BELEDİYEYE ELEŞTİRİ YAĞMURU

BELEDİYEYE ELEŞTİRİ YAĞMURU

Demokrat Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Altındiş, İnegöl'ün kaderine terk edildiğini belirterek Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yönelik; Bu işler gazetelere poz vermekle, 3-5 nikâh kıymakla, inşallahla, maşallahla olmuyor” dedi.

 

Demokrat Parti ilçe Başkan Yardımcısı Mustafa Altındiş, dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında İnegöl Belediyesi’ni ve Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tutarken Büyükşehir Yasası’nın yanlış olduğunu bir kez daha dile getirdi.

“İSTANBUL BELEDİYESİ DE Mİ BECERİKSİZ?”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Altındiş, “Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle adeta kaderimize terk edilmiş hissediyoruz. Takribi bir yıl önce yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası bizlere ağır bedel ödettiriyor. Biz Demokrat Parti olarak bu olumsuzlukların yaşanacağını biliyorduk. Yasa meclisten geçmeden önce İnegöl kamuoyuna, siyasi partilerin başkanlarına, sivil toplum örgütlerine ayrı ayrı üstüne basa basa, ‘Yapmayın, İnegöl’e, Yenice’ye, Cerrah’a, Kurşunlu’ya, Tahtaköprü’ye, İnegöl’ümüzün 96 köyüne kıymayın’ denilse de adeta at gözlüklerini takmış iktidar partisi mensupları sağı solu görmeyen körler ‘Bugün İstanbul Belediyesi gelse sorun çözülmez’ diyorlar. Acaba öyle mi diye düşünüyoruz. İnegöl Belediyesi gibi Bursa Belediyesi gibi İstanbul Belediyesi de mi beceriksiz. Perşembe pazarı çöktü, halin bir kısmı çöktü, organize kavşağında bırakın arabayla, yaya yürümek mesele haline geldi. İnegöl’ümüzün 40 küsur köyü elektriksiz kaldı. Hala elektriği olmayan köyler var. Sayın Belediye Başkanı bu işler orada burada kurdele kesmekle olmuyor. Gazetelerde boy boy poz vermekle, 3-5 nikâh kıymakla, inşallahla, maşallahla olmuyor. Fen İşleri memurlarını sağ amiri yapmakla, 2 bin 500 nüfusa belediye başkanlığı yapmış, 12 bin 500 nüfuslu bir beldeye yani Yenice’ye başkan yardımcısı atamak olmuyor, aklımıza şu söz geliyor; ‘Her ağaçtan düdük olmuyor, olsaydı eşeğin kuyruğunda klarnet olurdu’. İlk kar yağdığı gün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 3 iş makinesi geldiğini ve ikisinin arızalandığını kamuoyundan öğrendik. Sayın Bursa büyükşehir Belediye Başkanı Recep ağa, Bursa’da tarihi eserleri tamir etmekle mi meşguldü? Greyderler, kepçeler tarihi eserlerin bahçelerini mi kazıyordu, ne buluyorsa bu tarihi eserlerde o da ayrı bir düşündürücü sorun” dedi.

İL OLMAKTAN VAZGEÇTİK ESKİ STATÜMÜZÜ VERİN

İnegöl’ün, Yenice’nin, Cerrah’ın, Tahtaköprü’nün ve Kurşunlu’nun kaderlerine bu işler için mi terk edildiğini sorgulayan Altındiş, “Bu çileler halka çektirildi. Yenice’nin çift şeritli yolunu tek şeride düşürdünüz, içinden geçen dereler taştı bir önlem almadınız merkeze 100 metre mesafede evlerimize arabalarımızla gidemedik. İnegöl metal sanayimizde greyder görmedik. Esnaf sanatkâr kendi imkânları ile dükkânların karını küredi. Göstermelik bir gün tuzlama yapıldı o da 25 metre arayla. Bu millet İnegöl’e muhtar değil Belediye Başkanı seçti. Gereğini yapın. Millete hizmet için varsanız. İşte bunun için ağababalarınıza çıkarttığınız Büyükşehir Yasası, bizlere, İnegöl’ümüze yaramadı ve yaramayacak deyin koltuklarınızı kaybetmek pahasına masanıza yumruğu vurun. Sayın AK Partililer, AK Parti’nin kara kadroları… Şahsım Mustafa Altındiş, yasa çıkmadan önce Sayın Milletvekilimize, sayın muhtarımıza yani Belediye Başkanımıza, eski ilçe başkanımıza telefonumdan dediğim gibi; ‘Tarih sizi affetmeyecek’. İnegöl, beldeler, köyler, eski statülerine kavuşmayı bekliyor. İnegöl il olmaktan beldeler ilçe olmaktan vazgeçti” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07