BEŞ MECLİS ÜYEMİZLE BELEDİYE BAŞKANINI DEVİRİRİZ

BEŞ MECLİS ÜYEMİZLE BELEDİYE BAŞKANINI DEVİRİRİZ

Aralık ayı ilçe divan toplantısında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, ‘beş üyesi kalmış parti’ sözlerini eleştiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, “Biz 5 kişi de olsak, tek başımıza da kalsak, Hakkı en güzel şekilde

SP İlçe Aralık ayı divan toplantısı dün Sani Konukoğlu Konferans salonunda partililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İlçe divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ilçe danışma kurulu toplantısında Saadet Partisinden, beş meclis üyesi kalmış parti olarak söz etmesini sert dille eleştirdi.

5 Meclis Üyesiyle Başkanı Deviririz

Urgun, daha önceki dönemlerde 24 milletvekili ile hükümet yıktıklarını belirterek, “Hatırlanacağı gibi 1970`li yıllarda Milli selamet partisinin 24 milletvekili, o dönemin dış işleri bakanını İsrail ile işbirliği yapmasından dolayı gensoru vererek, bakanlıktan düşürmüş ve o dönemin iktidar partisini milletimizin aleyhine icraat yapmaktan alıkoymuştur. Bundan dolayı herkes bilir ki, inançlı kadroların gücü sayılarla ölçülemez. Biz 3 kişi de olsak 5 kişi de olsak tek başımıza da kalsak Hak’kı en güzel şekilde haykırır, hakka hizmet ettiğini zannederek siyonizme hizmet edenlerin kalbine korku salarız. Bu korkudan Belediye Başkanı da nasibi almış olacak ki şehre hizmet etmek için proje üretmek yerine basit, seviyesiz söylem ve çıkışlarla güya Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatını ve Belediye Meclis Üyelerimizi yıpratmaya çalışıyor. Ama biz 5 meclis üyemizle belediye başkanını deviririz.”dedi.

İnegöl Belediyesinin mal varlığına haciz gelmesin diye usulsüz yollarla tedbirler almaya çalışıyorlar

İnegöl’ün trafik, hava, su ve kanalizasyon sorunun ile alakalı hiçbir çözümün üretilmediğini iddia eden Urgun, “İnegöl’de trafik sorunu, hava kirliliği sorunu, su sorunu, kanalizasyon sorunu hala daha devam edip, konuyla ilgili çözüm noktasında, elle tutulur hiç bir çözüm üretilmezken, birçok lüzumsuz harcamalar yapılıp faturası vatandaşa ödettirilirken. fütursuzca tüketilen belediye bütçesi bunların döneminde açık vermeye başladı ve açıklarda çeşitli zamlarla kapatılmaya çalışılıyor. Hatta ve hatta yangından mal kaçırırcasına İnegöl Belediyesinin mal varlığına haciz gelmesin diye usulsüz yollarla tedbirler almaya çalışıyorlar” dedi.  

Saadet Partisini `Show yapan, her şeye muhalefet eden, hatta beş meclis üyesi kalan parti` gibi lanse ederek örtmeye çalışması, kaybetme korkusunun en bariz örneğidir.

Urgun, “Bütün bu sorunlar büyüyerek devam ederken belediye başkanının, ayıplarını Saadet Partisini `Show yapan, her şeye muhalefet eden, hatta beş meclis üyesi kalan parti` gibi lanse ederek örtmeye çalışması, kaybetme korkusunun en bariz örneğidir. Saadet partisi belediye meclis grubu üyelerinin, meclis toplantılarında ortaya koyduğu beyan ve görüşler ferdi düşünceleri olmayıp Saadet Partisi Teşkilatlanın görüş ve kararlarıdır. Meclis üyelerimizin beyan ettikleri tüm fikir ve görüşler istişare sonucu ortaya konulmuştur. Yani bu görüşler son seçimlerde oy kullanmış İnegöl deki 87 bin seçmenin 25 bininin oyunu almış Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatının fikir ve beyanlarıdır. Bu fikir ve beyanları dikkate almanız size ve ilçemize fayda verir” dedi.

 

 

Oturduğunuz Makamın Hakkını Verin

Urgun Belediye başkanı Alinur Aktaş’a seslenerek, “Sayın Başkan, siz farkında olmasanız da başkanlık makamının kendine öz ağırlığı vardır. Bu makam saygı ve saygınlık gerektirir. Bu makamda oturanın davranışlarına dikkat etmesi gerektiği gibi, konuşmalarında meclis üyesi arkadaşlarına birader yâda kardeşim gibi ifadeler kullanması çok yakışıksız bir davranıştır. Oturduğunuz bu makamın hakkını verin. İnegöl halkı sizden hizmet bekliyor. Ya işinizi yapın ya da meşgul ettiğiniz makamı terk edin. Belediye Meclisinde beş meclis üyesi kalan parti diyerek küçümsemeye çalıştığınız Saadet Partisi, Yirmi dört Milletvekili ile hükümet yıkmış bir görüşün temsilcisidir. Öyle zannediyorum ki beş belediye meclis üyesinin devirdiği Belediye Başkanı olmak istemezsiniz” diye konuştu.

Hayır Zannettiğiniz Şeyler Şer, Şer Gördüğünüz Şeylerde Hayır Olur

İnegöl`e geldiği zaman heyecanlandığı ve her zaman İnegöl İlçe Teşkilatını örnek almaya çalıştıklarını aktaran SP Bursa İl Müfettişi Recep Aygün, "En az 30 yıldır İnegöl`ü kendimize örnek almaya çalıştık. 1994 yılında rahmetli Hikmet Şahin`i Belediye Başkanı seçtirdiğimizde biz neden Gemlik`te belediye başkanı seçtiremiyoruz diye gayret ettik. Çalıştık ve bir dönem sonra Gemlik`te bir belediye başkanı kazandırdık. Bu manada sürekli olarak sizleri örnek alıyoruz. Seçimlerde sizler fazlasıyla görevlerinizi yapıyorsunuz” dedi. Aslen Gürsu nüfusuna kayıtlı olduğunu söyleyen Aygün, “Zeki Anıl Gülşen`in de Gürsu doğumlu olduğunu biliyorum. Bu kardeşimizle neden belediyeyi kazanamadığımız için üzülmüştüm. Ama bakıyorsunuz ki, hayır zannettiğiniz şeyler şer, şer gördüğünüz şeylerde hayır olur. Demek ki Zeki Anıl Gülşen kardeşimiz de bizleri yüz üstü bırakacakmış. Bu gönderme ona yeter" ifadelerini kullandı.

Millet Başbakandan Bıktı

1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile başlayan Milli Görüş hareketinin geçmişinin altın sayfalarla dolu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, "Çıraklık ve kalfalık dönemimiz bitti. Şuan ustalık dönemindeyiz. Ben 37. CHP-MSP hükümeti zamanında Osmanlı`nın kayıp ettiği toprakların ve Misak-ı Milli sınırlarımız çizildikten sonra kazanılmış ilk toprak parçası Milli Görüşe nasip olmuştur. Bu hareket nasıl 1969 yılında başladıysa aynı şekilde devam edecektir. 1973–1979 yılları arasında 1980 darbesine kadar 3 adet hükümetimiz var. 37, 39 ve 41. hükümetler” açıklamalarında bulundu. İl Başkanı Terzioğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Şimdi hükümet diyor ki, biz yollar yapıyoruz, yatırımlar yapmamız gerekiyor. Doğu da PKK terör örgütünü yok etmek için insanlar işsiz iş bulmamız gerekiyor diyor. Ey Tayyip Erdoğan, 3 tane hükümet döneminde 200`ü aşkın tesis yapıldı. Bunlar İskenderun Demir Çelik`ten tutun, Urfa Çimento gibi 17 tane fabrika Diyarbakır`a yapıldı. Biz senin bu söylediklerini 1973 yılında çözdük. Sen değil bunları yapmak hayal bile edemezsin. Satıyorsun, satıyorsun bitiremiyorsun. Peki doğuya yatırım yapılması gerekiyordu, bu 17 tane tesisi sattın, sattığını da kabul ettin. Bütçeye gelir elde ettin. Şimdi ise yenisini yapacağız, edeceğiz diyorsun 8 sene oldu. Artık çekil git başımızdan, kurtulalım senden. Bu millet bıktı artık. Biz 1973 yılında Kıbrıs Harbi dışında çok güzel bir iş daha yaptık. Diyorlar ki İmam Hatipler Erbakan`ın döneminde kapatıldı. 11 aylık 37. hükümet döneminde insanlar dinini öğrensin diye 355 adet İmam Hatip Lisesi açılmıştır. 37, 39 ve 41. hükümet döneminde ülkenin kalkınması için ağır sanayi, orta ve büyük ölçekli sanayi yatırımlarının 200 adedi faaliyete geçirdik. O zamanlar yapılan bu tesislerle alay ederlerdi. Şimdi o alay edilen tesisleri sata sata bitiremiyorlar. Hocamız uçağımızı kendimiz yapalım, greyderimizi, dozerimizi kendimiz yapalım, muhtaç olmayalım diyerek bu tesisleri kurdu. Şuan da yapacağız, edeceğiz diyorlar. Sizler yapamazsınız, lütfen başımızdan çekilin" yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07