www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediye Başkanı hesap verebilir olmalı

Belediye Başkanı hesap verebilir olmalı

Liberal Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, ?Bizim için en önemli şey Belediye başkanının hesap verebilir olmasıdır.?dedi.

31 Mart yerel seçimleri için İnegöl´e gelen Liberal Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, Bağımsız İnegöl Belediye Başkan Adayı Kani Ahmet Erbay ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Liberal Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı yaptığı açıklamada; ?Yüzde Doksan Dokuzu Müslüman olan bir Ülkede; Bir bakan, bir başkan adayı, makam mevki sahibini bırakın her hangi birisi, ?AKP ye oy verdiğiniz zaman Allah hesap sormayacak,? Müslüman´ım diyen bir insan onun kafasını koparması gerekir. Yüzde doksan dokuz Müslüman´ım diyen bir ülkede işte bu cahil Müslümanlıktan kaynaklanıyor o yüzden biz toplum olarak cahil Müslüman´ız. Bizim en büyük yanlışlarımızdan bir tanesi Eğitimsiz olmamız, okumamamız, sevdiğimiz kişinin doğru olduğuna inanmamız, neyin ve hangisinin doğru olduğunu sorgulamamamız bizde maalesef toplum olarak sorgulamak gibi bir şey bulunmuyor.?

Bizim için en önemli şey Belediye Başkanının hesap verebilir olmasıdır

,?Bizim en güzel Belediyecilik anlayışımızdan bir tanesi de İnsan özgürlüklerine önem veriyor olmamız. Vatandaşlarımız gerçekten belediyeciliğin ne olduğunu bilmiyor. Belediye Başkanının birinci vazifesi, yaşadığı İli, İlçeyi yaşanabilir bir şehir haline getirebilmesi gerekir. İnsanların sokağa çıktığı zaman rahatlıkla mutlu bir şekilde yürüyebileceği bir ortam yaratması gerekmektedir. Gerek sosyal alanda gerek ekonomik alanda ailecek gezebileceği yollarında rahatlıkla yürüyebileceği, bisikleti ile motosiklet ile gidebileceği bir ortam yaratması gerekmektedir. Bizim için en önemli şey Belediye başkanının hesap verebilir olmasıdır. Yaptım ihaleyi verdim yok öyle bir şey, ama maalesef biz toplum olarak bunu kabullendik.?

Devlete Çalışıyoruz

?Yaptığımız hesaplara göre 01 Ocaktan 14 Temmuza kadar Devlete çalışıyoruz, bu kim olursa olsun fark etmiyor hele ki asgari ücret ile çalışanlar 1 Ocak´tan 14 Temmuza kadar Devlete çalışıyorsunuz. Yıllık kazancımızın Yüzde Elli Üçünü Devlete veriyoruz.?

Sesimizi Duyuramıyoruz

Tırpancı son olarak,?Bizim en büyük eksiğimiz; Vatandaşlarımıza bunları anlatamamamız anlatamıyoruz, sesimizi duyuramıyoruz çünkü bizleri televizyonlara çıkarmıyorlar. Ancak sesimizi siz ve sizler gibi yerel basın sayesinde sesimizi azda olsa duyurmaya çalışıyoruz. Ulusal kanallardan televizyona çıkmak için talepte bulunuyoruz ama bizlere verilen cevap,?biz sizi televizyona çıkartırız ama televizyona çıkma yasağınız var.?oluyor. Demokrasiden, Basın özgürlüğünden bahsediliyor tabi bunu sizler daha iyi bilirsiniz, Yüz seksen sekiz Ülke arasında Basın özgürlüğünde Yüz ellinci sıradayız. Savaş altında olan Ülkelerden bile gerilerdeyiz.?Şeklinde açıklamalarda bulundu.

?Damarlarımda hem Demokrat hem de Liberal kanı var?

İnegöl Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kani Ahmet Erbay ise yaptığı açıklamada; ?Liberal Demokrat olmaktan gurur duyduğumu her zaman ve her yerde söyledim, damarlarımızda hem Demokrat hem de Liberal kanı var Allah´a şükür. Sayın Genel Başkanım,Başkan yardımcım,Eğitim sorumlumuz bana bu konuda destek verdikleri için beni de ziyarete geldiler,kendileri beni onure ettiler teşekkür ederim.İnşallah bundan sonrası için İnegöl´e az önce Başkanımızın belirttiği gibi kendilerinden izin almadan, Bağımsız düşünebilen bir partinin üyesi olduğum için Bağımsız aday olma cesaretini gösterdim,buda Partinin Kültüründen aldığım bir cesarettir aslında,İnşallah bundan sonra İnegöl için doğru şeyleri yapacağız,doğru şeyleri önereceğiz.İnegöl için her yerde söylüyorum,İnegöl her konuda kazanır, seçimleri birileri elbet kazanacak, inşallah İnegöl kazanır.Doğru projeleri aktaracağız biz yapmasak bile İnegöl halkı bizi seçmezse bile bunların takipçisi olacağız.Bizi seçerse inşallah umut ediyorum ki öyle olur,siz değerli temsilciler o zaman bizleri takip edeceksiniz ve o zaman sizler bizden hesap soracaksınız.?Dedi

?Birinci maddemiz: Şeffaflık?

Erbay,son olarak ise; ?Birinci maddemiz; Şeffaflık Belediyenin gelir giderlerini kuruşuna kadar sorabilirlik adına geçmiş dönemlere ait harcamaları da halka açacağım, kendi yaptıklarımı da noktası virgülüne kadar Belediyenin internet sitesinden paylaşacağım.?İfadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25