www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediyespor Basketbolda Galibiyetle Başladı

Belediyespor Basketbolda Galibiyetle Başladı

2012-2013 Basketbol sezonunda Bursa basketbol liglerinde 5 kategoride birden mücadele edecek olan İnegöl Belediyespor, sezonun ilk maçında Yıldız Erkek takımı ile galip gelerek sezona iyi bir başlangıç yaptı.

İnegöl Kapalı spor salonunda oynanan müsabakada, M.G. Spor Kulübünü ağırlayan temsilcimiz baştan sona çekişme içerisinde geçen müsabakayı son dakikalardaki gayreti ile 51- 46 önde bitirerek sezonun ilk maçında sahadan galip ayrılmayı başardı.

Müsabakaya antrenör Levent Ayas yönetiminde Emre Erdoğan, Oğuzhan Karataş, Oktay İncebay, Oğuzhan Aytaer ve Tolga Yılmaz ilk beşi ile başlayan Belediyespor, ilk periyodu 11-12 kapatırken, ikinci periyotta oyun kurucusunu değiştiren temsilcimiz alt kategori oyuncusu olmasına karşın skora katkısı ve savunmadaki başarısı ile oyun kurucu Oğuzhan Üçevliler ve forvetler Batuhan Öke ve Oktay İncebay’ın sayıları ile 13-9 önde kapatarak devreye 24-21 önde girmeyi başardı.

Belediyespor basketbol takımı ikinci devrede ilk periyotu 13-16 geride kapatırken son periyota 37-37 berabere girdi.

Son periyotun son dakikasına kadar başa baş geçen müsabakada son üç dakikada oyuna kattığı ekstra çaba ve bitime 1 dakika kala bulduğu basket faul ile 5 sayı üreten Furkan Berkant Kaya takımının öne çıkmasına katkı sağladı ve Belediye spor sahadan 51-46’lık sonuçla galip ayrılarak sezona galibiyet ile başladı.

İnegöl Belediyespor’un elde ettiği derecelerle başarı grafiğini yükselttiğini belirten Belediyespor Başkanı Adem Tayyar, başarılarından dolayı Antrenör Levent Ayas nezaretinde tüm sporcuları tebrik ederek, bu galibiyetin devam etmesini diledi.

İNEGÖL MASA TENİSİ KIZ TAKIMI YİNE FİNALLERE KALMA BAŞARISI GÖSTERDİ

Belediyespor’da bir başarı da masa tenisi kız takımından geldi. İnegöl Belediyespor masa tenisi kız takımı da 20-21 Ekim tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda gerçekleştirilen Yıldızlar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası A Grubu Maçlarında elde ettiği başarılarla Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Çoğunluğu profesyonel ligde oynayan sporculardan oluşan takımlar arasında kendini gösteren İnegöl Belediyespor masa tenisi takımı, A-B-C-D grupları halinde yapılan elemelerde mücadele ettiği A grubunda 8 maçtan 6’sında galip gelirken 2 maçta ise mağlup oldu. Grubunu 2. sırada tamamlayarak ilk 6 takım arasına giren İnegöl Belediyespor Yıldız Kız Masa Tenisi Takımımız, K.K.T.C’nin de yer aldığı toplam 24 takımla beraber 2013 yılının ortalarına doğru yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarında mücadele edecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediyespor Başkanı Adem Tayyar, İnegöl Belediyespor Masa Tenisi Takımı’nın 3 sezondur Türkiye Şampiyonası elemelerini geçerek final müsabakalarına katıldığını belirtti. Masa Tenisi takımının aynı zamanda şampiyonada mücadele edecek olan 24 takım arasında Türkiye’nin en iyi 16 takımı arasına girdiğini de söyleyen Tayyar,  “Bunun yanı sıra İnegöl Belediyespor Yıldız Kız Takımımız finallerde Bursa İlini temsil eden tek bayan takımı olma özelliğine de sahip. Ben bu başarıların gerçekleşmesinde başta antrenörümüz İsmail GÜMÜŞ olmak üzere sporcularımız; Selin Çelik, Firuze Server ve Rabia Süreyya Bezen’i canı gönülden kutluyor finallerde başarılar diliyorum” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19