www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediyespor´da 800 Sporcu Sertifikasını Aldı

Belediyespor´da 800 Sporcu Sertifikasını Aldı

İnegöl Belediyespor´un 2 dönem olarak düzenlediği yaz spor okulları sona erdi. 8 ayrı branşta eğitimlerini tamamlayan yaklaşık 800 sporcu için sertifika töreni düzenlendi.

İnegöl Belediyespor´un Temmuz ayı başında startını verdiği yaz spor okulları sona erdi. 1´er aylık dönemlerle iki dönem şeklinde 8 ayrı branşta gerçekleştirilen yaz spor okullarında, yaklaşık 800 sporcu eğitim aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan sporcular için bugün Belediye Spor Salonunda sertifika töreni düzenlendi.

SOKAKLARI ALTINDAN DÖŞESEK KIYMETİ YOK

Yaz spor okullarında eğitim alan sporcular ile ailelerinin yoğun katılım gösterdiği sertifika törenine; Belediye Başkanı ve Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş ile Belediyespor yöneticileri de katıldı. Sporcuların gösterileriyle başlayan sertifika töreninde, Başkan Aktaş çocuklara ve ailelerine yönelik bir konuşma da yaptı. İnegöl Belediyesi´nin alt yapıdan üst yapıya, sportif ve kültürel faaliyetlerden diğer tüm alanlara varana kadar bir sürü çalışmaya imza attığını ifade eden Aktaş, ?Şunu da unutmayın ki; biz sokakları altından döşesek kıymeti yok. Geleceğimiz olan bu yavrularımızın zihinlerini ve beyinlerini doğru şeylerle doldurup onları doğru yönlendirmemiz gerekiyor? dedi.

ŞEHRİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

İnegöl´ün güzel bir şehir olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Aktaş, ?İnegöl´ün avantajları çok fazla. Belki hızlı büyümeden kaynaklı bazı dezavantajları var ama gittiğim her yerde söylüyorum lütfen şehrimize hep beraber sahip çıkalım. Şikayet etmeye hiçbirimizin hakkı yok. Bu şehirde yaşayan bireyler olarak gerçekten şehre sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer herkes bu noktada üzerine düşen görevi yaparsa inanıyor ve ümit ediyorum ki gelecek çok daha güzel olacak. Hani çok amiyane bir tabir var biliyorsunuz; herkes evinin önünü süpürürse sokaklar temiz olur, sokaklar temiz olursa mahalle temiz olur, mahalle temiz olursa şehir temiz olur, şehir temiz olursa ülkemiz temiz olur ve ülkemiz temiz olursa dünyamız temiz olur. Herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeli? diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZIN SOSYALLEŞMESİNE İMKAN SAĞLAYIN

Başkan Aktaş, anne ve babalara seslendiği konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: ?Anne ve babalara acizane tavsiyem, yaz spor okullarının yapılmasının ana esprisi de budur. Bu çocuklar sabahtan akşama kadar okula giden, imtihanlara giren, üniversiteye hazırlanan, okuyan, çalışan varlıklar değil. Bu çocukların bir dünyası var. Bu çocukların bir geleceği var. Anne ve babalar olarak yapılacak en güzel yatırım çocuklarımızın geleceğine olan yatırımdır. İşte yaz spor okullarının ana esprisi de budur. Telefondan başını kaldırmayan, internet başından hiç ayrılmayan hiç sosyalleşmeyen, evden dışarı doğru dürüst çıkmayan, arkadaşlarıyla, büyükleriyle sohbet etmeyen makineleşmiş çocuklar? Aynı uyuşturucu problemi gibi teknoloji bağımlılığı problemi de başladı. Muhakkak internete girecekler ama lütfen onların sosyalleşip yeni arkadaşlar edinmesine de imkan sağlayın.?

800 ÇOCUK EĞİTİM ALDI

?Bu yıl 12´ncisini düzenlediğimiz yaz spor okullarımızda voleybolda 140 çocuğumuz, basketbolda 150 çocuğumuz, masa tenisinde 65 çocuğumuz, yüzme branşında da 276 çocuğumuz, jimnastikte 43, Oryantiringte 40, okçulukta 20, dağcılık ve sportif tırmanış branşında 56 olmak üzere yaklaşık 800 çocuğumuz yaz spor okullarına katılmış ve sertifika almaya hak kazanmış. Ben öncelikle bu çocuklarımıza emek veren değerli hocalarımıza, Belediyespor´umuzun yöneticilerine ve her şeyden önemlisi de bu medeni cesareti göstererek çocuklarını bizlere emanet eden siz değerli anne babalara çok teşekkür ediyorum.?

?Yaz spor okulları bitti ama kış spor okullarımız da var. Kış spor okullarından da çocukların dersleri ve eğitim hayatı etkilenmeyecek şekilde muhakkak suretle istifa edilmeli. Anne babalarda bu anlamda bir beklenti olduğunu da görüyorum. Özellikle futbolla ilgili. Acaba çocuğum futbolcu olur mu? Çok iyi kazanç sağlar mı? Gibi beklentiler var. Kıymetli misafirler, bu memleketin bu kadar futbolcuya ihtiyacı yok. Binlerce çocuk beklenti içerisinde. Bu memlekete oto tamircisi de lazım, çiftçi de lazım, fabrikada çalışacak işçi de lazım, öğretmen de lazım, memur da lazım, amir de lazım. Sadece futbolla çocukları beklenti içerisine sokmak çok sağlıklı değil. Bırakın kabiliyetleri doğrultusunda bir spor branşıyla ilgilensinler ve aynı zamanda hayata hazırlansınlar. Eğer kabiliyeti varsa, bu çocuk basketbolcu olacaksa, halterci olacaksa, voleybolcu olacaksa bunu zaten kimse engelleyemez. Lütfen onları ısrarla bir spor branşına yönlendirerek geleceklerini karartmayalım.?

ÜLKEMİZİN TEK KURTULUŞ KAYNAĞI SİZLERSİNİZ

Konuşmasının sonunda ise çocuklara seslenen Aktaş, ?Siz ülkemizin tek kurtuluş kaynağısınız. Türkiye´nin içeride ve dışarıda düşmanları çok fazla. Etrafımız savaş alanı. İnanın hepsi peril perişan durumdalar. 80 milyonluk Türkiye, dimdik ayakta. Eksiklere ve aksaklara rağmen her geçen gün üretimini ve ihracatını arttırıyor. Artık dünyada Türkiye´nin referans alamadığı hiçbir ülke yok. Ama bu Türkiye´nin hedeflerine ulaşması ve daha iyi yarınlara varması için sizlere çok iş düşüyor. Hem derslerinize çok çalışacaksınız hem iyi birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacaksınız hem de anne ve babalarınızın yüzünü kara çıkarmayacaksınız. Spor ve sanatla da muhakkak suretle ilgilenin. Belediyemizin sanatsal faaliyetleri de var biliyorsunuz. İnşallah hayatta hep güzelliklerle karşılaşırsınız? ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından sporculara sertifikaları takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle tören son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25