www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediye Sarayına Kredi Çıkmadı

Belediye Sarayına Kredi Çıkmadı

İller Bankası, belediye sarayı projesi için talep edilen krediye onay vermedi. İnegöl Belediyesi, şimdi 35 milyonluk kredi için özel bankaların kapısını çalacak.

Meclis toplantısı, Şubat ayı İnegöl Belediyesi faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde izlenime sunulmasıyla başladı.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Türk ordusu profesyonel bir şekilde Afrin operasyonunu sürdürüyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Vatan olmak, vatan toprağına sahip olmak orada yaşayanların kanları ve canlarıyla oluyor. Şehit düşenleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede bu süreci tamamlarız? dedi.

Alibeyköy´de Bursa Büyükşehir Belediyesi´nce kurulacak olan Ürün Toplama Merkezi için yer tahsisinde bulunulması meclis gündemine sunuldu. 2 bin 600 metrekarelik alan,binanın inşaatının 2 yıl içerisinde tamamlanarak İnegöl Belediyesine teslim edilmesi şartıyla Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsis edildi.

Akhisar Mahallesi´nde bulunan BUSKİ arıtma tesisinin büyütülmesine yönelik tapu devri maddesi meclise sunuldu. Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda alanın BUSKİ´ye devri oy birliğince kabul edildi.

Kemalpaşa Mahallesi Erenler Cami mevkiinde bulunan alanın yol geniş çalışması nedeniyle kamulaştırılması meclise sunuldu. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edilerek alanın kamulaştırılmasına onay verildi.

Sulhiye Mahallesi´nde cami lojmanı ve Kur´an Kursu yapımı için arazi tahsisi yapılması meclise sunuldu. 500 metrekarelik tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

HUZUREVİ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Meclisin 19. Maddesinde Huzurevi oda ücretleri görüşüldü. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bunlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği standart tarifelerdir. Biz de standartlar gereği minimum rakamlarla bu kararı alıyoruz? dedi. 

Başkan Taban´ın konuşmasının ardından meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi. Buna göre 2 kişilik standart oda 500 TL, 1 kişilik standart oda 750 TL, 2 kişilik teras oda 650 TL, 1 kişilik teras oda ise bin TL olarak belirlendi.

BİNANIN DESTEĞİ ÖZEL BANKALARDAN ALINACAK

Yeni Belediye Binası için gerekli maddi desteğin özel bankalarca temin edileceği maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Kredi talebi İller Bankası üzerinden gerçekleşmişti ve kararını almıştık. Bugün de İller Bankasının gerekçeli kararı üzerine genel kredi vermediği için bunu mevcut destek ve özel bankalar üzerinden yürüme kararı aldık. Eski mevcut kararın üzerine yeni bir ilave değil, onun güncellenmesidir? dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK KREDİSİ

Madde ile ilgili söz alan İYİ Parti Meclis Grup Sözcüsü İsmail Karaman, ?İnegöl´ümüzü ilgilendiren, borçla alakalı böylesine büyük bir tutar belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük kredisidir. Bu konunun son dakika meclise gelmesini yadırgadım. Bununla ilgili daha öncesinde grubumuza bilgi verilmesi gerekiyordu. Belediye sarayı olarak başlayan sonra da belediye hizmet binası olarak ismi değişen bu projeyi önceden beri parti olarak hem proje yeri hem de değeri ile alakalı bugüne kadar gelen tüm öneri ve maddeleri reddetmiştik. İnegöl´ün önceliği olan daha önemli konuları dururken böylesine bir projenin çok erken olduğunu ve israf projesi olduğunu ifade ediyoruz. Bunun karşılığında bir faizle karşılaşacağız. O nedenle bu maddeyi reddediyoruz? dedi.

İŞİ ÖZ KAYNAKLARLA YÜRÜTMENİN MÜCADELESİNİ VERDİK

Karaman´ın konuşmasının ardından yeniden söz alan Başkan Taban, ?Bu madde ilave madde olarak geldi. Biz şuana kadar bununla alakalı öz kaynaklarımızla bu işi sürdürmenin mücadelesini vermeye çalıştık. Allah´a çok şükür ciddi alacağımız da var, bir miktar borcumuz da var. Kasım ayında göreve geldim, şuan Mart ayındayız. Kasım´da da bu ihtiyaç vardı. Bunu Aralık meclisinde de getirebilirdik. Benim çabam, bu kredi başvurusunu almadan çözümleme yönünde oldu. Bunun için gecikti. Beklentimiz olan kaynaklarımız vardı. Bunların dönüşünün uzun süreçli olacağından kararımızı yenilemiş olduk. Yoksa zaten geçmişte görüşülen bir konunun devamıdır. Sadece İller Bankasından alınacak kredi diğer bankalara yöneldi? şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ´DEN DİLEKÇE TALEBİ

Taban, meclisin halen 2 partiden oluştuğunu, İYİ Parti´nin mecliste resmi olarak yer alabilmesi için dilekçe vermesi gerektiğini hatırlatarak ?Şuanda bizim tarafımıza İYİ Parti´yle ilgili olan bir dilekçe yok. Şuanda meclisimiz 2 partili bir meclis olarak devam ediyor. Resmileşmesi açısından bunu beyan ediyorum. Halkın gönderdiği temsilci bizim başımızın üstünde, sıkıntı değil. Millet ne derse odur? diye konuştu.

Kredi ile ilgili görüşülen madde oy çokluğu ile kabul edildi.

KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan İsmail Karaman, ?Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Suriye sınırında görevde bulunan askerlerimiz var. Onlara kolaylıklar diliyoruz. Çok önemli bir görev üstleniyorlar. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü? Başta meclisimizde bulunan kadın arkadaşlarımızın ve tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. İYİ Parti olarak Genel Başkanımızın kadın olmasıyla bu konudaki hassasiyetimizi gösteriyoruz.?

TRAFİK DEĞİŞİKLİKLERİNİ PAYLAŞIN

?Trafik ile ilgili çalışmalarınızın olduğunu görüyoruz. Bir talebimiz var. Yapılması planlanan ya da yapılacak trafik düzenlemeleriyle alakalı işlerin görsel ortamda paylaşılmasını talep ediyoruz? dedi.

ALIŞKANLIĞI İNEGÖL HALKINA KAZANDIRMAMIZ LAZIM

MHP´li Hakan Ergül, ?İnegöl´de yolun ortasında yürümeye alıştığımız için kaldırımdan geçmeyi de bilmiyoruz. Atatürk Bulvarı olsun birçok bölgede yoldan geçerken ne araba duruyor ne de yaya buna riayet ediyor. Yurtdışında birçok örnek var. Yaya kaldırımı olan yere parke taşıyla yükseltmişler. Yaya kaldırım olan yeri yükseltiyorsunuz, yayanın üstünlüğü ortaya çıkıyor. Masraf yapmadan sadece yaya çizgisi şeklinde değil hafif kabartma yapılabilir. Bu alışkanlığı İnegöl halkına kazandırmamız lazım.?

ESKİ İNEGÖL MODELİNİ TANITMALIYIZ

?Yeni İnegöl´de eski İnegöl kalmadı. Korumadaki binalar sokak aralarında kaldı. Daha öncede dile getirmiştim. Yeni İnegöl´de 2 katlı imarlı yerlerimiz var. Akhisar´da bir bölge seçilip tip proje yapılmalı. Bu tipleri köylerde uyguluyoruz zaten. Bunu yaparsak İnegöl´e gelen insanlara eski İnegöl modelini gösterebiliriz, tanıtabiliriz? dedi.

YAYA YOLLARI KABARTILACAK

Alper Taban ise, ?Bencede makul bir öneri. Trafiğin bir kültüre dönüşebilmesi için bir takım öneriler var. Geçmişte hızı kesmenin yöntemi adaları büyütmekti. Asıl olması gereken bunlar değil. Kurallara uymak en doğrusu... Yaya yollarını çizgilerle farkındalık oluşturulmak istenmişti ama şuandan itibaren bir kabartma yapılabilir. Değerlendirelim inşallah? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00