BELDELERİ KAPATMAK HIRSIZLIKTIR

BELDELERİ KAPATMAK HIRSIZLIKTIR

Kurşunlu Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, büyükşehir yasası kapsamında kapanacak olan Kurşunlu Beldesiyle ilgili yaptığı açıklamada AK Parti’yi hırsızlıkla suçladı. Günaydın, “6360 sayılı kanunla kö

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez’i ziyaret etti. CHP İlçe Teşkilatının da katıldığı toplantıda gündem, beldelerin kapatılması oldu.

60 YILLIK BELDEMİZ KAPATILACAK

Kurşunlu Belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gökhan Günaydın, beldelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Toplantıda bir konuşma yapan Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, 60 yıllık Kurşunlu Belediyesinin artık tüzel kişiliğinin ortadan kaldırıldığını ifade ederek; “Dolayısı ile 60 yıllık belediyemiz, bundan sonraki süreçte anayasa mahkemesinden çıkacak sonuçla kapanacak. Beldelerle birlikte köylerde kapatıldı ve mahalleye dönüştürüldü” dedi.

İKTİDARIMIZDA KURŞUNLU BELEDİYESİNİ TÖRENLE AÇACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, 60 yıllık Kurşunlu Belde Belediye Başkanlığının kapanmak üzere olduğunu hatırlattı. AK Parti iktidarından 50 yıl önce kurulmuş olan bir belediyeden bahsedildiğini vurgulayan Günaydın, “Bu beldenin tek sahibi Kurşunlu halkıdır. Belediye’nin geleceğine ilişkin söz, karar ve yetkisi Kurşunlu halkındadır. Kurşunlu halkı idaresini de ortaya koydu. Kurşunlu’da 2 bin 700 seçmen var. Biz burada bir yerel referandum yaptık. Bu referandumda bin 863 kişi oy kullandı. Yani seçmenin yüzde 70’i sandığa gitti. Referandum sonucunda 40 vatandaş, ‘bu belde belediyesi benim işime yaramaz kapatın gitsin’ demiş. 40 kişinin iradesine saygı duyuyoruz. Bin 821 kişi ise ‘belediyeme dokunma’ demiş. Belediyeme dokunma diyenlerin içerisinde CHP’ye oy verenler olduğu gibi diğer partilere oy veren yurttaşlarımız da var. Referandumda halkın yüzde 70`i sandık başına gitmiş ve yüzde 69’u da bu belediye benim belediyemdir, açık kalsın kapatma demiş. AKP’de Kurşunlu’nun ne dediği beni zerre kadar ilgilendirmez diyerek belediye’yi kapattım gitti dedi. Ensenizi karartmayın Kurşunlu hemşerilerim. Onlar bu belediye’yi kapatmış olabilirler, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında size söz veriyoruz Kurşunlu Belediyesini törenle açacağız” açıklamalarında bulundu.

İKTİDARI HIRSIZLIKLA SUÇLADI

“Bu Belediyenin açık yada kapalı kalmasına Ankara’da oturan Milletvekilleri çıkarttıkları kanunlarla karar veremeyecekler” diyen Gökhan Günaydın, şöyle devam etti: “Karar vermesi gereken halktır. Halkta referandumda kararını özgür ve demokratik bir şekilde ortaya koymuştur. Buna rağmen iktidar belediyeyi kapatıyorsa, bunun hesabını sormak benden önce Kurşunlu halkına düşer. Bursa’da 21 Belde belediyesini kapatıyorlar. Aynı zamanda 656 köyü kaldırıyorlar ve mahalleye dönüştürüyorlar. Köyler önemli yerlerdir. Köylerde tarımsal üretim ortaya çıkar. Kırsal yaşam kendisini buralarda gösterir. Köy muhtarlarının tüzel kişiliği vardır. Muhtar ihtiyar heyeti ile beraber o köyün idaresini yapar. Fakat AKP’nin çıkardığı kanun gereğince; bu köylerin mallarını belediyelere devretme içerisinde olduğunu biliyoruz. 6360 sayılı kanunla köyün mal varlığını zorla elinden almak hukuk falan değil, hırsızlıktır. Belediyelerimizi kapatmak, hukuka ve demokrasiye aykırı ise köylerimizi kapatıp mal varlığını belediyelere devretmekte aynı şekilde hukuksuzluktur.”

“YÜZDE 11’LERİ BİLE BULAMAYACAKSINIZ”

Başbakan Erdoğan’ın bir açıklamasında; ‘Kırıkkale’de ve Niğde’de oylarımız yüzde 11’e düşmüş, bu felaket bir şey’ dediğini hatırlatan Günaydın, “Sen Kırıkkale ve Niğde’yi ölçtürmüşün. Türkiye’yi ölç yüzde 11’leri bile bulamayacaksın. Çünkü vatandaşı ile bu kadar dalga geçen ve vatandaşın cebinden elini çıkarmayan bir iktidarın tarihin çöplüğüne gitme vakti gelmiş ve geçmektedir. 10 yıllık AKP iktidarı Türkiye’yi karanlık tünelin içine sokmuştur. Önümüzde 2014 yerel seçimleri var. Türkiye’yi bu noktaya götürenlerin elinden Türkiye Cumhuriyetini almak ve onu yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği rotaya yerleştirmek zorundayız” açıklamalarında bulundu.

Ziyaret sonunda Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, günün anısına Gökhan Günaydın’a plaket ve çiçek takdim etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07