www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediyenin Aldığı Karar Doğru, Ancak Ayrımcılık Var

Belediyenin Aldığı Karar Doğru, Ancak Ayrımcılık Var

Belediyenin aldığı karar neticesinde kapatılmasına karar verilen 3 düğün salonundan birisi olan Tuna-1 Düğün salonunun sahibi Ahmet Tuna, Belediye’nin aldığı karara saygı duyduğunu, ancak ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

İnegöl Belediyesi’nin şehir içindeki düğün salonlarına ilişkin Belediye Meclisinde oluşturulan Düğün Salonları Komisyonunca 2 yıldır yürüttüğü çalışma sonucunda, Erenler Düğün Salonu, Tuna 1 ve Kervan Düğün salonu olmak üzere 3 düğün salonunun kapatılması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda kamuoyuna duyurulan bu çalışmanın ardından, Tuna Düğün Salonları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuna, belediyenin bu kararına saygı duyduğunu, ancak ayrımcılık yapıldığını düşündüğünü belirtti.

Merkezdeki Hangi Salonun Otoparkı Var?

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Ahmet Tuna, bu karar alınmadan önce Tuna-1 düğün salonunu kapatma kararı aldığını belirtti. Bir süre önce salonun camlarına kiralık yazısı yazdığını da kaydeden Ahmet Tuna; “Tuna düğün salonları sahibi olarak belediyenin ayrımcılık yaptığına inanıyorum, neden ayrımcılık yapılıyor derseniz; merkezdeki hangi salonun üstünde, yanında yerleşim alanı yok. Hangisinin kendine ait otoparkı var. Üstelik Çardak Düğün salonu yerleşim alanı içinde olduğu halde camii karşısında. İnegöl’de de otoparkı kendine ait olan tek düğün salonu Tuna-3 düğün salonudur” dedi.

Adaletse Merkezdeki Tüm Salonları Kapatsınlar

Kapatılması söz konusu olan Tuna-1 düğün salonu hakkında da konuşan Ahmet Tuna; “Tuna-1’i alınmış düğünlerin bitimi sonunda zaten kendim kapatmaya karar

 vermiştim. Sebebi ise hem küçük, hem de modern bir salon değil. Gürültü kirliliği, otopark eksikliği var diye kapatmaya kalktıkları en son salon Tuna-1’dir. Neden, Tuna-1’in diğerlerinin olduğu kadar otopark sorunu yoktur. Ayrıca Şebboy Caddesi

sakini olarak, karşımda AVM diye yapılan dev bir beton yığını var. AVM’den gelen gürültü Şebboy Caddesi yaşayanlarını ne kadar rahatsız ettiğini belediye araştırdı mı? Bir kaç kişinin encümende el kaldırmasıyla kapanan üç salon değil, adaletse eğer; şehrin huzuru için ayrımcılık yapmadan otoparkı salona ait olan, hemen yanında yerleşim olmayan salonların dışındaki merkezde bulunan salonların tamamının kapanmasını beklerdim. Üç salonun gürültü ve sorunluymuş gibi gösterilmesi ne kadar adaleti temsil ediyor” diye konuştu.

“Tuna-1’i Ben Kapattım Belediye Değil”

Tuna, altını çizmek istediği bir konu olduğunu da ifade ederek; “Ben Belediyenin aldığı karardan önce Tuna-1’in camına kiralık diye bir tabela asmıştım. Tuna-1’i ben kapattım, belediye değil. Benim üzüldüğüm nokta belediyenin adil çalışma yapmamasıdır” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19