www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BELEDİYE SEYYARLARA SAVAŞ AÇTI

BELEDİYE SEYYARLARA SAVAŞ AÇTI

İnegöl Belediyesi son zamanlarda sayıları oldukça artan ve ilçe esnafının da şikâyetlerine neden olan seyyar satıcılara 30 Haziran 2011 tarihine kadar süre tanıdı.

İnegöl Belediyesi son zamanlarda sayıları oldukça artan ve ilçe esnafının da şikayetlerine neden olan seyyar satıcılara 30 Haziran 2011 tarihine kadar süre tanıdı.   Şikâyetler üzerine zabıta ekipleri tarafından takibe alınan seyyar satıcılarda yaşanan artış nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, dün makamında bir basın açıklaması yaptı.

Şen, zaman zaman seyyar satıcılara müsamaha edildiğini, huzuru bozan ya da şikâyet konusu olanları da Zabıta marifeti ile uyarıp, yaptırım uygulandığını söylerken, bu durum nedeni ile şehrin işlek caddelerini mesken tutan seyyar satıcıların, o bölgelerde sabit şekilde faaliyet göstermeye başladıklarını belirtti. Başkan Şen, seyyar satıcıların sayılarının artmasının ilçe esnafına zararının dokunduğuna dikkat çekerek, “Bu durum, ticarethaneleri ve işletme sahiplerini etkilediği gibi; vatandaşlarımızdan ve esnafımızdan da bu konuda ciddi eleştiriler ve şikâyetler aldık. Seyyar satıcıların; şehrin muhtelif yerlerinde faaliyetlerini yürüttükleri seyyar tezgahları; koku, çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğu, diğer ticarethane ve esnaflara karşın haksız rekabet edildiği gerekçesi ile ilçemizdeki seyyar satıcıların hepsini kaldırma kararı aldık. Bu uygulama çerçevesinde de ilçemizdeki seyyar satıcıların tespitini yaptık. Gerekli bilgilendirme ve ikazları yapıyoruz” dedi.

 

Seyyar Satıcılar Tezgâhlarını Kendileri Kaldıracak

Seyyar tezgâhlarda ticaret yapan seyyarcıların da mağdur olmaması için 30 Haziran 2011 tarihine kadar süre verildiğini dile getiren Şen, “Bu süre zarfından seyyar satıcılar kendi tezgâhlarını kendileri kaldıracak ve açacakları işyerlerinde faaliyetlerine devam edeceklerdir. Verilen tarihe kadar kaldırılmayan tezgâhların belediyemizce kaldırılarak, doğacak masrafların seyyar satıcıdan tahsil edileceğini belirtiyor, seyyar satıcıların bu konuda mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirlerini almalarını önemle hatırlatmak istiyorum” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19