Belediyeden Kitap Ve Oyuncak Kumbarası

Belediyeden Kitap Ve Oyuncak Kumbarası

İnegöl Belediyesi, İnegöl AVM içerisinde Kitap ve Oyuncak Kumbarası projesini hayata geçirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, insanların okudukları kitaplarını, kullandıktan sonra bir kenara bıraktıkları oyuncaklarını bu kumbaraya bırakarak paylaşma

İnegöl Belediyesi tarafından dün İnegöl AVM içerisinde Fastfood bölümü altında kurulan Kitap ve Oyuncak Kumbarası’nın açılışını Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Gülhan Şahin gerçekleştirdi. Açılışa projeye destek veren Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu İşletme Fakültesi öğrencileri ve öğretmenleri de katıldı. Belediye personeli ve öğrenciler yanlarında getirdikleri oyuncak ve kitapları kumbaraya bırakarak projeyi başlattı.

KİTAP VE OYUNCAK İNSAN YAŞAMININ ÖNEMLİ İKİ UNSURUDUR

Proje açılışında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, kültürlü insanların en büyük dostunun, yardımcısının ve eğlencesinin kitap olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Dimağımızı çalıştıran, hayal gücü sınırlarını genişleten sihirli bir etkisi vardır. Oyuncak ise; çocuk kültürünün en önemli alanı ve en önemli aracıdır. Çocuk, doğumdan yetişkinliğe kadar nesneleri, sesleri, hareketleri, kendi fiziksel özelliklerine uygun olan objelerle veya büyüklerin dünyasına ait objeleri minyatürleri ile algılayıp, kurgulayarak, tanıma ve öğrenmeye çalışır. Bu yüzden hem kitap, hem oyuncak insan yaşamının önemli iki unsurudur. Bundan hareketle Belediye olarak Kitap ve Oyuncak Kumbarası projesini gündeme aldık” dedi.

BU KUMBARA KİTAP VE OYUNCAK ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR!

Yusuf Şen, “Ben biliyorum ki; hemen herkesin evinde kitap ve oyuncak bulunmaktadır. Ben inanıyorum ki; İnegöl, Türkiye’de il ve ilçe nüfus oranlarına göre kitap okuma ortalamasının üzerindedir. Bundan dolayı okuyup bitirdiğimiz, hatta başkalarına da okuttuğumuz evimizin bir kenarında bekleyen onlarca kitap bulunmaktadır. Ayrıca; birçoğumuzun evinde çocuğu olsun olmasın bir sürü oyuncak vardır. Yeni doğmuş bebekten, yetişmekte olan çocuklarımız için onlarca dikkat çekici, cicili bicili oyuncak almışızdır. Çocuklarımız, merakı ve hevesini aldıktan sonrada o oyuncakları bir kenara atmışızdır. Kitap ve Oyuncak Kumbarası projesini başlatırken işte tam da bu noktadan harekete geçtik. Kitap ve oyuncakta israfını önlemek, bencillikten öte paylaşım bilincini oluşturmak ve topluma katkı sağlayacak bireyler olmak için yola çıktık. Kendimiz ya da çocuklarımızın okuyup bir kenara bıraktığı kitaplarımızı, yine çocuklarımızın oynayıp sıkıldığı ve eline bile almadığı oyuncaklarımızı bundan böyle bu kumbaralara atalım. İsrafı önlemek için, ortak paylaşım bilinci oluşturmak için, geleceğimiz ve başkalarına fayda sağlamak için atalım. Atalım ki; topluma bir katkı da biz koymuş olalım. İnegöl Belediyesi olarak kitap ve oyuncakların toplanmasında biz aracılık edeceğiz. İhtiyacı olan okulların ana sınıflarından tutunda normal kütüphanelerine, kreşlere ve Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla da ihtiyacı olan diğer kişi ve çocuklarımıza bunları ulaştıracağız. Şunu da ifade etmek istiyorum. Bu kumbaramız, kitap ve oyuncak çöplüğü gibi algılanmamalı, çöpe ve geri dönüşüme atılması gereken kitap ve oyuncaklar buraya atılmamalıdır. İhtiyacı olan okulların kitap ve anaokullarına bu projemize Uludağ Üniversitesi öğrencileri de destek vermektedir. Onlara ve bu projede bize mekân desteği sunan İnegöl AVM ’ye teşekkür ediyorum”dedi.

Yusuf Şen, açıklamalarının ardından Kitap ve Oyuncak Kumbarası’nın açılışını yaparak ilk kitap ve oyuncağı kendisi attı. Daha sonra Belediye’nin ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu İşletme Fakültesi öğrencileri yanlarında getirdikleri kitap ve oyuncakları kumbaraya bıraktı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22