BELEDİYE HAVUZU ÇOCUKLARIN AYAĞINA GÖTÜRDÜ

BELEDİYE HAVUZU ÇOCUKLARIN AYAĞINA GÖTÜRDÜ

İnegöl Belediyesi, ‘Bizim Mahallenin Havuzu’ projesi ile havuzu çocukların ayağına götürüyor. Okul bahçelerinde kurulan havuzlar çocuklardan büyük ilgi görürken, proje 3 farklı noktada 10’ar gün boyunca uygulanacak.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklar için önemli bir projeye imza atan İnegöl Belediyesi, deniz ve havuzdan uzak olan çocukların ayağına havuz götürüyor. ‘Bizim Mahallenin Havuzu’ isimli proje kapsamında okulların bahçelerinde kurulan 10x5 metre büyüklüğünde dikdörtgen havuz ve 7 buçuk metre yarıçapında yuvarlak havuz, 3 farklı noktada 1 ay boyunca ücretsiz olarak İnegöllü çocuklara hizmet verecek.

 

İLK HAVUZ İSTAŞ KENTAŞ’TA KURULDU

Seyyar havuzlar ilk olarak Cumartesi günü Süleymaniye ve civar mahallelerdeki çocuklara hizmet vermek üzere İstaş Kentaş İlköğretim Okulu’nda kuruldu. Mahalle sakinleri çocuklarına şortunu giydirip simidini takarak havuza getirdi. İlginin yoğun olduğu havuzda ilk gün, ikinci gün havuza girmek için sıra bekleyen 100 çocuğun kaydı alındı.

 

Can kurtaranların ve yetkililerin nezaretinde belli bir sayıyla sırayla havuza alınan çocukları Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta ziyaret etti. Aktaş, proje için ailelerden ve çocuklardan teşekkür aldı. Havuz ziyareti sırasında projeye ilişkin bir açıklama da yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak halkın refah seviyesini yükseltecek, konforlu ve rahat bir ortam sunacak birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını, atmaya da devam ettiklerini söyledi. Genç-yaşlı, kadın erkek herkese ve her yaşa yönelik projeleri hayata geçirdiklerine vurgu yapan Aktaş, “Bu gün de yeni bir projemizin tanıtımı, duyurusu ve daveti için buradayız. Bizim Mahallenin Havuzu adını verdiğimiz projemizin startını bugün veriyoruz. Yaz sıcakları çok yüksek seyrediyor. Öğrenciler için yaz tatili de devam ediyor. Yaz tatili boyunca birçok vatandaşımız çocuklarını da alarak serinlemek için denize, havuzlara koştu. İmkanı ve vakti olmayanlar ise çeşitli park ve yeşil alanlarda piknik yapmayı tercih ettiler. Malumunuz, okullarımızın açılmasına son 1 ay kaldı. Sosyal sorumluluk projelerini kendisine görev bilmiş bir belediye olarak öğrencilerimize okul öncesi moral olması, imkanı olmayanlara ücretsiz bir imkan sunabilmek ve vakitsizlikten dolayı denize veya havuza gidememiş birçok yavrumuza havuz keyfi yaşatabilmek amacıyla, Bizim Mahallenin Havuzu projesini başlattık. Havuzlarımız 5x10 metre dikdörtgen ve 7,5 metre çapında yuvarlak olmak üzere iki farklı ebatlıdır. Büyüklerin dahi girebileceği büyük havuzun derinliği 1,5 metre iken, ufak çocuklarımız için düşünülmüş küçük havuzun derinliği ise 1 metrenin altındadır. Bu büyüklükteki havuzlar vatandaşlarımızın hayal ettiği küçüklükte değil, dev boyutlardadır. Havuzlarımız portatif olup, anında sökülebilmekte ve su tahliyesi hızlıca yapılabilmektedir” dedi.

Bizim Mahallenin Havuzu projesini okulların açılacağı 16 Eylül tarihine kadar 3 farklı bölgede gerçekleştireceklerini de kaydeden Aktaş, “İstaş Kentaş Orta Okulu bahçesinde 17-25 Ağustos tarihleri arasında, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bahçesinde 27 Ağustos-05 Eylül tarihleri arasında ve 100. Yıl İlkokulu’nun bahçesinde ise 07-15 Eylül tarihleri arasında bu hizmeti vereceğiz. Havuzlarımız sabah saat 10.00’dan akşam saat 18.00’a kadar hizmet verecektir. Çocuk ve gençlerimiz bu hizmetten ücretsiz faydalanabileceklerdir. Havuzlarımızın başında 2 cankurtaran olacaktır. Ayrıca bir havuz teknik sorumlusu ve 24 saat boyunca da 2 güvenlik görevlisi havuzların başında bulunacaktır. Havuzların hijyenik durumu konusunda ise şunu ifade etmek istiyorum. 24 saat su arıtma sistemi ile devir daim yapılarak motorlarla temizlenen havuz suları, her gün ölçümler yapılmak suretiyle klor, yosun önleyici ve PH düşürücü gibi dezenfektanlarla temizlenmektedir. Ailelerimizin aklından ‘Herkesin girdiği havuzlarda çocuğumu hasta yaparım’ korkusu olmayacaktır. Çocuk ve gençlerimizi havuzlardan faydalandırmak için her hangi bir şart aramıyoruz. Ancak, suya teması olduğunda sıkıntı doğuracak bazı hastalıkların varlığından ve ailelerin izinle alakalı sıkıntılarından dolayı havuza girecek çocuğumuz için ailesinden bir sefere mahsus veli izin ve taahhütnamesi istiyoruz. Kurduğumuz okullar için de bir çekim noktası olacak olan Bizim Mahallenin Havuzu’na tüm çocuk ve gençlerimizi davet etmek istiyorum. Yavrularımıza, anne-babanızın elinden tutarak havuz keyfi için buraya getirin diyorum. Haydi çocuklar havuzlara koşun diyor, projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32