www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BESAŞ PERSONELİNE TRAFİK EĞİTİMİ

BESAŞ PERSONELİNE TRAFİK EĞİTİMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ´ta ulaşım konusunda çalışan personele yönelik ?Trafik Kuralları Eğitimi´ verildi.

 

BESAŞ bünyesinde görev yapan ulaşım sorumlusu 40 kişinin katılımıyla Trafik Kuralları Eğitimi düzelendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Eğitmen Polis Memurları Bülent Turan ve Yalçın Okyay tarafından BESAŞ yemekhanesinde gerçekleştirilen eğitimde, trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar, emniyet kemeri, dikkatsizlik, trafik ışıkları, araçlara inme binme kuralları, geçiş üstünlüğü ile ilgili bilgiler verilerek, trafik kaza istatistiklerinden örnekler gösterildi. Trafikte küçük yaştaki sürücüler kadar deneyimli sürücülerin de kazalara neden olduğunu belirten Turan, BESAŞ personeline gerçekleştirilen bu eğitimin asıl amacının Trafikte çözümün ortak akılda olduğu bilincinin aşılanması olduğu belirtildi.

 

Trafikte kazaların yaşanmaması için değişimin ve eğitimin gerekliliğine değinen Okyay, trafik kuralları odaklı eğitimle sürücülerin trafikteki hallerinin belirlenmesi ve kazaların kaynağının tespiti ile trafik bilincinin yükseltilmesini amaçladıklarını belirtti. Trafik kazalarının temelinde kural ihlalleriyle, sürücülerle yayaların kusuru karşı tarafta arama gibi unsurların yattığını belirten Okyay, ?Kazalarda genellikle hız kurallarına uymamak, trafik kurallarını bilmemek veya bildiği halde kuralları yok saymak gibi temel hatalarla karşılaşıyoruz? dedi.

 

BESAŞ´ın faaliyetlerini gerçekleştirirken çalışanlara değer verdiklerini de söyleyen BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, çeşitli konularda teknik eğitimlerle personelin mesleki donanımlarını artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bektaş, sürücülerin sürüş becerilerini geliştirmeyi, sürücü ve sürüş güvenliğine katkı sağlamayı, risk karşısında bilinç kazandırmayı ve her türlü hava şartlarında gelişen sürüş teknikleri hakkında sürücüleri bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da eğitimin, çalışma saatinin tamamına yakınını yoğun Bursa trafiğinde geçiren sürücülere daha güvenli ve sağlıklı çalışma imkânı sağlamak amacıyla önemli olduğunu kaydetti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01