www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?BELEDİYE SARAYI İSRAF OLUR?

?BELEDİYE SARAYI İSRAF OLUR?

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, hava kirliliği, altyapı ve trafik gibi sorunlar varken, belediye sarayı yapılmasının israf olacağını söyledi.

 

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, İnegöl Belediyesi´nce yaptırılması düşünülen Belediye Sarayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Balakuş belediye sarayından önce çözülmesi gereken sorunlar olduğuna vurgu yaptı.

 

ÖNCELİKLİ SORUNLARIMIZ VAR

Balakuş,  yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.;?İnegöl´e böyle bir projenin gerekliliği konusunda kesin konuşmamak lazım. Bu şuan bir öneri, alınan bir karar olduğunu düşünmüyorum. Projelendirip hayata alınıp alınmayacağı tartışılacak bir öneri. Bize sorarsanız DP olarak düşüncemiz İnegöl´ün saraya ihtiyacı yok. İnegöl´ün çözülmesi gereken problemleri var. Bunlardan en önemlisi geçmiş dönemde söylediğimiz gibi hava kirliliğidir. Akşam 6´dan sonra yüksek bir tepeden baktığınız zaman İnegöl´ün üzerine çöken sis bulutunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bunu İnegöl halkı soluyor. Çok büyük bir zarar. Bununla ilgili daha önce de çalışmalarımız olmuştu. Bursa´nın bazı hastanelerindeki doktorlarla da görüşüp kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu kirli hava kanser hastalığını tetikliyor. Bir diğer sorunumuz yıllardır el atılmayan altyapı sorunudur. Bu sorunun da ele alınıp bitirilmesi gerekiyor. Bundan önceki dönem Orhangazi Belediye Başkanımız İsmail Tartar ağabeyimiz 1 dönemde Orhangazi´nin altyapısını bitirdi ama bir daha Belediye Başkanı seçilemedi. Her şeyi göze alarak Orhangazi´ye bu hizmeti yapmış oldu. Bir diğer sorunumuz trafik? Bilhassa çarşı içerisinde bakıldığında durumun ne kadar içinden çıkılmaz hal aldığı görülüyordur. Bunun gibi sayabileceğimiz birçok sorun var ama İnegöl´ün öncelikleri bunlardır. İnegöl´ün merkezindeki kültür sarayının yıkılarak yerine meydan yapılması projesini canı gönülden destekleyerek pozitif düşündüğümüzü söylemiştik. Geçen bir siyasi parti başkanı arkadaşım ?Biz pozitif olamıyoruz´ diye açıklamalarda bulunmuştu. Bunu üzerimize alınmıyoruz. Bu görevler gelip geçici ama biz İnegöl´de birbirimizi tanıyan insanlar olarak siyaseti pozitif yapmaya bakalım. Eleştirmeyelim demiyorum ama bunu pozitif yapalım. Biz iyi olan şeye iyi, kötü olan, eleştirilmesi gerekilen şeyi de pozitif eleştirelim? dedi.

 

PROJEYİ GÖRMEMİ GEREKİYOR

İnegöl Belediyesi´nin Büyükşehir´e bağlanmasından sonra sıkıntılar yaşadığını belirten Balakuş, ?Hem gelirlerinde, hem de karar mekanizmasında sıkıntılar yaşandı. Özellikle gelirlerde ciddi sıkıntılar var. İyi niyetli bir Belediye Başkanımız var. Her ne kadar muhalefet olsak da, bir şeyler yapması gerektiğini, bilhassa bu sorunları çözmeleri gerektiğini düşünüyorum. Belediye Sarayı ile ilgili eleştirileri yapalım, ama projeyi görmemiz gerekiyor. Ortaya çıkacak olan projeyi görüp öyle karar vermekte fayda vardır. Belki İnegöl´e güzel bir şeyler katacaktır, belki gereksiz olmayacaktır. Bunu o zaman tartışırız ama şuan öncelikli sorunlarımız var. Önce bu 3 sorunumuz çözülmeli. İleride İnegöl´ün önünü açacak projeler yine hayata geçirilir? şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE BİNALARI FAZLASIYLA YETERLİDİR

Mevcut aşamada İnegöl´e belediye sarayı yapılmasının israf olacağını aktaran Balakuş, ?Fazlalık olur. İnegöl´ün meydanında çok güzel bir belediye binası var. Belediye Binası ve Ek Hizmet Binası İnegöl´e fazlasıyla yeter. İnegöl Belediye Başkanını muhtarlığa benzetmek istemiyorum, bunlar yanlış. İnegöl´ün Belediye Başkanı halkın teveccühü ile seçilmiş bir Belediye Başkanıdır. Ak ile karayı ayırt etmek lazım. Milletin teveccüh ettiği Belediye Başkanını eleştirebiliriz, ama hakaret edemeyiz. Vatandaş bize bu hakkı vermez. Muhalefet görevini pozitif olarak yapmakta fayda var. İnegöl Belediye Başkanlığıdır, İnegöl´ü yöneten kurumdur. İnegöl´ün şuanki Belediye binası çoğu vilayette yok. Ek bina da ona keza? İnegöl´ün en güzel yerlerinde olan, İnegöl insanına yakın olan binalardır. İnegöl Belediyesi´nin bir binaya değil,İnegöl´ün öncelikli sorunlarına eğilmesini isteriz. Altyapı yapmak bir Belediye Başkanına çok şey kaybettirebilir, ama İnegöl´e çok şey kazandırır? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29