BELEDİYE HİZMET ETMEK İÇİN VARDIR

BELEDİYE HİZMET ETMEK İÇİN VARDIR

İnegöl caddelerinde uygulanan Parkomat sistemine ilişkin sert eleştirilerde bulunan BBP İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, deli dumrul anlayışı ile belediyecilik yapılamayacağını kaydederek, her yapılan çalışmanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda ilk beş dakika için ücret alınmayacağının ifade edildiğini hatırlatan BBP İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, “Bu açıklamanın otoparklarda ne derecede uygulandığını yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla 21.02.2011 tarihinde pazartesi günü saat 10.12’de özellikle banka kameralarının da bulunduğu Vakıfbank önüne aracımı park ettim. Bankaya girip 4 dakika sonra dışarı çıktım. Saatime baktığımda saat 10.16’yı gösteriyordu. Görevliler orda yoktu. Biraz uzakta duruyorlardı. Kendilerini çağırdım, ücreti sordum.1 buçuk lira olduğunu ifade ettiler. Kendilerine 5 dakika park etme sürecinde ücret alınmaması gerektiğini ifade ettim. Bu konuşma ve tartışma esnasında zaman geçiyordu. Yapılan uygulamanın haksız uygulama olduğunu ifade ettim. Bu tartışmanın ardından bize ücret fişi kesildiği halde zaman olarak 5 dakika 28 saniyeyi gösteriyordu. İnegöl insanın hakkını aramak ve yapılan bu haksız uygulamayı İnegöl insanımızla paylaşmak amacıyla bu haksız uygulamayı size sunduğum belgeyle tespit etmiş bulunmaktayız. BBP İnegöl ilçe başkanlığı olarak bu haksız uygulamayı İnegöl kamuoyuyla paylaşmayı bir borç biliriz. Ayrıca kendilerine bu haksız uygulama nedeniyle gerekli mercilere, gerekli şikâyet başvurumu yapacağımı ifade ettiğimde maalesef insanlığa yakışmayan bir üslup ve etik olmayan bir hareketle, dilediğin yere şikâyet et gibi, vatandaşı ciddiye almayan ve vatandaşa karşı duyarlı olmayan bu otopark görevlilerinin bu gücü kimden aldığını ve bu kaba davranışlarını ortaya koyarken, kimden destek aldıklarını doğrusu gerçekten merak etmeye başladım” dedi.

Belediyecilik Deli Dumrul Anlayışıyla Yapılmaz

Belediyeciliğin, deli dumrul anlayışıyla durandan 1 akçe durmayandan 2 akçe anlayışı olmaması gerektiğini belirten Oluçay, “Belediyecilik, vatandaşın sırtına binerek vatandaşı haksız yere altın yumurtlayan tavuk olarak görme anlayışı değil, vatandaşa hizmet etmek, vatandaşa hizmet götürmek anlayışıdır. Bizim belediyecilik anlayışımızda bu haksız otopark ücretlendirme uygulamasından vazgeçilecek ve İnegöl insanımıza 2 adet tam donanımlı katlı otopark inşa edilerek bu hizmet verilecek ve trafik rahatlatılacaktır. Otopark ücretleri adil bir şekilde düzenlenecek ve buradan gelecek olan gelir eğitim gören İnegöl gençliğimize aktarılacaktır. İnegöl insanı artık köstebek yuvası haline gelen cadde ve sokaklarda yürümeye mahkûm edilmeyecektir. Bizim belediyecilik anlayışımız, vatandaşının sırtına binerek eğlenceye dalan bir belediyecilik anlayışı olmayacaktır. İnegöl ilçe halkımız adına İnegöl’ümüzde yapılan her olumlu çalışmanın yanında olacağımızı, İnegöl insanımıza yapılan her türlü haksız ve yanlış uygulamalarında karşısında olacağımızı ve İnegöl insanımız adına İnegöl’de yapılan her çalışmanın da takipçisi olacağımızı buradan İnegöllü hemşerilerime söz veriyor, İnegöl insanımızı İnegöl için biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00