Belediye Helva Geleneğini Bozmadı

Belediye Helva Geleneğini Bozmadı

Her kandilde İnegöl’de farklı bir camide helva ikramında bulunan İnegöl Belediyesi, Mevlit Kandili’nde de geleneği sürdürdü. Kandil gecesi yatsı namazı sonrasında Çamaşırlık Camiinde cemaate helva ikramında bulunuldu.

 

Mevlit kandili, tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde ve İnegöl’de de coşkuyla kutlandı. Büyük küçük herkesin camilere akın ettiği, sohbetlerin ve duaların yapıldığı Mevlit Kandilinde, İnegöl Belediyesi de helva ikramı geleneğini bozmadı.

İnegöl Belediyesi, Mevlit Kandili nedeni ile önceki akşam yatsı namazı sonrasında Çamaşırlık Camii (Osmaniye Camii) önünde vatandaşlara ve cami cemaatine helva ikramında bulundu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile AK Partili yöneticiler de yatsı namazını burada cemaatle birlikte kıldı.

KANDİLLER BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ GÜNLER

Namaz sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu akşam mevlit kandili. Öncelikle tüm ilçe halkımızın, İslam aleminin ve ülkemizin mevlit kandilini kutluyoruz. Kandiller ülkemizde dolu dolu kutlanıyor. Kandil simitleri dağıtılıyor, kandil helvaları ikram ediliyor, kandille alakalı camilerimizde STK’larımız tarafından çeşitli programlar tertip ediliyor. Mevlit Kandili de Peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettikleri gün, çok özel bir gün. Biz de İnegöl Belediyesi olarak her kandilde icra ettiğimiz kandil helvamızı bu defa merkezdeki Çamaşırlık camimizde dağıtalım istedik. İnegöl’ümüzün merkezinde yapımı devam edenlerle beraber 54-55 camimiz var. Sağ olsun cemaatimiz de çok yoğun bir şekilde katıldı. Onlara kandil helvası ikramına bulunduk. Bu günler bizi bir araya getiren, dostluk ve komşuluklarımızı pekiştiren günler. Siyasetin, farklı konu ve anlayışların bir tarafa olduğu, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz günler” dedi.

Helva ikramına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07