www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediye kendini denetleyecek

Belediye kendini denetleyecek

İnegöl Belediye Meclisinde, İnegöl Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğü´nün kurulmasına ve iç denetimin bu kurul tarafından sağlanmasına karar verildi.

İnegöl Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, 16´sı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nden olmak üzere toplam 23 gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

TARIM FUARI CİDDİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Eylül ayı meclisimizi gerçekleştireceğiz. Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte izin hakkımızı kullanmıştık, tatil yapmıştık. Dün itibariyle İnegöl´ümüzün kurtuluşunun 96. Yıldönümünü kutladık. Allah´a hamdolsun bu şehirde huzur içinde yaşıyoruz. Büyüyen ve üreten bir İnegöl var. Tüm yöneticiler mutlu bir İnegöl için mücadele veriyor. 2-5 Eylül tarihlerinde güzel bir tarım fuarı gerçekleştirdik. Geçmiş yıllara nazaran daha fazla katılımcı geldi. Çiftçilerimiz bundan istifade edeceklerdir. İnegöl tarımının geliştirilmesi noktasındaki eksikleri panellerde dile getirdik. Bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Hasanpaşa deresinde yaşanan balık ölümleriyle alakalı İlçe Tarım Müdürlüğümüz çalışmaları başlattı. Teknik incelemelerle alakalı ayrıntılı bilgiyi daha sonra alacağız. Kaymakamımız Ali Akça Bey tayin oldu, Tuzla´da göreve başlayacak. İnşallah bununla ilgili de bir veda programı ayarlamaya çalışıyoruz. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize de Denizli Merkez Efendi Kaymakamı Şükrü Bey atandı. İnşallah kendileriyle geldiklerinde tanışarak en güzel şekilde görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz Müdürlüğü vekâleten götürülüyordu, Sabit Bayrakdar arkadaşımızın buraya ataması gerçekleştirildi? dedi.

Konuşmanın ardından Temmuz v Ağustos ayında İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen faaliyetler, sinevizyon şeklinde izlenime sunuldu.

Çayyaka Mahallesi´nde bulunan mezarlık alanının Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsisi meclise sunuldu. Görüşülen madde oybirliği ile kabul edildi.

Çitli Mahallesi´nde bulunan bölgenin gönüllü itfaiyecilik hizmetleri için kullanılması gerekçesiyle Bursa Büyükşehir Belediyesine devri meclise sunuldu. Görüşülen madde oybirliği ile kabul edildi.

TEFTİŞ KURULU KURULUYOR

İnegöl Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin değişmesi için yetki alınması meclisin onayına sunuldu. Onaylanmasının ardından Bakanlığa gidecek ve resmi gazetede yayınlanacak olan maddenin 2 yıl yürürlükte kalacağı öğrenildi.

Başkan Alper Taban, ?Geçmişte Hukuk İşleri Müdürlüğümüz yoktu. Şuan 2 avukatımız var. 3 bin 500 dosyamız bin 500´e kadar indi. Kendi içimizde bu birimi oluşturmanın avantajlarını yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın işlerini takip ediyoruz, işlerini kolaylaştıracak şekilde mücadele veriyoruz. İnsani bakışı gözden kaçırmadan süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. İç denetim noktasında önemli bir madde. Bu madde bize sunuldu, biz de makul bulup oylamaya sunduk? dedi.

Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

?MESUDİYE ALTGEÇİDİ NE ZAMAN BİTECEK??

Enver Aybey, ?Mesudiye Altgeçidi ile alakalı 2-3 ay sonra biter tarzında bir cümle kullandınız. O günden bugüne neler değişti de halen bitmedi? Şehir merkezine girebilmek için Mevlana gibi dönüyoruz. Bu dakikadan itibaren kesin şu tarihte bitebilecek diyebileceğiniz bir tarih var mı?

RAHATSIZ VE ÜZGÜNÜZ

Başkan Taban, ?Söyleminizde haklısınız. Eleştirilerin altına sığınmak istemem ama bu Karayollarının yürüttüğü bir proje. Orada yaşanan altyapı olumsuzlukları var. Devasa bir köprü yapılacak gibi koca koca kazıklar çakılıp sağlamlaştırıldı. Ama maalesef bunlar bir şekilde uzadı. Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştük, onlar da bitirme derdinde. Net bir tarih verebilmem mümkün değil. Toparlamaya çalışıyorlar, çalışmalar sürüyor. İnşallah en kısa sürede bitirilecek. Oradaki vatandaşlarımızın ciddi bir zahmet içerisinde olduklarını görüyorum. Meydanlardaki kavşak çalışmalarında da Mesudiye´de de vatandaşlarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. İnşallah bittiğinde faydalarını yaşayacağız. Gecikmeden dolayı ben de rahatsızım, üzgünüm? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29