?Belediye hani halkın babasıydı?

?Belediye hani halkın babasıydı?

Ekmeğe gelen zammı eleştiren emekli ormancı Yaşar Altay, ?Hani belediye halkın babasıydı. zamma niçin mani olamadınız, Halkın babası olmaktan çıkıp kazıkçı mı oldunuz?dedi.

Ekmeğe zam yapılmasının yanlış olduğunu savunan emekli ormancı Yaşar Altay, tepkisini sert sözlerle dile getirdi. 

Ekmek zammının gereksiz olduğunu kaydeden Yaşar Altay isimli emekli, "Bu zammı kimin yaptığını bilen yok.sayın bakanımız Faruk Çelik ekmeğe zam yok demişti. Bir yetkili özünde sözünde bir olmalı. Yok bu zammı fırıncılar odası mı, yoksa belediye mi yaptı. Hani kurum yaptı ise sözümüz ona; beyler sizde hiç insaf yokmu. İnegöl´de, 3-5 çocuklu, asgari ücretle çalışan ve kirada oturan ailelerden haberiniz varmı. Yumruk kadar ekmek 1.25 kuruş. Çalışan insana yetmez. Onun da iki dilimini çaldınız. Soğanı yanına katık yapsada mecburen o ekmeği alacak. Hiç Allah korkusu yokmu sizde. Dar gelirli aileleri düşünmüyormusunuz.  Tabi sizin tuzunuz kuru. 250 gram ekmeği 90 kuruşa indirseydiniz. Ağalar ağır mı bastı. Yaşlılar hatırlar,merhum Belediye Başkanı Ahmet Akyollu zamanında fırınların zam teklifini belediye kabul etmedi. Fırınlarda ekmek çıkarmayı durdurdu. Bunun üzerine Rahmetli Başkan çevre il ve ilçelerden günlerce ekmek yağdırdı. Böylece fırıncıları dize getirdi.? dedi.

HANİ BELEDİYE HALKIN BABASIYDI

?Hani belediye halkın babasıydı?diyen Altay, ?Siz zamma niçin mani olamadınız.  Varmı idare etmiyor deyipte fırın kapatan. Bir açan başka bir semtte bir fırın daha açıyor. İdare etmiyorsa kapatsa ya. Halkın babası olmaktan çıkıp kazıkçı mı oldunuz. İşin daha da kötüsü zamlı fiyata satmaya mecbur tutuyorsunuz. Yazıklar olsun. Hiç olmazsa serbest bırakında isteyen tenzilatlı satsın.?dedi.

FIRINCILARA BASKI VAR

Altay, ?Bir fırıncıya şu 25 kuruşu kaldır? dediğinde fırınıncının ?Bende dahil bir çok fırın 75 kuruştan satış yapacağız. Ama 1.25 kuruş için mecbur ediyorlar?.dedi. Ben halk adına tekrar ediyorum. Eğer vicdannız varsaa serbest fiyat uygulamasına geçiş yapın?diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54