www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bereketli Cuma İndirimleri Başladı

Bereketli Cuma İndirimleri Başladı

?Kara Cuma? indirim gününe tepki gösteren Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı yönetimi ve esnafları, gerçekleştirdikleri istişareler sonucunda ?Bereketli Cuma İndirim Günleri? uygulamasını hayata geçirdiler. Uygulamanın ilki dün dualarla başlatıldı.

Dinimizin önemli günlerinden olan Cuma gününün önemine dikkat çekmek isteyen kadın işletmecilerin başlattığı kampanyada ürünlerde yüzde 50´ye varan indirimler sağlanıyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Belediye Başkanı Alper Taban,AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan da Beylik Hanına giderek, kadın esnaflarla birlikte Cuma duası yaptılar.

Her gün dualarla işyerlerini açan 36 işyeri sahibi kadın esnaf, ?Bereketli Cuma İndirim Günleri? kampanyasıyla dikkat çekiyorlar.Cuma namazı öncesinde İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri işyerlerinden alışveriş yaptılar.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar, ?Ne yazık ki dünyada Cuma´yı kara Cuma diye lekeleyip indirim günleri yapan insanlar var. Biz han esnafı olarak bu konuya çok üzüldük. Yönetim kuruluyla yaptığımız istişare sonucu han esnafıyla da görüştük. Beraberinde yaptıkları bu uygulamaya ?Bereketli Cuma´ adı altında her ayın 3´üncü Cuma´sını indirim günleri yaptık. Bunu devam ettireceğiz. Sizlerin de gelip bizlere katkı vermesini önemsiyoruz. Türkiye´de bir ilk olacak. Hanımlar Çarşısı var ama bir hanın tamamını bayanların çalıştırdığı bir hanı ilk defa biz gerçekleştiriyoruz ve hanımlar çarşısı olarak bir han ilk defa böyle bir faaliyette bulunuyor? dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Çok büyük bir farkındalık oluşturuyorsunuz. Burası tarihi bir han, bu han içerisinde 36 tane hanımefendi bir araya geldi ve burada çok kaliteli işler yapmaya çalışıyorlar. Burası Allah´ın izni ile çok daha iyi günlerde, güzel günlerde güzel yerlere gelecek. Böyle bir örnek yok? Bugün burada çok değerli misafirlerimizle beraber size destek verip buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Kara Cuma diyorlar, leke çalmaya çalışıyorlar. Cuma Müslümanların günüdür ve bereketlidir. Cuma günü bizim için çok özeldir. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Burada çok daha güzel, cıvıl cıvıl günler görmek istiyoruz. Tüm ilçe halkımızı ve burayı merak eden herkesi hana davet ediyorum? şeklinde konuştu. 

UFACIK DESTEKLE BÜYÜK ÇALIŞMALARA İMZA ATABİLİYORLAR

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, ?Tarihi bir handa tarih geleneğimiz olan ahiliği yaşatıyorsunuz. Hanın dualarla açılması ve sizin dayanışmanız köklü medeniyetimizin çok güzel bir örneğidir. AK Parti hükümeti olarak her daim kadın esnafımızın ve girişimcilerimizin artmasından yanayız. Kadın istihdamının gelişimi için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Kadına en ufak bir destek verdiğinizde o ufacık destekle çok büyük çalışmalara imza atabiliyor. Her kadın esnafımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, bereketli Cumalar diliyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar okunarak ?Bereketli Cumalar´ temennisinde bulunuldu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01