Berber Esnafı Süresiz Mesaiden Şikâyetçi! ÇALIŞMA SAATLERİNE STANDART İSTEDİLER

Berber Esnafı Süresiz Mesaiden Şikâyetçi! ÇALIŞMA SAATLERİNE STANDART İSTEDİLER

İnegöllü genç berberler, sabah saatlerinden gece geç saate kadar çalışmanın zorluklarından bahsederek yaz ve kış aylarında ayrı ayrı uygulanmak üzere çalışma saati standardı getirilmesini istiyor. 15 civarında berber, bu taleplerini İnegöl Kuaför ve Berbe

İnegöl Kuaför ve Berberler Odasına üye 15 berber, çalışma saatleri konusunda Başkan Erhan Güven’i ziyaret ederek taleplerini bildirdi. Grup adına açıklama yapan Mehmet Ali Denel, berberler olarak çalışma saatleri konusunda sıkıntılarının olduğunu, bazı illerde saat 21.00 civarında berberlerin kapatıldığını öğrendiklerini ifade ederek, İnegöl’de de benzer uygulamanın yapılması konusunda talepte bulundular. Sosyal yaşantıları olmadığından yakınan Denel, “Arkadaşlarımızla, eşimizle, ailemizle misafirliğe gitmeye, gezmeye zamanımız yok. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Başka illerde bunun için çalışmalar yapıldığını öğrendik. Biz de yaz ve kış saati uygulamasına gidilmesini talep ediyoruz. Bunun için de kış aylarında saat 20.00, yaz aylarında da 21.00’de berberlerin dükkânlarını kapatmasının uygun olacağını ve tüm üyelerin de buna sadık kalacağını ümit ediyoruz” dedi.

Ortak Bir Saat Bulunabilir

İnegöl Kuaför ve Berberler Odası Başkanı Erhan Güven ise, üyelerin bu şekilde bir araya gelerek ortak sorunlarına ortak çözüm aramalarının mutluluk verici olduğunu kaydederek, “Tabii gezmek, eğlenmek, ailenizle, eşinizle zaman geçirmek sizlerin de hakkı. Böyle bir düşünceyle bir araya gelerek bu konuyu bizlere taşımanız bizleri mutlu etmiştir. Biz Pazar günüde berberlerin açılmaması için ciddi gayretler sarf ettik. O zaman Allah rahmet eylesin Hikmet Şahin, Pazar günü ruhsatlarını iptal etti. Ailelerden çok ciddi teşekkürler aldık ama Pazar gününü tatil ettirmek adına çok uğraş verdik. Sizin sorununuz da hemen çözüme kavuşacak bir durum değil. Oturup önce yönetim kurulu üyelerimizle, sonra da tüm üyelerimizle konuyu konuşmalıyız. Üyelerimizin ortak kararı ile bir saat belirlenebilir” diye konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22