BELDEMİZİ GERİ İSTİYORUZ!

BELDEMİZİ GERİ İSTİYORUZ!

Büyükşehir yasası kapsamında 30 Mart seçimlerinin ardından İnegöl'ün Mahallesi olan Cerrah'ta, başta çöp olmak üzere birçok sorun baş gösterdi. Yaşadıkların sorunlar anlatacak merci bulamadıklarından dert Cerrahlılar, beldemizi geri istiyoruz” diyerek te

Cerrah Mahallesi’nde bulunan vatandaşlar başta temizlik olmak üzere birçok konuda sıkıntı yaşadıklarını ve karşılarında muhatap bulamadıklarını ifade ederek isyan ettiler.

 

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ

Cerrah Mahallesi’nde birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını belirten mahalle sakini Erol Karac, “Bulunduğumuz ortamdaki hali, pisliği bizzat sizler de görüyorsunuz. Ben kendim bugün işten geldiğimde burada sinir krizleri geçirdim. Bu mahallede çoluk çocuk şu pisliğin içerisinde oynuyordu. Bu pisliğin yüzünden herkesin çoluk çocuğu hastalandı. Burada bulunan hizmet binasına telefon ettim. Hiç kimse ilgilenmiyor. İnegöl’de bulunan hizmet masasına telefon ettim, ilgilenen yok. En son zabıtayı aradık ve oradan birisi gelerek bizzat gözleriyle şahit oldu. Saatin geç olduğunu ve mesai saatinin bittiğini, o saatte kimsenin çalışmadığını, yarın adam gönderip çöpleri aldıracaklarını söylediler. Bizim halimiz budur. Burada insan yaşıyor. Biz insanca yaşamak istiyoruz. Bu şekilde yaşamak hangi vicdana sığıyor. 5 yılda bir insan sınıfına koyup da oyları almak için vaatlerde bulunuluyorsa o zaman biz yaşamayalım bu ülkede. Komşularımız burada, herkesin şikâyeti var, herkes söyleyeceğini söylesin. Biz hizmet istiyoruz, temizlik istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

 

HANGİ KAPIYI ÇALSAK YÜZÜMÜZE KAPANIYOR

Büyükşehir’e geçmeden önce böyle sıkıntıları yaşamadıklarını belirten Erol Karac, “Haftada en az 3 defa çöpümüz alınıyordu. Sıkıntımız olduğu zaman gerekli yerlere rahatlıkla ulaşabiliyorduk. Gittiğimiz zaman kapılar yüzümüze kapanmıyordu, sonuna kadar açıktı. Şimdi hangi kapıyı çalıyorsak yüzümüze kapanıyor. Böyle bir şey olamaz. Böyle yönetim, böyle bir sistem olmaz” şeklinde konuştu.

 

BU ŞEKİLDE Mİ HİZMET VERECEKLER?

En büyük sıkıntılarından birinin de ulaşım olduğunu ifade eden Karac, “Kurşunlu’nun dökük arabalarını bize getirmişler. Kurşunlu’nun kırık dökük arabalarını buraya getirerek kimin gözünü boyuyorlar. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı. Mahallemizin yolları bozuk, altyapı sorunları var. Bugüne kadar belki Belediye’nin imkânları yoktu ama şuan biz Büyükşehir’e bağlıyız. Büyükşehir bu şekilde mi hizmet verecek? Burada hangi binaya gidersen git hepsinin etrafında ya köpekler ya çöp yığınları var” diye konuştu.

 

1 BUÇUK YILDIR BİR ASFALTI DÖKEMEDİLER

Başıboş hayvanlarla ilgili birçok kez Belediye’ye telefon açtığını belirten başka bir mahalle sakini Necdet Polat ise, “1 kişi bile gelmedi. İlgileniriz dediler ama hiç kimse gelmedi. Burada bir sürü başıboş hayvan dolanıyor ve kimse uyuyamıyor. 1 buçuk yıl oldu buraya geldiler asfalt yapacağız dediler. Bir Allah’ın kulu gelmedi. Mıcırı getirip döktüler her araç geçişinde millet uykusundan uyanıyor. Burası ile ilgilenen yok. Ne Büyükşehir ilgileniyor, ne İnegöl Belediyesi ilgileniyor” dedi.

 

BU HİZMET İÇİN Mİ OY VERDİK

Cerrah Parkı’nın da çöp yığınları içerisinde olduğunu belirten Ali Karabıyık, “Misafirlerim vardı çöpleri kendimiz temizleyip oturduk. Bu hizmet için mi biz oy verdik. Hiçbir sonuç alamıyoruz. Önceden böyle değildi. Hiç ses yok, hep sessizlik. Bekliyoruz bakalım, nereye kadar…” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR BÖYLE Mİ OLUR?

Hizmetlerin yetersiz olduğunu belirten bir başka mahalle sakini Osman Ayhan, “Sayın Başkan bundan memnunsa söyleyecek bir şey yok. Görüntüleri görsün kendisi de. Büyükşehir böyle olur diyorsa diyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 

‘OY ALDIKTAN SONRA KAÇIYORLAR’

Konteynırların yetmediğini yetkililere ilettiklerini fakat bir sonuç alamadıkları belirten mahalle sakinlerinden Kadriye Polat, “Çöpleri alırken konteynırın yetmediğini söyledik, getireceğiz dediler ama gidiş o gidiş. Pazar olsun doğalgaz olsun hepsini istiyoruz dedik, hepsini getireceğiz dediler ama kimse geri dönmedi. Herhalde oy almak için geziyorlar, oy aldıktan sonra da kaçıyorlar. Oy alana kadar hep kapı kapı gezdiler. Doğalgazımız yok. Pazarlarda rezillik çekiyoruz arabaya inerken binerken hep sıkıntı yaşıyoruz. Tek başımıza indirip bindirmesi zor oluyor. Rezillik. Buraya bir Pazar istiyoruz, doğalgaz istiyoruz. Hiç ilgilenen yok. Mıcırdan rahatsız oluyoruz, arabalar geçip gidiyor, sesten, pislikten, tozdan cam kapı açamıyorum. Bakım olsa temizlik olsa ne güzel olacak. Burası çöp yığınıydı, biz mıcır istedik de zorla gelip döktüler. O da bir kamyon geldi yetmedi. Çamurdu, bataktı, burada gezilmiyordu, olan pislikler dağılıyordu. Biz bakım istiyoruz, ilgi istiyoruz. Piknik parkındaki asfaltlar buradan daha güzel. Orada bir tane çakıl yok buraya geliyorsun pislikten, çakıldan geçilmiyor. Buraya ilgi gösterseler çok güzel olacak” dedi.

 

MİLLETİ KANDIRMAYA GEREK YOK

Doğalgaz istediklerini belirten Kadriye Polat, “Hemen hemen tüm mahalle doğalgaz istiyor. Bir tüp 80 TL olmuş. Benim gücüm yok ki o kadar para vereyim. Doğalgaz yaktığım zaman 10-15 TL veriyordum buraya taşındım her ay 80 TL tüp parası veriyorum. O da bana koyuyor. Yakıt olsun, tüp için olsun çok faydası var. Onlar gelse çok iyi olur. Oy almak için geldiler, ‘hepsini yaparız’ dediler, oy aldıktan sonra da hepsi yan çizdi. Oy almak için milleti kandırmaya gerek yok. Kaç tane sokak aynı konteynırı kullanıyoruz ve yetmiyor. Çöp kokusundan dışarı çıkamıyoruz. Leş gibi kokuyor. Otobüs durağımız var, etrafı kırık dökük halde. Bütün yağmur tepemize akıyor. Her tarafı kırılmış durumda. Orada dururken şemsiye tutuyoruz, durakta bakım diye bir şey yok” şeklinde konuştu.

 

EVLERİMİZDE OTURAMIYORUZ

Fare ve böceklerin evleri sardığını belirten Saadet Ayıl, “Evlerimizde rahat oturamıyoruz. Söylenecek bir şey yok. Bu böyle olmaz, her şey göz önünde. Temizlensin buralar” dedi.

 

AKTAŞ’IN VERDİĞİ SÖZ BU MUDUR?

Çocuklar için doğru düzgün bir oyun parkının bulunmadığına değinen Semra Ay, “Bizim çocuklarımız pisliğin içerisinde oynuyorlar. Bir tane çocuk parkı yok. Çocuklar sıkılıyorlar, ağlıyorlar. Bu pisliğin içerisinde oynuyorlar. Biz çocuklarımıza park istiyoruz. En azından bir konteynır daha koyabilirler buraya. Alinur Aktaş’ın verdiği söz bu mudur? Sözünü bu şekilde mi tutuyor?” diye konuştu.

 

ŞOFÖR BİLET KESERKEN 2 KEZ KAZA YAPIYORDUK

Cerrah’ta 2 tane oyun parkı bulunduğunu, birinin inşaat dolayısı ile yenilendiğini diğerinin ise kırık, dökük ve pas içerisinde olduğunu belirten Kadir Karabıyık, “Oynanacak bir pozisyonda değil. Geçen İnegöl meclisinden bir haber geçti, köylerin ve kasabaların ellerindeki fazla arabaların alınması konusunda. Bizim iki tane çöp arabamız vardı birisi yeni birisi eski model. Onlar hafta 2-3 kez gelip çöplerimizi alıyordu, sıkıntımız yoktu. Otobüslerdeki biletçilerimiz kaldırıldı, şoförler bilet kesmeye başladı. Şoför önüne mi bakacak bilet mi kesecek. 2 kez kaza tehlikesi atlattık bu konudan dolayı. Bu böyle olacaksa biz Beldemizi geri istiyoruz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68