BEKÂRA KARI BOŞAMAK KOLAY

BEKÂRA KARI BOŞAMAK KOLAY

Şerif Gürbaş`ın 31 Mayıs 2012 tarihli köşe yazısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunda hatırlayacaksınız, fakirlere 600 TL maaş vaadinde bulunmuştu. Tabi İstanbul Halkı Kılıçdaroğlu’nun bu vaadine rağmen, AK Parti Adayı Kadir Topbaş’ı tercih ederek ikinci kez başkanlığa seçti.

Sonra rüzgâr çıktı, şimşek çaktı, yağmur yağdı derken, Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir adayı iken verdiği, çılgın vaadi unutmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nde yaptığı bir konuşmasında Kılıçdaroğlu’na bu vaadini hatırlatarak, aynen şu ifadeleri kullandı. “Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul’a belediye başkan adayı olduğunuzda fakirlere 600 TL maaş bağlayacağınızı ifade etmiştiniz. Öylemi?  Şimdi CHP’nin liderisin ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanı da sizden biri.  Hadi bütün fakirlere 600 lira versin, hadi yap. Bekâra karı boşamak kolay…” Başbakan ile Kılıçdaroğlu’nun bu diyaloğunu ve devamını merak edenler, sosyal paylaşım sitelerinden ya da internet üzerinden bulup dinleyebilirler.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki bu diyaloğu, aylardır bitmek bilmeyen İnegöl’ün il olma tartışmalarına bağlamak istiyorum.

İnegöl’deki muhalefet partilerinin ilçe başkanları ile belde belediye başkanları, önceki sabah CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe’nin talebi üzerine bir araya gelmişler. Toplantıya katılan değerli ilçe başkanları ve belde belediye başkanları; İnegöl’ün il olması gerektiğini ve bu konuda bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ifade etmişler.

Toplantıyı ve katılımcıların yaptığı açıklamaları desteklemekle beraber, bu toplantıyı organize edenlere ve toplantıya katılan muhalefet partisi ilçe temsilcilerine sormak istiyorum.

İnegöl’ün il olması sizin için çok büyük önem arz ediyorsa?

 Bu konuda ortak hareket etme kararI almışsanız,

Alacağınız kararları kamuoyu ile paylaşarak taraftar toplama düşüncesindeyseniz?

Ve de Başbakanla görüşmek amacındaysanız?

 Neden bu toplantıya yerel basının tamamını ve İnegöl’ün il olmasına karar verecek olan siyasi iradenin İnegöl’deki temsilcilerini, yani Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ve AK Parti ilçe Başkanı Bülent Temelli’yi davet etmediniz?

Ya da partileriniz iktidar iken, neden İnegöl’ün il olması için çalışmadınız? Başbakanın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dediği gibi, Nasıl olsa bekâra karı boşamak kolay değil mi? Ama halk artık bu tür politikalara pirim vermiyor.  Halk gerçeklere bakıyor. Kim, nerede, ne zaman ne demiş, ne yapmış, görüyor, biliyor ve unutmuyor…

Son olarak da şunu da sormak istiyorum; Sakın bu toplantıyı organize edenlerin akıl hocası, siyasilerin ve hayırseverlerin İnegöl’e kazandırdıkları hizmetleri, çocuklar duymasın dizindeki Seyyar Tayyar’ın ‘ben buldum’ demesi gibi, ‘ben yaptım’ diyerek sahiplenen, zatı muhterem olmasın. Yakında kokusu nasıl olsa çıkar, duyarız…

Ama şu bir vaka ki, İnegöl’ün il olmasını, kimse gerçek İnegöllüler kadar isteyemez. Gerçek İnegöllüler kim? Bunu da herkes şapkasını önüne koyup bir düşünsün…



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32