ALEMİ BU DURUMDAYKEN; BAYRAMSA, BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN”

İslam Coğrafyasının acılar içerisinde bir Ramazan ayı geçirdiğine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Urgun, şöyle devam etti: “Bu bayram sadece bizim değil, yeryüzündeki bütün Müslümanların bayramı. Ama ne yazık ki İslam coğrafyasının durumu ortada. İşte İslam Coğrafyası; kan, gözyaşı ve ızdıraplar içerisinde inim inim inliyor. İslam Coğrafyası acılar içerisinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Somali’de sahurda yiyecek bir şey bulamadan oruç tutan kardeşlerimiz maalesef ki iftarda da bir şey yiyemediler. Arakan’da ağaç yapraklarını yiyerek yaşam mücadelesi verenler bizim kardeşlerimiz her an katliam tehlikesiyle karşı karşıyalar. Ahlak dini olarak belirtilen Budizm’in mensupları son olaylarda 183 bin Müslüman’ı katletmişlerdir. Afrika’da her gün açlıktan 3 çocuk hayatını kaybediyor. Gazze’de, Doğu Türkistan’da annelerin ve çocukların feryadı yükselmeye devam ediyor. Libya’da, Irak’ta binlerce Müslüman katledildi, kardeş kanı döküldü, Müslüman Müslüman’a kırdırıldı ve şu anda da bu zulüm devam ediyor. Yanı başımızda ise, aramızda hem İslam kardeşliği, hem de kan kardeşliği olan Suriye’de durum farklı değil. Zalim diktatör Esad halkını katletmeye devam ediyor, siyonizmin oyunuyla kardeş kardeşe silah çekiyor. Bu sorunun çözümü katil Esad, katil ABD, katil İsrail demekten geçiyor. Bizim yetkililerimiz ise sorunu çözmek yerine ABD emriyle bir an önce Suriye’ye saldırmak için savaş çığırtkanlığı yapıyor. Terör ve kaoslarla Müslümanlar kendi yurtlarında garip bırakılıyorlar. İslam dünyası bu durumdayken, Bayramsa bayramınız mübarek olsun.”

İŞBİRLİKÇİ OLURSAN!

Bahri Urgun, ümmetin; huzura, barışa, kardeşliğe her zamankinden daha fazla muhtaç durumda olduğunu da ifade ederek, “Ümmet, iftar saatini beklemektedir. Herkes şunu iyi bilsin ki bu Ümmetin iftarı ancak İslam Birliğinin kurulmasıyla, bayramı ise ‘Yeni bir dünya düzeni’ ile mümkündür. Yanlış araçlar kullanılarak doğru sonuca ulaşılamaz. Saadete ulaşmak için batıyla işbirliği yapmak kan, ızdırap, gözyaşı getirir. İşbirlikçi olursan hidayetin kararır. Karıncayı incitmekten imtina eden medeniyetin evladı iken, tekbir çekerek kafa keser hale gelirsin. İşbirlikçi olursan, Irak’ta kardeşlerini şehit eden ABD askerlerine dua edersin, ama Mehmetçiğin için mecliste toplanmayı gereksiz görürsün. İşbirlikçi olursan terörist başını VIP düzeyinde ağırlar, bir dediğini iki etmezsin, ne yaptığını bilmez, teröristlerin davul zurnayla karşılanmasına vesile olur, devletin savcısını onların ayağına gönderirisin. İşbirlikçi olursan, haçlılarla birlik olmak için Çanakkale’de şehit olanları hiçe sayarak, haçlıların olan Avrupa Birliğinin Bakanlığı’nı kurarsın. İşbirlikçi olursan 80 yıl önce denize döktüğümüz düşmanlarımızın, ülkemizde kurdukları bankalar vasıtasıyla halkımızı kredi kartı borcu altında inim inim inletmesine göz yumarsın. İşbirlikçi olursan, ‘Değmesin benim mabedimin göğsüne namahrem eli’ diyen İstiklal Marşımızı hiçe sayarak, zinayı suç olmaktan çıkarırsın, Müslümanların vergileriyle kiliseleri restore ettirirsin. İşbirlikçi olursan yabancıların toprak edinme hakkını 600 dönüme çıkarırsın.  İşbirlikçi olursan tarihimiz için önemli bir dönem olan Trabzon’un fetih yıldönümünde Müslümanlara misillemede bulunur gibi Trabzon’da ayin yaptırırsın ve ülkemizde gözü olanların patavatsızca konuşmalarına vesile olursun. Ama Milli Görüşçü olursan, hidayetin olur. Bütün küresel güçlere karşı, yegâne güç kudret ve kuvvet sahibi Allah’tır diye haykırırsın. Milli Görüşçü olursan, saadeti İslam’da görürsün. Önce ahlak ve maneviyat dersin. İslam Birliği için çalışırsın. Derdin bütün insanlık olur. Bütün insanlığın saadeti, ‘Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya ile mümkündür’ dersin. ‘İslam Birliği ile mümkündür’ dersin. ‘Bayramların bayram gibi yaşandığı bir dünya mümkündür’ dersin. Cenabı Hak’tan bizlere, gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyorum. Bu bayramın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Urgun, ustalık hizmetlerini hayata geçirecekleri ikinci kırk yılda inanç değerlerine uygun ‘Yeni Bir Dünya’yı kurdukları gerçek bayramlarda buluşmak dileğiyle konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından, programa katılan tüm partililerle parti binası önünde bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşma programında parti binası önünden Lazlar camiine kadar uzun kuyruk oluştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22