www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BELEDİYE MEZARLIKLARDA YAŞLI AĞAÇLARI TEMİZLEDİ

BELEDİYE MEZARLIKLARDA YAŞLI AĞAÇLARI TEMİZLEDİ

İnegöl Belediyesi, mezarlıklarda bulunan yaşlı ağaçların kesimini yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, mezarlıklarda bulunan yaşlı ağaçların kabristanlardaki mevcut mezarlara zarar verdiğini söyledi.

İnegöl Belediyesi vatandaştan gelen mezarlıklarda bulunan yaşlı ağaçların kabristanlardaki mevcut mezarlara zarar verdiği, mezarları yerinden oynattığı ve ağaç köklerinin mezarı alttan yıktığı yönünde şikayetleri değerlendirerek çalışmalarına başladı. 16 Kasım’da başlayan çalışmalardan biri de dün Kavaklaraltı Mezarlığında gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmaları ilgili daire amirleri birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, mezarlıklarda sorun teşkil eden bir uygulamayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek,  “Şehrimizdeki mezarlıklarda bulunan yaşlı ağaçların kabristanlardaki mevcut mezarlara zarar verdiği, mezarları yerinden oynattığı ve ağaç köklerinin mezarı alttan yıktığı ile alakalı hemen her mezarlıkta tespitlerimiz oldu. Vatandaşlarımızdan ayrıca sonbahar dönemlerinde rüzgârlarla birlikte ağaçların yapraklarından dökülen polenlerle alakalı da şikayetler aldık. Özellikle mezarlığın etrafında ikamet eden işyeri ve mesken sahiplerini olumsuz etkilediğini, bronşit gibi rahatsızlıkları olanların çok zorluk çektiğini de öğrendik. Vatandaşlarımızdan bu doğrultuda gelen talepleri de dikkate alarak mezarlıklarda özellikle kavak ağaçlarını ve kabristanı olumsuz etkileyen her türlü zararlıyla alakalı bir düzenleme çalışması yapıyoruz. Ayrıca ağaçları çevreye zarar vermeden kesilme işlemini de gerçekleştiriyoruz. 16 Kasım Çarşamba günü başlatılan bu çalışma ile çevremizdeki bütün mezarlıklarda bu düzenlemeyi yapacağız.” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19