www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BELEDİYE TEMİZLİĞE BAŞLADI

BELEDİYE TEMİZLİĞE BAŞLADI

1 Ağustos itibariyle şehirdeki çöpleri kendi araçlarıyla toplayacak olan İnegöl Belediyesi, yeni aldığı 28 araçlık filoyu törenle kamuoyuna tanıttı.

 ?İnegöl´ü en temiz şehir haline dönüştüreceğiz?

Nikah Salonu önünde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,  ?Temizlik ile ilgili farkındalık çalışmalarımızı arttırmak zorundayız. Bugüne kadar artık temizlik hususunda yeni bir şey söylememiz gerektiğinin farkındayız. Klasik yöntemlerle bu işin çözülmediğinin de farkındayız. Yılların alışkanlığını, birkaç saatte, birkaç gün içinde çözülmeyeceğinin de farkındayız ama bu işin imkansız olamadığını da gayet iyi biliyoruz. Bizler tüm şehri buna hazırlayarak, tüm bireyleri bu sürece hazır hale getirerek, inanıyoruz ki bizler bu şehirde yaşayan her bir bireylerle en temiz şehir haline dönüştüreceğiz.?dedi.

------------------------------------------------

Nikah Salonu önünde düzenlenen törene Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, daire müdürleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile oda ve dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Devir teslim töreninde açılış konuşmasını yapan ve HİDROMEK A.Ş. adına konuşan Ersin Bazmanoğlu yaptığı açıklamada; ?Böyle bir günde burada olmaktan çok mutuyum, bize bu imkanı veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´a ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Firmamız eski bir firma, 60. Yılımızı geçirdik, bu bir proje bu projede sadece araç satmayıp çok büyük dostluklar kazandık. Bu projede çok ciddi anlamda emeği geçen arkadaşımıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Serdar bey, Kadir bey ve İbrahim beye sizlerin huzurunda çok teşekkür ederim hakikaten bizlere çok inandılar, çok güvendiler. Bu araçların tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? Dedi.

Gövde gösterisi yapmıyoruz

Devir teslim töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban İse; ?Almış olduğumuz bu araçlar ile aslında bir gövde gösterisi yapma niyetinde değiliz, öyle bir niyetimizde yok, tarzımızda yok. Ancak temizlik vurgusunu her daim, her ortamda, her fırsatta değerlendirmek çabasındayız. Çünkü bakın hemen etrafta sigara izmaritlerini görebiliyorsunuz ve bunlar bizim yaşadığımız şehirde inşallah hiç gözükmesin istiyoruz. Yine bu değişim nerden başladığından kısaca bahsetmek gerekirse; Aslında göreve geldiğimiz süreçte de bu konu ile ilgili epeyce çalıştık. Çok değerli çevre komisyonumuz çalıştı, ayrıca çok değerli STK´larımız çalıştı, kent konseyimiz çalıştı yani şehirde bu konu çokça konuşulmaya ve dillendirilmeye başladı dolayısı ile bizler vatandaşımıza şunu söyledik evet biz bu zamana kadar hep temizliğe vurgu yaptık. Personelimizi artıralım, araç gereçleri artıralım istedik. Ancak bugün kirletmemek üzere bir kurgu için çalışmış oluyoruz. Dolayısı ile bu bizim için çok kıymetli, ne kadar şehrimiz az kirlenirse, bizde o kadar az alan temizleriz. Bunun kime faydası var, en başta vatandaşlarımıza var çünkü yapmış olduğumuz temizliği sizlerden vergi olarak geri alıyoruz. Dolayısı ile ne kadar az maliyetle gerçekleştirirsek o kadar da az yansıması olacak. Tabi temizliği biz etkili bir şekilde yapmak zorundayız. Temizlik ile ilgili farkındalık çalışmalarımızı arttırmak zorundayız. Bugüne kadar artık temizlik hususunda yeni bir şey söylememiz gerektiğinin farkındayız. Klasik yöntemlerle bu işin çözülmediğinin de farkındayız. Yılların alışkanlığını, birkaç saatte, birkaç gün içinde çözülmeyeceğinin de farkındayız ama bu işin imkansız olamadığını da gayet iyi biliyoruz. Bizler tüm şehri buna hazırlayarak, tüm bireyleri bu sürece hazır hale getirerek, inanıyoruz ki bizler bu şehirde yaşayan her bir bireylerle en temiz şehir haline dönüştüreceğiz. Tabi İnegöl belediyesi güçlü bir belediye bugün görmüş olduğunuz buradaki 28 tane aracı alabilme gücüne ve bunun çok çok daha üzerinde işler yapabilmenin de gücüne sahip. Tabi bunları yaparken, hesap kitabını yapıyoruz. Ne yapıyoruz, faydasına bakıyoruz, maliyetine bakıyoruz, bunları detay detay arkadaşlarımız ile çalışarak karar veriyoruz. Burada almış olduğumuz araçların gerekli araştırmaları yapıldı. Tabi ki işin servis boyutları, garanti boyutları ve bunların tamamıyla ilgili bütün detayları çalışıldı. Geçmişte biliyorsunuz kiralama yöntemiyle biz bunları hayata geçiriyorduk, Ancak bu temizlik hususunu daha derinden daha köklüce yapabilmek adına kendi elimize alarak  inşallah bunu başarmak ve hayata geçirmek istiyoruz. Burada almış olduğumuz araçlar ile ilgilide, marka konusu hususunda olsun, bu araçlar niye bu marka gibi sorularda geldi. Bunların teknik araştırmalar neticesinde karar verdiğimizi ifade etmek istiyorum.?

Tasarruf edeceğiz

?Aldığımız firmaya huzurlarınızda ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlarla bir yol yürüdük, bir noktaya kadar geldik, ama bundan sonrası için kendi çalışma arkadaşlarımızla bu süreci yürütmek durumunda olduğumuzu gördük. Bunun bizler için, belediye için, kurumumuz için daha tasarruflu olacağına inandık ve şunu da belirtmek istiyorum benim için sevindirici olan bir tarafı ise belediyemiz her hangi bir kredi kullanmaksızın kendi sermayesi, kendi öz kaynaklarını kullanarak bunu gerçekleştirmiş olduk. Allah nasip ederse şubat ayında burada görmüş olduğunuz araçların tamamının ödemesini bitirmiş olacağız. Ondan sonrada tamamen tasarruf sağlamaya başlayacağız. Elde etmiş olacağımız tasarrufu da diğer yandan vatandaşımıza geriye döndüreceğimizi de belirtmek istiyorum. 1 Ağustos bizim için tesadüflü bir gün değil, aslında bizim sözleşmemiz eylül ayında sona eriyordu. Tabi yapmış olduğumuz çalışmaları hızlandırarak bununla alakalı kısmı 1 Ağustosa çektik ve böylece daha erken sürecimizi tamamlamış olduk.? İfadelerini kullandı.

Kaymakam Şükrü Görücü ise, ?Öncelikle bu araçlarımızın İnegöl´ümüze, belediyemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum ve başkanımızı bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Tabi biraz önce başkanımız da açıkladı. Evet, temizlik kolay iş değil. Ama biz şöyle bir inançtan geliyoruz. ?Temizlik imamdandır´ diyoruz ama sokaklarımıza baktığımızda hiçte öyle olmadığını görüyoruz. Sigara izmaritinden tutunda, İnegöl´ümüzde çekirdek tüketimi de çok fazla. Her oturduğumuz yerde çitletirken yere atıyoruz. Piknik yerlerine bir bakın. Sanki ertesi gün hiç gitmeyecek gibiyiz. Ormanlarda da bu var. Şehrin girişinden itibaren bakın, bir şehrin girişinden çıkışına kadar temizlik son derece önemlidir. Şimdi bazılarını şunu diyecek, ?Belediye şu kadar araç aldı. Artık belediye yapsın ya.´ Halbuki sen oturduğun dükkanın, evinin önünü ve kendine miras bırakılan yerleri temiz tutarsan, Belediye Başkanımız az önce dedi, ?parasını sizden alırım.´ Ne kadar çok çalışırsam o kadar vergi ödersiniz. Ama siz temizlik konusunda belediyeye ve diğer kuruluşlara yardım ederseniz ki, bu hepimizin görevidir. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü temiz bir İnegöl´ü kim istemez. Herkes ister. Dolayısıyla bu bir nevi milli bir görevdir. Bu görevde de hepimize düşen sorumlulukları yerine getirmek durumundayız. Ben bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından araçlar tanıtılarak anahtar devir teslimleri yapıldı.

Haber ve Fotoğraf:Mehmet AYDIN



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25