ANKARA´YA SELAM

ANKARA´YA SELAM

?Ankara´dan ve AK Parti Hükümeti´nin nimetlerinden yeterince yararlanamıyoruz. Bursa´dan gerekli desteği alamıyoruz" sözleriyle AK Parti Bursa Milletvekillerinin sert tepkisine yol açan ve istifası beklenen İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, olağa

Ramazan ayı içerisinde ki bir sohbet programında ?Ankara´dan ve AK Parti Hükümeti´nin nimetlerinden yeterince yararlanamıyoruz. Bursa´dan gerekli desteği alamıyoruz" sözleriyle tartışmaların fitilini ateşleyen Haydar Cerrah, önceki akşam gerçekleştirilen olağan genel kurulda 2´inci kez Kent Konseyi Başkanlığı´na seçilerek güven tazeledi.

Haydar Cerrah´ın AK Parti ile ilgili eleştilerine başta Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin olmak üzere, Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, Zekariya Birkan ve Osman Mesten sert tepki göstermiş ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a sitemlerini ileterek gereğini yapmasını istemişti.

AK Partili milletvekillerinin sert tepkisinin ardından kamuoyunda Haydar Cerrah ile ilgili istifa beklentisi oluşmuş ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın yakın dostu HaydarCerrah´ı bir daha aday göstermeyerek partili milletvekillerinin beklentisine cevap vereceği sanılıyordu. Ancak beklenen olmadı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, partili milletvekillerini karşısına alma pahasına yakın dostu Haydar Cerrah ile yola devam dedi.

Haydar Cerrah´ın tartışmalara sebep olan sözlerinin ardından AK Partili milletvekilleri Marmara Gazetesi´ne şu açıklamaları yapmıştı.

HERKES İŞİNE BAKSIN           
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin; ?Haddi aşmıştır. İnegöl Bursa merkezden sonra en çok yatırım alan ilçedir. İlçe halkının refahı, huzuru için bütün kuruluşlarımız azami görev üstlenmiştir. Benim üzüntüm İnegöl´de yapılan yüzlerce hizmetin görmezden gelinmiş olması. Sayın Cerrah´a da İnegöl´de gezmesini yapılanları görmesini eğer gezmiyorsa açıp gazetelerden takip etmesini öneririm. Son 5 yılda 20 okul, 5 köprülü kavşak ve 1 Milyar TL´lik yatırım yapıldı. Adliye Sarayı, Diş Hastanesi, Gençlik ve Spor Merkezi gibi bir çok alanda önemli hizmetler İnegöl´e kazandırıldı. Şunu belirtmek istiyorum konu ile ilgili vekillerimiz İlçe Belediye Başkanımız Sayın Aktaş´a konu ile ilgili sitemlerini iletmiştir. Bundan sonraki takdir sayın Aktaş´a ait. Gereğini yapacaktır. Siyasi bir konuda gereksiz bir yorum yapılmıştır. Herkes kendi işine baksın.  
HER İLÇEMİZ KIYMETLİDİR

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç; ?Açıklamalar üzücü olmuştur. İnegöl her zaman gereken desteği bulmuştur. Sadece İnegöl değil. Bizim için tüm ilçeler çok kıymetlidir. Kaldı ki İnegöl için sayın vekilimiz Hüseyin Şahin´in yaptığı çalışmalar ortadır. Biz hükümet olarak veya yerel yönetimler olarak hiç bir ilçeyi bir diğerinden ayırt etmeksizin halkın refahı için çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmalarımız bu yönde sürecektir? dedi.   
TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA
AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun; Çok talihsiz bir açıklama. Özellikle İnegöl için yoğun bir mesai harcayan değerli vekilimiz Hüseyin Şahin´in emeklerini görmezden gelmek ve yine değerli ilçe Belediye Başkanımız Sayın Aktaş´ın İnegöl için yaptıklarını dikkate almamak büyük bir talihsizlik. Sanıyorum sayın Cerrah bu konuda bir düzeltme yapacaktır. 
SÖZ KONUSU OLAMAZ
AK Parti Bursa Milletvekili Zekariya Birkan; AK Parti´nin Belediyeler bazındaki çalışmaları ortadadır. Kaldı ki Bursa´nın Ankara´da temsil noktasında çok önemli isimleri vardır. Dolayısıyla İnegöl´ün Ankara´dan hizmet alamamak gibi ya da Bursa´dan faydalanamamak gibi bir durumu sözkonusu dahi olamaz. Çok yakışıksız ve talihsiz bir açıklama olmuş. 
GEREKEN CEVABI AKTAŞ VERDİ!
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu; Yapılan açıklamalar ile ilgili İlçe Belediye Başkanımız Alinur Aktaş gereken cevabı ve açıklamayı yapmıştır. Bu açıklamanın üzerine çokta bir şey söylemeye gerek yok bence. İnegöl için AK Parti iktidarında yapılan hizmetler ortadır. Bundan sonrası içinde bu hizmetler artarak devam edecektir.   
BURSA MERKEZDEN SONRA İNEGÖL GELİR
AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten; Böyle bir açıklamayı hiç bir şekilde doğru bulamam. Bursa´nın ve İnegöl´ün Ankara´da temsil noktasında hiç bir eksiği yoktur. Özellikle İnegöl için bakacak olursak Bursa merkezden sonra en çok yatırımın yapıldığı bir ilçemiz. Bizim zamanımızda İnegöl her anlamda büyük bir gelişme göstermiştir. 

Haydar Cerrah´ın yeniden Kent Konseyi Başkanı seçilmesi ile ilgili Bursa milletvekillerinin nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00