BEBKA 16 MİLYON TL HİBE VERECEK

BEBKA 16 MİLYON TL HİBE VERECEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2011 yılı Mali Destek Programlarını açıkladı. Çevre ve Enerji, Ar-Ge ve Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL hibe verilecek.

Sürdürülebilir kalkınma anlayışını hayata geçirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2011 yılı Mali destek programlarında üç alandaki proje teklif çağrısında hem KOBİ’lerin hem de kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerini destekleyecek.

 Çevre ve Enerji programında çevre kirliliğinin önlenmesi, mevcut kirlilik kontrol ve arıtma sistemlerinin geliştirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve yenilenebilir enerjiye geçişin sağlanmasına yönelik projeler desteklenecek. Ar-Ge ve Yenilikçilik programında KOBİ’lerin tasarım, ürün geliştirme ve ticarileşme ile ilgili projeleri ile bu konuda ortak kullanıma yönelik işbirliği ve altyapıların oluşturulması projeleri beklenecek. Sosyal Kalkınma programında ise engelliler, yaşlılar ve kadınlara yönelik istihdam, sosyal hayata katılım ve yaşam kalitesini artırma amaçlı projeler uygun projeler arasında yer alacak.

16 Milyon TL Hibe Verilecek

Çevre ve Enerji programında 9 milyon, Ar-Ge ve Yenilikçilik programında 5 milyon ve Sosyal Kalkınma programında 2 milyon olmak üzere 2011 yılı proje teklif çağrısında toplam 16 milyon TL hibe verilecek. 2011 yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla Bursa, Eskişehir ve Bilecik il merkez ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenlenecek

 Son Başvuru Tarihi 15 Aralık 2011

Son başvuru tarihinin 15 Aralık 2011 olarak belirlendiği bu mali destek programına başvurmak için ajansın www.bebka.org.tr adresinde yer alan başvuru rehberlerinin iyi bir şekilde incelenmesi ve başvuru formlarının eksiksiz bir şekilde doldurularak, son başvuru tarihinden önce ajansa teslim edilmesi gerekiyor.

İnegöl’den 4 firma  

BEBKA, 2010 yılındaki 12 milyon TL bütçeli Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında, İnegöl’den 13 tane kar amacı güden firma ile birlikte kar amacı gütmeyen 4 firma başvuruda bulunmuştu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kar amacı güden 3 firmaya 600 bin TL ve kar amacı gütmeyen 1 firmaya da, 200 bin TL hibe desteğinde bulunmuştu. Bu desteğin dışında İnegöl Kent Müzesi adına hazırlanan proje ile desteklerden faydalanmak için başvuran İnegöl Belediyesinin projesi BEBKA tarafından kabul edilmiş ve yaklaşık 300 Bin TL mali destek verilmişti.

BEBKA’dan aldığımız bilgilere göre 2010 yılındaki 12 milyon TL bütçeli Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında en çok proje başvurusunun İnegöl’den yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Çevre ve Enerji, Ar-Ge ve Yenilikçi ile Sosyal Kalkınma olmak üzere 3 başlık altında 16 milyon TL tutarında proje teklif çağrısı yapan BEBKA geçtiğimiz günlerde İFOR toplantı salonunda sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlemişti.

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22