www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediye´den yeni proje

Belediye´den yeni proje

İnegöl Belediyesi tarafından Baykoca Mahallesine semt sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı ve koruluktan oluşan bir sosyal donatı alanı kazandırılıyor.

İnegöl Belediyesi 2000´e yaklaşan konutuyla, yeni ve modern bir şehir konumda hızla ilerleyen TOKİ ile birlikte ?Yeni İnegöl? diye tabir edilen Baykoca Mahallesi´ne güzel bir sosyal donatı alanı kazandırmak için çalışmalara başladı.

İnegöl Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ile örnek bir yerleşim yeri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Baykoca Mahallesi 10 dönümlük alanı kapsayan bir semt sahasına kavuşuyor. Defne Sokakta Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmaları Başkan Yardımcısı Adil Kansu, daire müdürleri ve belediye çalışanları ile birlikte inceledi.

?Mahallelerimize nefes aldıracak projeler üretiyoruz?

Baykoca Mahallesinde yürütülen çalışmaları inceledikten sonra açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ?Şehrimizin dört bir tarafına farklı dokunuşlar yaparak, şehrimize artı bir değer katmaya çalışıyoruz. İnegöl belediyesi olarak, Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerimiz başta olmak üzere diğer tüm müdürlüklerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Mahallelerimize nefes aldıracak projeler üretmeye devam ediyoruz.?

Vatandaşlarımızın İsteğini Yerine Getiriyoruz

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Baykoca Mahallesinde yaklaşık 10 dönüm alanı kapsayan alanda yeni bir çalışma yürüttüğünü belirten Kansu, ?Burada öncelikle Fen İşleri Müdürlüğümüz, yaklaşık 5000 metreküp toprağı aşağıda yapılacak koruluk alana naklettiler. Ve bu çalışma ile burada büyük bir alan oluştu. Bu güzel çalışmanın yapılmasını bizlerden mahalle sakinleri istedi. Belediye Başkanımızın da uygun görmesiyle burada ivedi bir şekilde çalışmalarımıza başladık. İnşallah burada sürdürdüğümüz bu çalışmanın bitmesiyle mahalle sakinlerimiz ve çocuklarımızın nefes alacağı bir çalışma olacak? şeklinde konuştu.

Projenin Detayı

Konuşmasının sonunda proje hakkında teknik bilgiler de veren Başkan Yardımcısı Kansu, ?Proje uygulama alanında 600 metrekarelik 2 adet çocuk oyun alanı, 95 metrekarelik fitness alanı, 510 metrekarelik çok amaçlı( futbol ve basketbol için ) saha, 50 metrekarelik kum havuzu, 4045 metrekarelik sert zemin (oturma alanı ve yürüyüş alanı), 2000 metrekarelik koruluk alan ile toplamda 4700 metrekarelik yeşil alan bulunmaktadır. Uygulama alanındaki mevcut yetişkin ağaçlar korunmuştur. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan çeşitli türlerde yetişkin ağaçlar ve çalı grubundaki bitkiler dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge parke taş uygulamasına yer verilecektir. Fitness alanı,  çocuk oyun alanı zeminine renkli kauçuk döşeme uygulaması yapılacaktır. Saha zeminine ise renkli akrilik zemin uygulaması yapılacaktır. Saha ve oyun alanı etrafına ahşap oturma alanlarına yer verilecektir? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00