BERBER; BATININ HAK ANLAYIŞI FARKLI

BERBER; BATININ HAK ANLAYIŞI FARKLI

Kaçkar TV’de yayınlanan Anadolu Gündemi programına konuk olan Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Avukat Salih Berber, insan hakları ve özgürlükler konusunda yaptığı açıklamalarında batılı ülkelere göndermeler yaptı. Berber, ikinci dünya savaşı ve bunu

Kaçkar Televizyonunun Ajans Yorum stüdyolarından canlı olarak yayınladığı Anadolu Gündemi Programına konuk olan Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Av. Salih Berber, insan hakları ve özgürlükler konusunda batılı ülkeleri sert dille eleştirdi.

 İnsan hakları kavramının iki ana kelimeden oluştuğunu ifade eden Berber, insan ve hak kelimelerinin ne anlama geldiği tam olarak anlaşılamadığı zaman çözüm için ulaşılacak noktanın yanlış olacağını söyledi. Berber, “İnsan evrendeki varlıklar arasında, kâinatta önemli bir yere sahiptir. İnsanların en büyük sorunu insanı tanımamaktır. İnsan, özünde iyiliği de kötülüğü de barındırır. Sorumluluk çağına gelinceye kadar olumlu değerler olumsuz değerlerden üstündür. Olgunluk ve sorumluluk çağına geldiğinde, çevrenin etkisi ve kendi istek ve seçimi ile ya özünde taşıdığı o olumlu değerleri geliştirerek yükselir. Veya olumsuz yönlerini ön plana geçirerek bulunduğu konumdan daha da aşağıya düşer” dedi.

 Uluslar Arası İlişkilerde Güçlüysen Haklısın Kuralı Yürürlüktedir

Hak kavramına da değinen Berber, “İnsan kavramı gibi hak anlayışında da bazı yanlışlıklar yapılmaktadır. En büyük yanlışlık hakkın nereden doğacağı noktasındadır. Batı düşüncesi Gücü, Çokluk, İmtiyazı ve Menfaati hak nedeni saymaktadır. Onlara göre gücü olan, çok olan, imtiyazlı olan, menfaati olan haklıdır. Gücü Hak Nedeni Sayanlar: Birleşmiş Milletler Teşkilatında yaptırım kararı almaya yetkili olan Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi (Amerika, İngiltere, Rusya Çin, Fransa) 2. Dünya Savaşının galipleridir. Güvenlik Konseyinin bu 5 daimi üyesinden biri bir karara hayır derse, onların deyimi ile veto hakkını kullanırsa o karar geçmez, bir anlam ifade etmez. Uluslar arası ilişkilerde güçlüysen haklısın kuralı yürürlüktedir. Amerika Afganistan’ı ve Irak’ı bu mantıkla işgal etmektedir. Yine batılılar hileli yollarla elde ettikleri çoğunluğu hak nedeni saymaktadırlar. Hâlbuki bunu her yerde uygulamazlar. Kendileri dışındakiler çoğunluğu elde idence bu sefer çifte standart uygularlar. Irkçı Emperyalistler, Siyonistler;  Yahudilerin üstün, efendi ırk olduğunu, diğer milletlerin onların hizmetçisi ve kölesi olduğunu, dolayısıyla bu imtiyaz nedeniyle kendilerinin her şeyde haklı olduklarını iddia ederler. Aynı düşünceye batılı birçok ülke ve millet de sahiptir. Menfaati Hak Nedeni Sayanlar: Yine batılılar ve Siyonistler kendi menfaatlerini temin etmek için başvurdukları her yolu meşru görürler, bun da kendilerinin hak sahibi olduklarını iddia ederler. Afrika’yı bu mantıkla sömürüyorlar. Silah ticaretini bu mantıkla yapıyorlar. İşgal ve katliamları bu mantıkla yapıyorlar” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07