www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediye Korosundan Konser

Belediye Korosundan Konser

İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu ve İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, uzun süredir gerçekleştirdikleri çalışmalarını İnegöl AVM önünde düzenlenen konserle taçlandırdılar.

Konserde ilk olarak şef Diler Yalaza yönetiminde İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu sahne aldı. İkinci bölümde ise şef Rıdvan Sayın yönetiminde Türk Halk Müziği Gençlik Korosu birbirinden güzel türküler seslendirdi.

 ÜLKE VE ANNE SEVGİSİ SESLENDİRİLDİ

Çocuk korosu programına Hicaz makamında Bestesi Salih Aydoğan'a ‘Yüzyılların ışığısın uygarlıklar beşiğisin, Yeryüzünün çiçeğisin Türkiyem' ve devamında annelere armağan edilen Bestesi Muhterem Sezgin'e ait aynı makamdaki ‘Elim sensin kolum sen, doğrulukta yolum sen, sen birazcık üzülsen dayanamam ben annem' adlı eserlerle başladı.

 HİCAZ ESERLER

Bestesi Dramalı Hasan Güler'e ait Hicaz makamındaki ‘Akşam olur sabah olur yar gelmez' adlı eseri Simge Cayıklı, sonrasında bestesi Muzaffer İlkar'a ait ‘Gönül penceresinden ansızın bakıp geçtin' adlı Hicaz eseri de küçük solistlerden Merve Ay ve Ezel Taş birlikte seslendirdiler. Hemen ardından koro ‘Erkilet güzeli bağlar bozuyor' adlı bir türküyle programına devam etti.

 GENÇLİK MARŞI'YLA SONLANDIRILDI

Solistlerimiz Ömer Asaf Güven ve Muhammed Mustafa Topçu, Hicaz makamındaki türkü  ‘Karanfil oylum oylum geliyor servi boylum'u okurken; koro aynı makamdaki eserlerle programına devam etti. ‘Bütün dünya buna inansa', Barış Manço'nun ‘Arkadaşım eşek' eserlerinin ardından koro gençlik marşı ile programına son verdi.

 TÜRKÜLERE DOYDULAR

Programın ikinci bölümünde sahne alan şef Rıdvan Sayın yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Sivas Divriği yöresine ait bir türküyle başladı: ‘Gine gam yükünün kervanı geldi' ve devamında Ankara yöresinden bir türkü ile devam etti: ‘Su sızıyor sızıyor taşların arasından''

 SOLİSTLER GEÇİDİ

Sivas Şarkışla yöresi Aşık Veysel'e ait ‘Uzun ince bir yoldayım yürüyorum gündüz gece' adlı türküyü solist Dursun Yılmaz, Kayseri yöresinden ‘Bahçe duvarını aştım' adlı türküyü solist Duygu Sağlam, Amasya Merzifon yöresine ait  ‘Felek şad olacak günün görmedim' adlı türküyü de solist Mustafa Küskü seslendirdi.

 NEŞET ERTAŞ'TAN NAĞMELER

Koro ilki Sivas Şarkışla yöresine ait ‘Hacel obası' ve diğeri Kırşehir yöresinden Neşet Ertaş'a ait ‘Ben bu yıl yârimden ayrı düşeli' adlı iki türküyle programına devam etti. Sivas Divriği yöresine ait ‘Akşam olur garanlığa kalırsın' adlı türküyü solist Berkecan Yavuz, ‘Ay saçı burma, uzakta durma, gel ay sevgilim, boynunu burma' adlı Azeri türküyü de solist Tuğba Acar seslendirdi. Solist Zeynep Uğurlu ‘Bin cefalar etsen almam üstüme' adlı beste formundaki türküyü seslendirirken; koro da Samsak Döveci türküsüyle programını sürdürdü.

 POTPORİLER RENK KATTI

Şef Rıdvan Sayın'ın potporileri ile renklenen konserin sonunda ‘Çarşambayı sel aldı bir yar sevdim el aldı' adlı türküyü solist Emin Semiz, Elazığ Harput yöresine ait ‘Ne feryad edersin divane bülbül' adlı türküyü de solist Serkan Küçükçelebi seslendirdi.

 Program koronun seslendirdiği birbirine bağlı türkülerle son buldu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25