www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BENZİN İSTASYONU 4 YIL ÖNCESİNİN KARARI

BENZİN İSTASYONU 4 YIL ÖNCESİNİN KARARI

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneğine ziyarette bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret Sanayi Odasının Organize Sanayi Bölgesi ikinci cadde üzerinde yaptığı binanın yanına yapılan benzin istasyonu ile alakalı tartışmalara son noktayı koydu. Akt

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneğine ziyarette bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret Sanayi Odasının Organize Sanayi Bölgesi ikinci cadde üzerinde yaptığı binanın yanına yapılan benzin istasyonu ile alakalı tartışmalara son noktayı koydu. Aktaş, Benzin istasyonun yapılması kararının 4 yıl önce Belediye meclis toplantısında alındığını ve İTSO binasının yapılma kararı çıkmadan benzin istasyonunun yapılmasına karar verildiğini söyledi.

 

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneğini ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dernek Başkanı Yahya Balakuş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yapmış olduğu sürpriz ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Balakuş konuşmasında Başkan Aktaş’a bazı aksaklıklardan bahsederek şunları söyledi, “İnegöl’ün en önemli yerlerinden biri olan İshakpaşa cami etrafında ışıklandırma yapılmasını istiyorum. Ayrıca İshakpaşa camisine ait tuvaletlerde yok. Bu iki konu vatandaştan tarafından birçok kez dile getirilse de bununla alakalı hiçbir çalışma yapılmadı. İnegöl’ün değerlerinin yansıtıldığı Kent müzesi önünde bulunan demirlerde müzeye hiç yakışmıyor.” dedi.

Dernek Başkanı Yahya Balakuş’un dile getirdiği konuların ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İshakpaşa cami etrafında Ramazan ayına kadar ışıklandırma ve düzenleme çalışmaları yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Aktaş, “Ramazan ayına kadar İnegöl’ün tarihi yerlerinden biri olan İshakpaşa cami etrafında ışıklandırma çalışmalarını yapacağız. Işıklandırma çalışmalarının yanı sıra vatandaştan gelen talepler doğrultusunda camiye ait tuvaletlerin olmaması nedeniyle camiye ait tuvaletlerde yapacağız. İlk başta bayanlara yönelik tuvalet yapacağız. Dile getirdiğimiz bu çalışmaların ışıklandırma çalışmalarını Ramazan ayına kadar bitirmek istiyoruz. Diğer çalışmamız olan tuvaletlerin de çalışmalarına kısa süre başlayıp sonuçlandıracağız. Ayrıca Kent müzesinin önünde bulunan ve kötü görünümü olan demirleri kaldırıp yerine plastikleri takacağız.” dedi.

Benzin istasyonu 4 yıl öncesinin kararı

Öte yandan Başkan Aktaş, son günlerde yaşanan İnegöl Ticaret Sanayi Odasının Organize Sanayi Bölgesi ikinci cadde üzerinde yaptığı binanın yanına yapılan benzin istasyonu ile alakalı tartışmalara da son noktayı koydu. Aktaş, Benzin istasyonun yapılması kararının 4 yıl önce Belediye meclis toplantısında alındığını ve İTSO binasının yapılma kararı çıkmadan benzin istasyonunun yapılmasına karar verildiğini söyledi.

İnegöl Alışveriş Merkezi(AVM)nin yapıldığı alanın yanında bulunan ve birçok kez tartışmalara neden olan Yelken halı saha konusu hakkında da açıklamalarda bulundu. İnegöl Belediye tarafından yapılan tekliflerin işletme sahipleri tarafından kabul edilmediğini aktaran Başkan Aktaş, “Bizim yapmış olduğumuz teklifler firma sahipleri tarafından kabul edilmiyor. Bizde bir yerde İnegöl Belediyesinin menfaatlerini düşünmek zorundayız.”dedi.

Aktaş konuşmasının sonunda eski köseleciler kırtasiye önünde bulunan yüksek rampa konusunda çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19