Belediye`den Sınav Çorbası

Belediye`den Sınav Çorbası

İnegöl Belediyesi tarafından U.Ü. İşletme Fakültesi ve İnegöl M.Y.O. öğrencilerine yönelik olarak geçtiğimiz sene başlatılan ‘Sınav Çorbası' etkinliği bu sene de devam ediyor. Sınava girecek öğrencilerle buluşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, elleriyle ço

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik olarak yapılan ‘Sınav Çorbası’ programına katılarak öğrencilere elleriyle ikramlarda bulundu. Günlük 150 çorbanın ikram edildiği programın sınav haftası boyunca süreceği öğrenildi.

GELENEKSELLEŞTİRİLİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bilindiği üzere Belediye olarak şehrimizdeki hemen tüm eğitim-öğretim kurumlarına ciddi destekler veriyoruz. Okulların onarım ve tadilatlarından çevre düzenlemelerine, kırtasiye ve eğitim yardımlarına kadar birçok konuyu belediye olarak yapıyoruz. Eğitim gönüllüsü olarak çalışan bir belediye olarak, İşletme Fakültemiz ve İnegöl Meslek Yüksek Okuluna da çeşitli katkılarda bulunarak hem fiziki yapılarına hem de sosyal aktivitelerine çeşitli desteklerde bulunduk. İmkânlar ölçüsünde bulunmaya da devam edeceğiz. İnegöl İşletme Fakültemiz ve Meslek Yüksek Okulumuz da kentimize değer katan önemli kurumlarımızdandır. İnegöl Belediyesi olarak şimdiye kadar irili ufaklı birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Birçok projeyi de paydaşlarımızla beraber yürüttük. Bunlardan biri de İşletme Fakültemiz ve İnegöl Meslek Yüksek Okulumuzla beraber organize ettiğimiz; bizim için belki küçük ancak öğrencilerimiz için önemli olan sınav çorbası ikramıdır. Hepimizin bir öğrencilik hayatı vardır. Üniversite okumanın ve özellikle de üniversite sınavlarının öğrencilerin üzerindeki etkisi büyüktür. Sınav dönemlerinde öğrenciler; yoğun bir şekilde stres ve sıkıntı yaşar. Uykusuzluk ve yorgunluğun yanında çoğu kez sınavlara aç girmek zorunda da kalırlar. İşte bu konuda dertlenen Yüksekokul Müdürümüz Sayın Hikmet Sami Yıldırımhan’ın, bizlerle irtibata geçmesiyle ilkini geçtiğimiz sene başlattığımız ve vize sınavları boyunca gerçekleştirdiğimiz, öğrencilerimize çorba ikramlarımız bu sene de devam etmekte” dedi.

750 ÖĞRENCİ BU İKRAMLA BULUŞUYOR

Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden 2 bin 700 civarında öğrencinin, İnegöl’de gerek İşletme Fakültesi’nde gerek Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim öğretimine devam ettiğini belirten Başkan Aktaş, “Öğrencilerimizin 12 Ocak Pazartesi günü başlayan vize sınavları, 16 Ocak Cuma gününe kadar devam edecektir. Öğrencilerimiz farklı derslerden sınavlarda ter dökecekler. Belediye olarak Pazartesi gününden bu yana sabah 09.30’dan 11.00 civarına kadar ücretsiz çorba ikramlarımız sürmekte. Cuma gününe kadar da devam edecek çorba ikramlarımızı, pratik olması açısından bardakta yapıyoruz. Böylelikle günlük 150 öğrencimiz olmak üzere sınav bitimine kadar toplam 750 öğrencimize, içlerini ısıtacak sıcak çorbalarını ikram etmiş olacağız. Öğrencilerimize moral olması, sınav süresince kahvaltıyla uğraşmamaları ve aç olarak sınava girmeleri için ikram ettiğimiz çorbalarımızla öğrencilerimize destek olmak istedik. Kendilerine afiyet olsun diyor, sınavlarında da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68