Belediye Araçları 7-24 Denetim Altında

Belediye Araçları 7-24 Denetim Altında

Kaliteli hizmet anlayışı ile hizmetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, teknolojik gelişmelere de ayak uyduruyor. Son olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nde hizmet veren 24 aracı GPS sistemi ile donatan belediye, çalışmaları internet üzerinden adım adım taki

İnegöl Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 24 araçta GPS Araç Takip Sistemi uygulamasını hayata geçirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, araçlarda uygulanan sistemle ilgili dün İnegöl Belediyesi Encümen Salonu’nda Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Sistemi basına tanıtan Yel, uygulama hakkında da bilgi verdi.

7-24 Takip Edilecek

Turgay Yel, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında İnegöl halkına en iyi hizmeti verebilmek adına vatandaşa en yakın kurum olan İnegöl Belediyesini teknolojik açıdan donattıklarını söyledi. Yurttaki ve dünyadaki standartları, teknolojik gelişmeleri ve değişen şartları takip ederek, İnegöl Belediyesine adapte ettiklerini anlatan Başkan Yel; “Böylelikle halkımıza verilen hizmetin kalitesini, verimini ve çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Belediyemiz araçlarında yeni bir uygulama başlattık. Araçlarımıza araç takip sistemi yerleştirdik. Şimdilik Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki binek araçlar ve iş makineleri olmak üzere 24 aracımıza bu sistemi bağladık. Bu sistem sayesinde söz konusu araçları 7-24 takip edebileceğiz” dedi.

Sistemin İlk Yıl Maliyeti 12 Bin TL

Turgay Yel, sistem sayesinde aracın tam olarak anlık yerini, hızını ve araca müdahale bilgileri (akü sökülme, çalınma, depo kapak açılma) gibi konuların uzaktan takip edilebildiğini de belirterek; “Sistem interneti olan bir cep telefonundan dahi kontrol olanağı tanıyan kolaylıkta çalışmaktadır. Bu sayede kontrol personeli, dilediği an dilediği aracın konum bilgilerine erişiyor. Sistemin bize maliyeti ilk yıl; yıllık 12 bin TL civarında olacaktır. Daha sonraki yıllarda ise yıllık 4 bin TL civarında toplam masrafı vardır. Bir işin belediyemize toplam maliyetini analiz imkânı sağlaması sistemin avantajları arasındadır. Sistemin başka avantajları da vardır. Her aracın gün içinde veya ay içinde yaptığı toplam kilometre belli olduğundan; ne zaman yakıt aldığı, nerede çalıştığı bilgisi sürekli kayıt altında tutulur. Araç hız limitleri dışına çıktığı anda, yetkisiz olarak hareket ettirildiğinde veya kullanmaması gereken bir sokağı kullandığı anda kullanıcıya ücretsiz SMS kısa mesaj uyarısı ve mail gelmektedir” açıklamalarında bulundu.

Sistem Aşırı Hızı Da Önleyecek

Sistemin hayata geçmesiyle birlikte kötü araç kullanımının da kontrol altına alınacağını hatırlatan Turgay Yel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşırı hız yapılmasının önüne geçileceğinden, bu sayede hem güvenli sürüş sağlanmış olacak, hem de trafik kurallarına uyulması sağlanarak kaza riski düşecektir. Trafik cezalarının da önüne geçilmiş olacaktır. Aynı zamanda bölgedeki araçlar üzerlerine takılan kit ile ihtiyaç duyulan noktaya o araç kısa sürede yönlendirilecektir. Araç Takip Sistemi uygulamasındaki amacımız; hizmet kalitemizi artırmak ve araçların daha verimli kullanılmasını sağlamaktır. Bu sistemle daha verimli ve daha aktif bir iş yönetimi gerçekleştireceğiz.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07