?BERABERLİĞİMİZ İLELEBET SÜRECEK?

?BERABERLİĞİMİZ İLELEBET SÜRECEK?

İnegöl Manav Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Türkiye´nin milli birlik ve beraberliğinin ilelebet süreceğini ve terör belasından güçlenerek çıkacağını ifade etti.

 

İnegöl Manav Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara ve Diyarbakır´daki patlamalar sonrası dernek binası önünde bir basın açıklaması yaparak teröre tepki gösterdiler.

 

BÖLEMEZSİNİZ!

Ankara ve Diyarbakır´da yaşanan terör saldırıları sonrası İnegöl´de teröre tepkiler yükselmeye devam ediyor. İnegöl Manav Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği, önceki akşam dernek binası önünde toplanarak Türk bayrakları ile süsledikleri caddede basın açıklaması gerçekleştirdiler. Düzenlenen toplantıda teröre tepki gösterilirken, tarihten örneklerle bölücülere ?Türkiye´yi bölemezsiniz? mesajı gönderdi.

 

?LANETLİYOR, NEFRETLE KINIYORUZ?

Dernek yönetimi ve kalabalık üyelerin katıldığı basın açıklamasında konuşan Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz, Türkiye´nin terör belasından güçlenerek çıkacağını ifade ederek; ?Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Türk milleti olarak tarihin her döneminde üzerimize oynanan oyunlardan nasıl güçlü bir şekilde çıktıysak, düşmanlarımızı perişan ettiysek, son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan terör belasından da güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz? dedi.

 

?MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İLELEBET SÜRECEK?

Açıklamasında tarihten örnekler vererek Türkiye´nin bölünemeyeceğine vurgu yapan Kızmaz, ?Milletimizin ve devletimizin gücü, sağduyusu, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan terörü yok etmeye, bitirmeye, dün olduğu gibi bugün de Allah´ın yardımı ile yetecektir. Orta Asya´dan Anadolu´ya gelen atalarımız yüzyıllardır bu topraklarda adaleti, hoşgörüyü, barışı, kardeşliği sağlamışlardır. Alparslan´ın, Süleyman Şah´ın, Ertuğrulgazi´nin torunları olarak Osmanlı´nın 700 yıllık cihan şümül anlayışıyla Mustafa Kemal Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet ile milli birlik ve beraberliğimiz ilelebet sürecektir. Kim birlik ve beraberliğimize kast etmeye niyetlenirse inanıyoruz ki devletimiz ve milletimiz o mihrakları yok edecektir? şeklinde konuştu.

 

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kızmaz, İnegöl Manav Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği olarak terörü kınadıklarını bir kez daha ifade ederek; ?Nereden gelirse gelsin terör terördür. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bütün hareketlerde milletimiz devletimizin yanında dimdik duracaktır. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve arkasındaki karanlık odakların tuzağına düşmemektir. Ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda şehit olan bütün kardeşlerimize Allah´tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54