BEBKA, 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARINI TANITTI

BEBKA, 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARINI TANITTI

Çevre ve Enerji, Ar-Ge, Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL proje teklif çağrısında bulunan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) dün İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda düzenlediği toplantı ile k

Sürdürülebilir kalkınma anlayışını hayata geçirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2011 yılı mali destek programlarında Çevre ve Enerji, Ar-Ge, Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL proje teklif çağrısında, hem KOBİ’lerin hem kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerini destekleyecek.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda düzenlenen toplantı da BEBKA, 2011 yılı kamu ve kuruluşu temsilcilerine 2011 yılı Mali Destek Programlarını tanıttı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, “BEBKA’nın 16 milyon TL teklif çağrısına karşı bize en iyi projeler hazırlamak düşüyor. 2011 mali destek programında Çevre ve Enerji, Ar-Ge ve Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma alanlarında hibe verilecek. Bu anlamda hazırlayacağımız projeler, inşallah BEBKA tarafından kabul görür. Bugün BEBKA uzmanları 2011 mali destek programları kapsamında bilgilendirme yapacaklar. İnegöl’e daha çok hibe alır ve İnegöl’ün gelişmesine katkı koyabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.  

 

İlçe Kaymakamı Aziz İnci de İzmir’in Selçuk ilçesinde 6 yıl Kalkınma Ajansı kurul üyesi olarak çalıştığını ifade ederek, “BEBKA’ya Avrupa Birliği projelerini İnegöl’ün çok daha proje sunmuş, olması gerekir. 2010 yılı mali destek kapsamında İnegöl’den 14 proje BEBKA’ya sunulmuş ve bunların 4’nün kabul görmüş, bu bizim için memnuniyet verici. 4 projenin kabul görmesi çok önemli ama proje sayısının çok daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü İnegöl’de çok büyük sermaye ve kuruluşlar var. Ama en önemlisi yetişmiş insan gücümüz var. 1990’lı yıllarda illere kalkınma ajansı kurulması gerekir dediğimizde bu o zaman için lüks ve hayaldi ama bugün hepimizin desteklemesi gereken bir çalışmadır.” şeklinde konuştu.  

 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın 2011 yılı mali destek programlarının 20 Eylül 2011 tarihi itibariyle açıkladığını ifade eden BEBKA Uzmanı Alper Altan,  Çevre ve Enerji, Ar-Ge, Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL hibe verileceğini ve proje teklif çağrısı için projelerin teslim edileceği son tarihin 15 Aralık 2011 olarak belirlendiğini söyledi.

 

2011 yılı mali destek programlarını kapsamında bulunan Çevre-Enerji projelerine 9 milyon TL verileceğini kaydeden Altan, Kar amacı güden kuruluşlara 4 milyon 500 bin TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlara da 4 milyon 500 bin TL hibe verileceğini, Kar amacı güden kuruluşlara proje başına asgari 40 bin TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlara proje başına asgari 50 bin TL verileceğini ve bunun yanında Kar amacı güden kuruluşlara destek tutarının azami 400 Bin TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlara azami 500 bin TL verileceğini söyledi.

 

Altan, “Çevre-Enerji projesinde kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için öncelikleri Su, hava, atık ve gürültü alanlarında kirliliğin önlenmesi, mevcut kontrol, arıtma ve toplama tesislerinin kapasite, verimlilik ve teknolojik açıdan geliştirilmesi. Sanayi işletmelerinin çevre ile ilgili yöntem, ekipman ve teknoloji altyapısının geliştirilmesi, üretimde çevre dostu teknolojilerine geçilmesi ve sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin azaltılması. Çevresel kalitenin artırılması ve kontrolü için kullanılacak izleme ve ölçme sistemleri kurulması. Yenilebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgâr, biyokütle vb.) kullanımına geçişin sağlanması. Üretim Faaliyetlerinde enerji verimliliğinin artırılması.” dedi.

 

Altan, Arge-Yenilikçilik Projelerine 5 milyon TL hibe verileceğini ifade ederek, “Verilecek hibede kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için öncelikler. KOBİ’lerin tasarım, ürün ve süreç geliştirme ve geliştirilen ürünlerin ticarileştirilmesi alanlarında kapasitelerinin yükseltilmesi. Ar-Ge ve yenilikçilik alanında ortak kullanıma yönelik altyapının oluşturulması ve geliştirilmesi. Kamu hizmetlerinde yenilikçi uygulama, yöntem veya süreçlerin geliştirilmesi ve uygulanması.” dedi. 

 

Altan, konuşmasının devamında Sosyal Kalkınma Projelerinde 2 milyon TL hibe verileceğini anımsatarak, “Hibede kar amacı gütmeyen kuruluşlar için öncelikler. Engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılması, istihdam edilebilirliklerinin artırılması, eğitim, sağlık vb. hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması. Kadınların ekonomik hayata etkin katılımının desteklenmesi ve sosyoekonomik statülerinin güçlendirilmesi. Yaşlıların yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sosyal hayata erişiminin kolaylaştırılması.” diye konuştu.

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22