BELEDİYE NE İŞ YAPAR

BELEDİYE NE İŞ YAPAR

Süleymaniye Mahallesi sakinlerinden Metin Üçkardeş, şikayetlerini dikkate almayan İnegöl Belediyesi yetkililerine ateş püskürdü.

Süleymaniye Mahallesi´nde yaşanan bir sorunu dert edinen Metin üçkardeş isimli vatandaş, şikayetlerini ciddiye almayan belediye yetkililerine birde gazetemiz aracılığı ile seslendi.

ZABITA SÜREKLİ OYALIYOR

Şikayetini gazetemize anlatarak yaşanan soruna çare bulmaya çalışan Metin Üçkardeş, ?Suriyeliler geldiler, mahallemizin çeşitli yerlerinde bir dünya işyeri açtılar. Peki, Süleymaniye Mahallesi Yeşil Bursa Caddesi ile Altay Caddesi´nin kesiştiği yerdeki depo ne oluyor? Bu deponun önünde görülmüş olunan arabalar yaya kaldırımını işgal ediyorlar. Çocuklarımız işten çıkıyor, araba çarpmasın diye biz geçiriyoruz. Kaldırım araçla dolu? Biz de mi Suriye´ye gidip vatandaşlık alıp sonra buraya geri dönüp işyeri açalım? Bizim kahvemiz, bakkalımız bir sehpa veya suyu kapıya çıkardığında Zabıta gelip ceza kesiyor. Peki, Süleymaniye Mahallesi´ndeki ya da İnegöl´deki esnafımıza bu yapılırken Suriyeliye neden yapılmıyor? Benim belediyem, Belediye Başkanım, zabıtam, Zabıta Müdürüm ne iş yapar? Zabıta Müdürünü 5 kere aradım, şikâyette bulundum, geldik geliyoruz diyerek oyaladılar. Belediyeye gittim, Zabıta Müdürü bana bir sürü resim gösterip ceza kestiğini söyledi. Soru soruyorum diye beni bir dövmediği kaldı. Peki, ben bu soruyu kime soracağım? Büyükşehir Belediyesi bizim ne işimize yaradı? Bizim harcayamadığımız paraları alıp götürdü, Bursa´da bir şeyler yapıyor. Bizim Alinur Aktaş sadece Doğubayazıt´a gider, orada iş görür. Sen Doğubayazıt´ı boşver İnegöl´deki işini gör. Neden muhtar adayı olmaya çalıştığımı soruyorlar. Bunun için oluyorum? Mahallemin hakkını savunmak için? Zabıtaya kaldırıma araba park edildiğini söylüyoruz polisi ara diyor. Polisi arıyoruz ?bizim işimiz değil, Zabıta´nın işi´ diyor. Doğru, zabıtanın işi? Her şeyi polise yüklüyorlar. Zabıta ne iş yapıyor? Arabaya biniyor, kasıla kasıla zabıta arabasında geziyor. Bu nedir? İnegöl´de kaç tane Suriyelinin işletme levhası var, hangisi vergiye tabi. Bahse konu depoda bir tane Türk malı yok. Kimin malını satıyoruz? Bize düşman olan PKK´nın malı mı bu? Herkes bir şeyler uydurmuş götürüyor, bu Suriyeli diyorlar. Bizde vicdan var, bizde yumuşak kalplilik var ama unutmasında bizde sabır da var. Sabrımızı taşırmasınlar, yeter.?

CUMHURBAŞKANIN SESLENDİ

?Bu Suriyelinin bize faydası ne? Bir kuruşum Suriyeli vatandaşa gidiyorsa verene de yiyene de haram olsun. İstemiyorum.?diyen Üçkardeş, ?Vergisi yok algısı yok çalışıp paraları kazanıyorlar. Türkiye´nin yolunu bilmeyen Suriyeliler vardı, şimdi ne oldu? Hepsi Türkiyeci oldu. Biz şehitlik mertebesini biliriz, bunlar neden bilmiyor. 18-25 yaşındaki çocuklar çatır çatır buralarda geziyor. Neden bunlara bir önlem alınmıyor? Gitsinler ülkelerinde savaşsınlar. Müslüman değil mi bunlar? Bir biz Türkler mi Müslümanız? Bunları büyüklerimiz cevaplasın. Neden bunlar Türkiye´nin iç taraflarına salındılar. Toplasaydık daha rahat bakardık. Bunları Türkiye´ye saldılar, İnegöl sanayimizi ve her tarafımızı mahvettiler. Dilencilerin, sigara satıcılarının, çiçek satıcılarının hepsi onlardan. Zabıtaya şikâyet ediyoruz bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, her şeyiniz iyi, bir MHP´li olarak her şeyinizi destekliyorum, ama Suriye politikasını yapamadınız, bu milleti buraya salmayacaktınız? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24