www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BELEDİYE´DEN GEREKSİZ HARCAMA

BELEDİYE´DEN GEREKSİZ HARCAMA

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin muhtelif caddelerine, park ve dinlenme alanlarına maliyeti 80 bin lirayı bulan 250 bin adet çiçek dikilecek.

İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İnegöl´ün parklarına, bahçelerine, orta refüjlerine ve peyzaj düzenleme alanlarına 250 bin yazlık çiçek dikimi gerçekleştirecek.

?250 BİN ADET YAZLIK ÇİÇEK DİKİLECEK?

Yürütülen çiçek dikim çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Yazlık ve kışlık olarak uygulanan çiçek dikimlerine bu sene mayıs ayı itibari ile start verdik. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından İnegöl´ün parklarına, bahçelerine, orta refüjlerine ve peyzaj düzenleme alanlarına 250 bin yazlık çiçek dikimi gerçekleştiriyoruz. Çalışma kapsamında, sarı ve turuncu renkli kadife çiçekleri, beyaz, pembe ve kırmızı begonyalar, mavi çiçekli vapur dumanı, kırmızı renkli ateş çiçekleri, karışık renkli cam güzeli çiçekleri, karışık renkli petunya çiçekleri ve varyeteleri ve sakız sardunya gibi çiçek türlerini şehrimizin dört bir tarafına dikerek, baharın bütün güzelliklerini şehrimize yaymaya çalışıyoruz? dedi.

?İNEGÖL RENGÂRENK BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞUYOR?

İnegöl´de yeşil alan ve çevre düzenlemelerinin hızla devam ettiğini belirten Aktaş; ?Şehir merkezimiz başta olmak üzere mahallelerimizde yeşil alanın korunması ve yeşil alanların çoğaltılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin çehresini değiştirme adına yürüttüğümüz çalışmalar ile İnegöl rengârenk bir görüntüye kavuşuyor. Rengârenk çiçeklerin açtığı kentimizde ortaya çıkan görüntü, vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Halkımız günün her saatinde renkli bir seyir keyfi yaşıyor? şeklinde konuştu..

MALİYETİ 80 BİN TL

Çalışmaları haziran ayının ortasına kadar bitirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Aktaş, yapılan çalışmanın toplam maliyetinin de 80 bin TL olduğunu belirtti.

CADDELER ÇİÇEKLENİYOR

?Yazlık mevsimlik çiçek dikimi ile birlikte şehrimizin caddelerini de güzelleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz? diyen Aktaş; ?Trafik ve insan yoğunluğunun, fazla olduğu caddelerden Adnan Menderes Caddesi, Ertuğrul Gazi Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Ahmet Akyollu Caddesi ve Atatürk Bulvarındaki aydınlatma direklerinde, ayrıca Özdilek Köprülü Kavşağı, Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı, Yenice Köprülü Kavşağı ve Süleymaniye Alt Geçidinde toplamda 557 modüler saksı içerisinde sakız sardunya türü çiçekler kullanılarak cadde ve tırabzanlardaki sade görünümün çiçeklerle estetik ve renkli olması sağlanmıştır? dedi.

Aktaş son olarak; ?Diğer uygulamalarımızdan biri olan dikey bahçe çalışmamızı da haziran ayı içerisinde Süleymaniye Alt Geçidi yan perde duvar kısmında uygulamaya başlayacağız? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36